От много години бях прекъснал да карам велосипед, карах мотоциклети и то големи (и зли), в момента все още си имам едно ендурце, което търкалям, но просто спорта ме влече много и пак се качих на колелото след 5-6 години.
След като покарах малко в планината, по доста корав терен си пролича нуждата от по-качествен велосипед в тази насока, разгледах по разни сайтове каталозите, но има прекалено много марки и модели, и ще се радвам ако ме насочите по-конкретно. Въпреки, че изискванията ми са доста странни...
Лимит на мангизите имам около 1000 лв , може и мъничко повече, но до там. Аз съм си едър, 180, около 90 кг се движа /вероятно ми трябва по-голям размер колело/ .. Ако е възможно велосипеда да е без заден амортисьор, естествено с добър преден, с голям ход. Искам да няма заден за да мога да закрепя багажник и евентуално дисаги за багаж, в комбинация с хидравлични дискови спирачки - колкото по-големи - толкова по-добре. Ето тук има едно голямо питане - може ли да се сложи багажник на велосипед с дискови спирачки и дали изобщо по-качествените рами правени за планинско го позволяват това ? Ако не го позволяват - здраве да е... Сегашния ми велосипед е със 180мм хидравлични дискови спирачки. Мислех, че добре спират, докато не потрябва да спускам сериозно каменисто нанадолнище, самите помпи взеха да отказват след 2-3 минути държане. Ако няма такива велосипеди и има някой с хубав заден амортисьор и съвпада с другите ми изисквания, ще се радвам и него да ми предложите.
п.с. Изискването за багажник и дисаги е поради това, че карам хиляди километри лятото в София, имам и раница, но ми е непоносимо за гърба в тая жега да я нося и въртя, започвам да плувам в пот дори и от 1 км.
Май ми трябват 2 колела

Имам и пистово колело, старо. От тези с извитите кормила, то си има и багажник и всичко, нооо просто не става за каране по София с тия дупки и с тези гуми като бетон, да не говорим за амортисьорите и седалката