autosvet написа:6лв ти е една гума 28х1,75-2 която без проблем стана на Рейсинг Ралф-а 2,1 за Грип 924. Вътрешна специално за 29-тки поне аз не съм виждал у нас, а доста търсих. Дори на Швалбе на оригиналните пише 28/29 цола и съответно от каква да каква големина. Оригиналната я спуках на второто по-сериозно каране.
От тези снимки не се вижда добре какво имаш предвид.
Misaki написа:autosvet написа:Не си се замислял за смяна - ок, но човек винаги трябва да има резервна гума.
За гората - вътрешна и помпа задължително.
За града - кинти в джоба за такси
Misaki написа: За града - кинти в джоба за такси
xcrider написа:има рейсове, тролеи, трамваи ... смисъл от резервна гума в града няма
Ozzie написа:Misaki написа: За града - кинти в джоба за такси![]()
![]()
![]()
Пробвал ли си да се качиш с велосипеда в такси?
xcrider написа:има рейсове, тролеи, трамваи ... смисъл от резервна гума в града няма
MBiker написа:A за неработещите части обвиняваш този, който ги е сложил на колелото и ги е обявил за работещи, нали ? Край на спора. Вие си мислите, че крос са перфектни и не съм аз човека, който ще ве разубеди!![]()
MBiker написа:Здравейте. От 6-7 дена имам едно пукане в средното. Не знам как точно да го обясня. Леко е, не трака като крачеталои точно на определен момент от завъртането на педалите. Надявам се, че ме разбрахте
MBiker написа:Здравейте. От 6-7 дена имам едно пукане в средното. Не знам как точно да го обясня. Леко е, не трака като крачеталои точно на определен момент от завъртането на педалите. Надявам се, че ме разбрахте
thepowerofone написа:MBiker написа:A за неработещите части обвиняваш този, който ги е сложил на колелото и ги е обявил за работещи, нали ? Край на спора. Вие си мислите, че крос са перфектни и не съм аз човека, който ще ве разубеди!
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=115790
100 пъти да обяснява човек, че подобни неща са типични за новосглобени колела, избирателно чуват някои хора.
ludo написа:И кога изчезват тези пукания при новите колела?
И аз чувам пукане от време на време, колелото ми е ново, изминал съм около 200км. Не съм убеден, че шумът идва от средното. Когато отпусна кормилото и въпреки, че въртя педалите с голямо усилие (на баир), пукането изчезва. Възможно ли е да пука кормилото, лапата и т. н. Всички болтове съм ги натягъл допълнително, мислейки че има нещо хлабаво![]()
Велосипедът е KROSS Traction G30.
Благодаря ви за съветите предварително
thepowerofone написа:Като за начало, убеди се, че е от средното. Често пука свръзката колче на седалка-рамка и може да се обърка с пукане от средно или педали. Проста проба - ставаш от седалката и караш "на педали". Ако не пука, от колчето на седалката е. Затова то се маже обилно с грес, преди да се вкара в рамката. По-качествените колчета имат покритие, което предотвратява такова пукане. Понякога, може да е от захвата на колчето към релсите на седалката - просто притегни съответния болт/болтове.
Ако все пак е от средното, то отново вероятно е заради липсата на грес и слабо затегнати болтове на курбелите. Притегни болтовете на курбелите, макар че аз бих препоръчал да се свалят и да се намаже оста на ос-касетата с грес, след което да се монтират. Затягат се здраво.
Хубаво е да има грес и между резбата на рамката и ос-касетата. Там също се затяга добре.
Това са най-честите причини и при теб надали е нещо по-различно. Как ще процедираш, обаче, е отделен въпрос - търси помощ от сервизите по гаранцията, ако не желаеш сам.
thepowerofone написа:MBiker, първото го цитирах, защото в тази тема се прокрадваха настроения, с които се опитваше да се вмени, че подобни проблеми са типични само за Крос. И ти "пируваше" доволно
MBiker написа:Няма перфектна компания, разберете го.
thepowerofone написа:ludo написа:И кога изчезват тези пукания при новите колела?
