Предварително се извинявам ако това не е правилния форум - преместете го или изтрийте ако нещо не е наред. Моля собствениците на GoPro да не ми се смеят

Та по темата...
Имам камера Flip Mino HD и отдавна се чудех как да я закрепя, за да мога да снимам докато карам. Ако камерата няма стабилизатор, единствените опции според мен са закрепяне за каската или тялото, защото където и да е по колелото ще има страшни вибрации и за нищо няма да става клипчето. Аз се спрях на закрепяне към каската. Повечето камери или фотоапарати имат стандартно гнездо за триножник. Размера му е 1/4-20 UNC (американски, цолов болт, какъвто се продава единствено на две места в България), но открих че и нашите 6мм болтове вършат работа!
(Цъкнете на снимката за по-голям размер)
Ето подръчните средства с които успях да закрепя камерата към каската:
* Болтче 6мм
* Шайбичка (пластмасова е тази)
* Гайка
* Гумена каишка от зарядно за лаптоп. Предполагам че може и някаква друга каишка или колан да се ползва

Прекарах каишчето между дупките на каската така че болтчето да мине два пъти през каиша и отгоре го завих с гайката.

После завих камерата отгоре. Тъй като гайката държи болтчето и каиша така че да не мърдат, камерата може и да не се прикрепя, когато не е нужна. Т.е. може да се закрепи на място, в гората примерно. Крайния резултат е:

Като цяло изглежда стабилно и устойчиво на вибрации. Вече стана късно и тъмно, но утре ще направя едно пробно кръгче и ще пусна демо клипче на резултата.
Надявам се това да послужи на някого, или поне да даде някаква идея за по-добро изпълнение

Поздрави