ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 9:58 am

Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.
BiTurbo

Рейтинг: 1060

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 10:06 am

BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.

Мишок! Криеш се в дупката при всяка опасност, нали?

И ако всички следват съветите ти, как някога шофьорите ще научат, че велосипедистите ИМАТ предимство?

Добре че все още има разумни колоездачи, които спазват правилата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юли 11, 2012 10:08 am

xcrider написа:Хамстер, имаш ли нещо повече да кажеш?

Фар, челник, фенерче = бяла предна светлина...
Това, че тълкуваш текста по удобен за теб начин е друг въпрос! ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот edinmilion » Сря Юли 11, 2012 10:28 am

BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила.

Нормално, да се наложи да се качиш някъде на тротоара, просто ни е сбъркана структурата и най малкото да минеш през парка ще се наложи да караш по тротоар, както и да се качиш на вело алея примерно. Да не говорим за постоянно задръстените булеварди, особено тези в ремонт с по едно платно - е там вече няма как да караш в дясно, по добре е да не си там изобщо..но да караш постоянно по тротоара е мъка и те съветвам да почнеш тренировки за правилно придвижване.
А това с редуването на лентите, е не си сериозен честно...

Та да обобщим - караш най в дясно и тези които подсвиркват не им обръщаш внимание, това че не разбират че на нас ни е добре с колелото, и реално дори правим услуга като не сме и ние с колите в така и така задръстената Сф, няма как да се обясни с един жест (среден пръст примерно), та по добре да не се обръща внимание въобще :peace:
edinmilion

Мнениеот hitar_potter » Сря Юли 11, 2012 10:39 am

BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.

Бахаха, представяш ли си всички да караха като теб? По пътищата щяхме да имаме рояк колоездачи, които си избират положението на пътя спрямо количеството автомобили и други колоездачи пред тях :rofl:
Не мога да разбера какъв е проблемът с това да не виждаш колите - все още имаш слух, най-малкото, нали? Като толкова искаш визуален контакт - купи си огледало. Аз просто хвърлям по един поглед през рамо от време на време и преди всяка маневра..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот madsnake » Сря Юли 11, 2012 10:52 am

BiTurbo написа:Малко уточнение. В града карам по тротоарите и по малките улички - да, не трябва да се кара по тротоар, но както вече стана ясно нарушавам бая правила. Ако карам нощно време си карам като президент навсякъде поради липсата на каквото и да е движение. Извън града си карам в насрещното защото както казах обичам да виждам и преценявам ситуацията. На хубаво право извънградско шосе се вижда всичко идеално и от мен и от тези срещу мен, освен ако не са кьорави, но тогава и в дясно да карате пак не ви спасява, даже по-лошо. Когато пътя има много завои и намалена видимост редувам лентите според това в коя лента има / задава се кола. Да карате като коне с капаци в дясно не винаги е добра идея, пък ако иска и папата да го направи 11 божа заповед. Има фактори като завои, намалена видимост, натовареност, денивелация и т.н. чиито анализ би довел до необходимост от смяна на лентата, криволичене, ако щеш и каране по средата. Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.

А случайно да си се замислял, че като караш в насрещното има вариант някой пишман шофьор да се стресне? Имаш ли идея какво значи стреснат шофьор VS велосипедист? Има си правила за движение, като не ти харесват - ходи пеша.
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Сря Юли 11, 2012 10:55 am

Има хора, които не шофират защото ги е страх от трафика и тн... Те постъпват правилно: страх ги е от нещо - не го практикуват. Или по логиката на баце biturboinjekcion би трябвало и те да излезнат на пътя, в насрещното, че да не ги е страх и да виждат кой иде отсреща? :crazy:
Никой никого не принуждава да кара велосипед в трафика, когато някой го прави, обаче, трябва да се спазват законите и най-малкото минимална адекватност на пътя.
Ето и поздравче:
http://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот hitar_potter » Сря Юли 11, 2012 11:22 am

Е ама сега ще се появи някой, който ще каже, че велосипедът бил свобода..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот azze » Сря Юли 11, 2012 11:25 am

Бе карането на колело по пътищата не е чак толкова сложно нещо.Мисля,че много велосипедисти сякаш забравят,че МПС-тата се управляват от хора с мозъци (в повечето случаи).Основната грижа на един велосипедист трябва да е да се движи предвидимо,без скачане от тротоар на платно,без каране на зиг-заг из лентите или криволичене около капаци на шахти,със сигнализиране с ръце като се налага и т.н.Че много не ни зачитат - така е.Карай си отдясно все едно пътят е и твой и няма да имаш проблеми.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 11:31 am

madsnake написа:

А случайно да си се замислял, че като караш в насрещното има вариант някой пишман шофьор да се стресне? Имаш ли идея какво значи стреснат шофьор VS велосипедист? Има си правила за движение, като не ти харесват - ходи пеша.

Пишман шофьор може да се стресне и като те види в дясно. Някои тук се правят на големи светци, но съм сигурен, че не всички сте със светлоотразителни жилетки, карате колата с повече от 50 само на бул. България и Цариградско. И не разбирам какво лошо има в това да караш по пътя спокойно, а не залепен до бордюра, при положение, че и муха не прехвърква в радиус от 1 км. Четете много повърхностно без да се опитвате да вникнете в това, което се опитвам да кажа. Не съм пиян лунатик, криволичещ опасно по пътя. Представете си път със с покъртителни завои (Карандила примерно). Чувате, че идва кола зад вас, но отпред не. Пред вас остър завой надясно с гъста растителност. Всеки нормален шофьор ще вземе завоя макс вдясно с цел да не изкочи друга кола в насрещното. Еми сори, минавам си в насрещното където е празно, колата минава и готово. На вас щом ви се струва безопасно колата да ви види 0.1 секунда преди евентуален сблъсък на разстояние 10 см я има, я няма ОК, ваше право си е.

Да, при нормално право шосе си карам в насрещното - това си го признавам и си поемам критиките. Но гореописаните неща съм сигурен, че и вие ги правите - кой повече, кой по-малко. На пуст път между 2 села или в 3:00 през ноща на бул. България с 1 кола трафик на час да ми карате плътно в дясно на педя от бордюра - е няма как да ви повярвам. Това имах предвид в предишния пост, а не, че съм луд криволичещ откаченяк. А това, че някои хора откровено ме обиждат няма проблеми, то си е за тях. Аз гледам да съм максимално коректен към всички. И с колелото за вече доста километри не съм имал проблеми нито с шофьор, нито с велосипедист, нито с пешеходец.
Поздрави :)
BiTurbo

Мнениеот Slade » Сря Юли 11, 2012 11:37 am

А я си представи друго - колата се спуска от Карандила и пак си държи плътно дясно в завоите, но ти се изкачваш в насрещното и на някой от завоите се срещате... челно...
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 11:43 am

Slade написа:А я си представи друго - колата се спуска от Карандила и пак си държи плътно дясно в завоите, но ти се изкачваш в насрещното и на някой от завоите се срещате... челно...

Е стига де хора. Как като карате в дясно чувате нещата зад вас, а като карате в гора не чувате в тишината от къде идват колите. Аз поне ги чувам и преценявам за себе си. Ако чуя че идват от двете страни преценявам и при нужда спирам и отбивам докато отминат.

Grash написа:Има хора, които не шофират защото ги е страх от трафика и тн... Те постъпват правилно: страх ги е от нещо - не го практикуват. Или по логиката на баце biturboinjekcion би трябвало и те да излезнат на пътя, в насрещното, че да не ги е страх и да виждат кой иде отсреща? :crazy:
Никой никого не принуждава да кара велосипед в трафика, когато някой го прави, обаче, трябва да се спазват законите и най-малкото минимална адекватност на пътя.
Ето и поздравче:
http://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk

Толкова ли е трудно да се държиш коректно с някой, който се държи коректно с теб?
BiTurbo

Мнениеот Grash » Сря Юли 11, 2012 11:50 am

BiTurbo написа:Толкова ли е трудно да се държиш коректно с някой, който се държи коректно с теб?

Толкова ли е трудно да се държиш коректно на пътя, когато предполагам очакваш и другите да го правят? Не виждам некоректност в моите мнения и не мисля че ти си коректен. Точно заради теб и хора като теб, останалите каращи велосипеди в трафика търпим негативи, имаме лоша репутация и тн...
Последна промяна Grash на Сря Юли 11, 2012 11:54 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот madsnake » Сря Юли 11, 2012 11:51 am

BiTurbo написа:...

Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".
Аватар
madsnake

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 11:54 am

madsnake написа:Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

Най-непредсказуемото нещо за един шофьор при доближаване на кръстовище е велосипедист, каращ вляво и идващ отдясно. Тези, които си карат отдясно ги виждам от 10 метра. Тези вляво просто ми изскачат пред колата. И това не веднъж... Как не съм метнал някой на капака още не знам.

Карането в насрещното е НАЙ-МАЛОУМНОТО нещо, което може да прави един колоездач в града. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 12:13 pm

madsnake написа:
BiTurbo написа:...

Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".

Не го изпускам... Вие изпускате друг момент. В общия случай велосипедстите са винаги изненадка за нашите шофьори. Предпочитам някой да се изненада на 2-3 метра от мен, отколкото на 20 сантиметра от мен, поради което си сменям лентите ако едната е празна а другата не. Докато карам в насрещното тези срещу мен ме виждат и виждат, че и аз ги виждам. Никога не съм забелязал някой водач да ми се дразни да ми свири или каквото и било подобно. Но ми се е случвало да ми свирят "протоколен" клаксон тип "зад тебе съм, внимателно да не те згазя" вероятно именно поради факта, че шофьора знае, че не го виждам. С други велосипедисти не съм се засичал в подобна ситуация, но доколкото се познавам ще му направя път така, че да премине комфортно.
Наистина ми е трудно да повярвам, че за вас не съществува ситуация, която да ви отлепи от крайната дясна мислена линия на движение. То да правят вело релси тогава :)

did написа:
madsnake написа:Изпускаш важния момент, че като караш в дясно шофьора очаква, че си там. Като караш в насрещното си "велосипедист изненадка".

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

Най-непредсказуемото нещо за един шофьор при доближаване на кръстовище е велосипедист, каращ вляво и идващ отдясно. Тези, които си карат отдясно ги виждам от 10 метра. Тези вляво просто ми изскачат пред колата. И това не веднъж... Как не съм метнал някой на капака още не знам.

Карането в насрещното е НАЙ-МАЛОУМНОТО нещо, което може да прави един колоездач в града. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!

Като цяло имам предвид местата без светофари. Там си пресичам безопасно като пешеходец или минавам при доказано назастрашена моя сигурност ако мога така да се изразя.
Последна промяна BiTurbo на Сря Юли 11, 2012 12:15 pm, променена общо 1 път
BiTurbo

Мнениеот neilor » Сря Юли 11, 2012 12:13 pm

BiTurbo ,
От едната страна си ти и твоето мнение, от другата страна - 30 опитни колоездачи с много повече минати километри в града, които пишат в темата, също така закона и всички незнайни автомобилисти, които наивно смятат, че колоездачите имат понятие от правила за движение.
Нормално е всеки човек да има мнение, нормално е да не е съгласен с общоприети норми, но да искаш да признаем, че ти си прав, а ние грешим...
... не е ли твърде много?

А това последното - с минаването в насрещното при десен завой когато чуеш кола зад гърба си... не не искам да го коментирам, това поведение е направо за наградите Дарвин.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот neilor » Сря Юли 11, 2012 12:16 pm

Аз мисля, че трябва да спрем да разискваме темата "Срещу движението ли да караме или не?"
Стана ясно, че всички караме отдясно защото така пише в закона, така е правилно, така е логично, така сме свикнали и така е безопасно.
Отляво кара BiTurbo .
Сега поне знаем как се казва този който кара срещу нас по пътя и можем отдалеч да му извикаме "BiTurbo , скачай на тротоара за да минем!".

За мен въпросът е приключен.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 12:20 pm

neilor написа:BiTurbo ,
От едната страна си ти и твоето мнение, от другата страна - 30 опитни колоездачи с много повече минати километри в града, които пишат в темата, също така закона и всички незнайни автомобилисти, които наивно смятат, че колоездачите имат понятие от правила за движение.
Нормално е всеки човек да има мнение, нормално е да не е съгласен с общоприети норми, но да искаш да признаем, че ти си прав, а ние грешим...
... не е ли твърде много?

А това последното - с минаването в насрещното при десен завой когато чуеш кола зад гърба си... не не искам да го коментирам, това поведение е направо за наградите Дарвин.

Не виждам какво против имате лента в която няма никакво ама никакво движение. Защо да не карам в нея? Какъв точно е проблема?
Иначе не налагам на никой нищо. Всеки си има глава на раменете. Просто все ми се струва, че има моменти, в които е добре човек да не кара в крайно дясно.
BiTurbo

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 12:23 pm

neilor написа:Аз мисля, че трябва да спрем да разискваме темата "Срещу движението ли да караме или не?"
Стана ясно, че всички караме отдясно защото така пише в закона, така е правилно, така е логично, така сме свикнали и така е безопасно.
Отляво кара BiTurbo .
Сега поне знаем как се казва този който кара срещу нас по пътя и можем отдалеч да му извикаме "BiTurbo , скачай на тротоара за да минем!".

За мен въпросът е приключен.

:D Пак казвам, има ли тротоар, вероятно аз ще съм на него :) Така че карайте спокойно :) Извън града може да се засечем някъде, тогава знайте, че съм аз :)
BiTurbo

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 12:26 pm

neilor написа:Отляво кара BiTurbo .