И аз чувам пукане от време на време, колелото ми е ново, изминал съм около 200км. Не съм убеден, че шумът идва от средното. Когато отпусна кормилото и въпреки, че въртя педалите с голямо усилие (на баир), пукането изчезва. Възможно ли е да пука кормилото, лапата и т. н. Всички болтове съм ги натягъл допълнително, мислейки че има нещо хлабаво![]()
Велосипедът е KROSS Traction G30.
Благодаря ви за съветите предварителноthepowerofone написа:Като за начало, убеди се, че е от средното. Често пука свръзката колче на седалка-рамка и може да се обърка с пукане от средно или педали. Проста проба - ставаш от седалката и караш "на педали". Ако не пука, от колчето на седалката е. Затова то се маже обилно с грес, преди да се вкара в рамката. По-качествените колчета имат покритие, което предотвратява такова пукане. Понякога, може да е от захвата на колчето към релсите на седалката - просто притегни съответния болт/болтове.
Ако все пак е от средното, то отново вероятно е заради липсата на грес и слабо затегнати болтове на курбелите. Притегни болтовете на курбелите, макар че аз бих препоръчал да се свалят и да се намаже оста на ос-касетата с грес, след което да се монтират. Затягат се здраво.
Хубаво е да има грес и между резбата на рамката и ос-касетата. Там също се затяга добре.
Това са най-честите причини и при теб надали е нещо по-различно. Как ще процедираш, обаче, е отделен въпрос - търси помощ от сервизите по гаранцията, ако не желаеш сам.
MBiker, първото го цитирах, защото в тази тема се прокрадваха настроения, с които се опитваше да се вмени, че подобни проблеми са типични само за Крос. И ти "пируваше" доволно![]()
Ето още един пример за друга марка с подобни "проблеми": http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=3652
ludo написа: Мисля, че не е от средното, курбелите на моят велосипед са с външни лагери с куха ос, според мен е от седалката или от кормилото, както вече казах. Днес карах около 20-тина км. и почти съм сигурен , че скърцането или пукането идва от кормилото, или лапата незнам???? Когато отпусна кормилото и продължавам да въртя седейки на седалката, шумът изчезва. Когато въртя прав пак го няма![]()
А трябва ли да има грес между рамката и стержена на вилката и чашките???
Благодаря и поздрави,
thepowerofone написа:ludo написа: Мисля, че не е от средното, курбелите на моят велосипед са с външни лагери с куха ос, според мен е от седалката или от кормилото, както вече казах. Днес карах около 20-тина км. и почти съм сигурен , че скърцането или пукането идва от кормилото, или лапата незнам???? Когато отпусна кормилото и продължавам да въртя седейки на седалката, шумът изчезва. Когато въртя прав пак го няма![]()
А трябва ли да има грес между рамката и стержена на вилката и чашките???
Благодаря и поздрави,
Грес между чашките и рамката не е задължителна, те са вбити в нея. Както и между стержена и пръстена, на който лежат лагерите на чашките - той също е вбит. Грес трябва да има само в лагерите на чашките. Разбира се, ако там в челото има някакви "аномалии", които да причиняват некоректна работа, няма как някой от форума да ги разгадае - механик на място трябва да го огледа. Ти, като за начало, може да си попритегнеш болтовете на лапата - и тези, затягащи я към стержена, и другите, държащи кормилото. Опитай на място да напъваш кормилото в различни посоки (с предното колело между краката) и да откриеш от къде точно идва шумът. Ако не постигнеш нищо сам, иди до сервиза и ще ти го отстранят - такива неща са дребни и лесни за отстраняване.
penmark написа:Ако на всякъде са излезли равномерно по каплата и вътрешната не се е усукала, няма какво друго да направиш освен нови гуми и късмет с тях.Много ли са криви? Аз идеално права гума не съм виждал. Разправят, че безкамерните били прави, което ме навежда на мисълта, че вътрешните се сучат и кривят външната. Но докато не видя безкамерна не мога да твърдя на 100 про.
11. Гуми: SCHWALBE RAPID ROB 26” x 2.25 графит, със защитен слой против пробиване, с подсилена оплетка (50 EPI) и тегло от 720 г
ludo написа:Мисля, че са от около 30 лв. на парче, което за SCHWALBE e смешно, иначе пък са сравнително леки и безшумни.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта