BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
xcrider написа:Хамстер, имаш ли нещо повече да кажеш?
BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила.
BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
madsnake написа:BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
А случайно да си се замислял, че като караш в насрещното има вариант някой пишман шофьор да се стресне? Имаш ли идея какво значи стреснат шофьор VS велосипедист? Има си правила за движение, като не ти харесват - ходи пеша.
Slade написа:А я си представи друго - колата се спуска от Карандила и пак си държи плътно дясно в завоите, но ти се изкачваш в насрещното и на някой от завоите се срещате... челно...
Grash написа:Има хора, които не шофират защото ги е страх от трафика и тн... Те постъпват правилно: страх ги е от нещо - не го практикуват. Или по логиката на баце biturboinjekcion би трябвало и те да излезнат на пътя, в насрещното, че да не ги е страх и да виждат кой иде отсреща?![]()
Никой никого не принуждава да кара велосипед в трафика, когато някой го прави, обаче, трябва да се спазват законите и най-малкото минимална адекватност на пътя.
Ето и поздравче:
http://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk
BiTurbo написа:Толкова ли е трудно да се държиш коректно с някой, който се държи коректно с теб?
BiTurbo написа:...
madsnake написа:Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".
madsnake написа:BiTurbo написа:...
Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".
did написа:madsnake написа:Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-непредсказуемото нещо за един шофьор при доближаване на кръстовище е велосипедист, каращ вляво и идващ отдясно. Тези, които си карат отдясно ги виждам от 10 метра. Тези вляво просто ми изскачат пред колата. И това не веднъж... Как не съм метнал някой на капака още не знам.
Карането в насрещното е НАЙ-МАЛОУМНОТО нещо, което може да прави един колоездач в града. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!
neilor написа:BiTurbo ,
От едната страна си ти и твоето мнение, от другата страна - 30 опитни колоездачи с много повече минати километри в града, които пишат в темата, също така закона и всички незнайни автомобилисти, които наивно смятат, че колоездачите имат понятие от правила за движение.
Нормално е всеки човек да има мнение, нормално е да не е съгласен с общоприети норми, но да искаш да признаем, че ти си прав, а ние грешим...
... не е ли твърде много?
А това последното - с минаването в насрещното при десен завой когато чуеш кола зад гърба си... не не искам да го коментирам, това поведение е направо за наградите Дарвин.
neilor написа:Аз мисля, че трябва да спрем да разискваме темата "Срещу движението ли да караме или не?"
Стана ясно, че всички караме отдясно защото така пише в закона, така е правилно, така е логично, така сме свикнали и така е безопасно.
Отляво кара BiTurbo .
Сега поне знаем как се казва този който кара срещу нас по пътя и можем отдалеч да му извикаме "BiTurbo , скачай на тротоара за да минем!".
За мен въпросът е приключен.
neilor написа:Отляво кара BiTurbo .
neilor написа:За мен въпросът е приключен.
neilor написа:Сега поне знаем как се казва този който кара срещу нас по пътя и можем отдалеч да му извикаме "BiTurbo , скачай на тротоара за да минем!".
BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
konopr написа:BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка, щото после изясняването кой крив кой прав за предимството като някой олигофрем те блъсне може вече да не те интересува..
konopr написа:BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка,
did написа:konopr написа:BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка,
Напротив. Това ви прави мишоци.
Когато си с предимство трябва ОТДАЛЕЧЕ да предупредиш шофьорите, че смяташ да си го използваш. И после да си го използваш. Никой шофьор до момента не ми е правил проблем при подобно поведение.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 335 госта