... и циганите с балканите с кошовете отзад. Според мен не се различават по интелект. Те карат срещу движението и по тротоарите. Не им пука колко те пречат, интересува ги само на тях да им е добре. Така се кара само на село!
neilor написа:За мен въпросът е приключен.

Никога няма да приключи, докато колоездачите не се научат да карат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Сря Юли 11, 2012 12:39 pm

neilor написа:Сега поне знаем как се казва този който кара срещу нас по пътя и можем отдалеч да му извикаме "BiTurbo , скачай на тротоара за да минем!".

Може и PtD да му викате.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 1:03 pm

Това е като да те ударят на пешеходна пътека, по закон си невинен и шофьора е виновен, но на практика си малоумен идиот, защото не си се огледал. Та и в карането на велосипед има моменти, в които е по-добре да не се предоверяваш на закона, а да вложиш мисъл, защото може да ти изиграе лоша, законово правилна от твоя страна, шега.
А на колегата, който ме сравни с циганин ще му кажа, че човек може да нарушава закона без да пречи на никой по никакъв начин, а може и да кара идеално законово издържано и да вкара себе си в болница, друг в затвора и да попречи на още дузина лица по един или друг начин. За това имаме глави, за да расъждаваме. Сляпо, несъобразено със ситуацията, с безрезервна вяра към етичността на шофьора зад теб (който реално може и да е циганин без интелект, но оставил балканчето и качил се в голф) каране в дясно, защото така пише в дебелата книга, може да е опасно за вашето здраве.
Biturbo ви оставя, ако някой ме види в насрещното може да ме нарече циганин или мишок. Да е жив и здрав! И все пак си задайте въпроса - абе аз наистина ли никога не съм карал другаде, освен в крайно дясно на празен път? Наистина ми е странно, че не сте :)

Поздрави!
BiTurbo

Мнениеот krach » Сря Юли 11, 2012 1:07 pm

Безумни доводи...БЕЗУМНИ....това, че ДО СЕГА е работела системата на празен път, не значи че винаги ще е така (недей си Боже). Правилника за движение по пътищата е мислен все пак от хора които това им е работата...Съмнявам се да са пили две мастики и да им е хрумнало "Абе защо не карат в дясно".
Предвид колко менения се изказаха защо НЕ ТРЯБВА да караш в ляво и въпреки това продължаваш да твърдиш, че е правилно - грам логика няма?!?!?! Извинявай не искам да се конфронтирам с тебе, но е далеч далеч далееееееч от здравия разум.
Разбира се предвид съществуващата инфраструктура в София (предполагам и по другите градове), е нормално за момент да застъпиш я тротоар я малко от насрещното. НО да ти е практика е силно неуважение най - малкото към другите велосипедисти. Лично аз почнах да процедирам по следния начин - видя ли велосипедист срещу мен на платното (той да е в нарушение) не си правя труда нито да намалявам нито да отбивам, той да прави каквито иска маневри.
Е няма да си кривя душата, както казах и на мен ми се е налагало инцидентно да мина в нарушение (предимно заради инфраструктурата) но ако видя велосипедист правя всичко по силите си да не му преча и да му се махна от пътя!
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот konopr » Сря Юли 11, 2012 1:39 pm

BiTurbo написа: Истината е, че трябва да се кара с разум и с нагласата, че никъде не сте с предимство.

Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка, щото после изясняването кой крив кой прав за предимството като някой олигофрем те блъсне може вече да не те интересува..

а относно един коментар по отговора ти: тъпо е да научаваш шофьорчетата, къде велосипедистите имат предимство със собствената ти кръв.

Иначе мн се изкефих един прител, как напляска едно шоферче при самозащита, заради отнето предимство от шоферчето кибритлия бабаит пред жената му и сина му :rofl:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот krach » Сря Юли 11, 2012 1:46 pm

konopr написа:

Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка, щото после изясняването кой крив кой прав за предимството като някой олигофрем те блъсне може вече да не те интересува..

Субективен е фактора. Както може да пострадаш понеже си спазваш предимството. Така може и обратното да е опасно. В закона мисля, че е посочено, че неспазването на предимство е нарушение.
Пример: караш си си по улица (в дясно) и спираш изневиделица за да пуснеш било то кола или велосипед. Този зад тебе не очаква да спреш внезапно и те подпира...нали тука разказ по картинка няма да правя понеже варианти хиляди.

Исках да отбележа, като не си спазваш предимството не те спасява 100 от 100. Както горе се отбеляза всеки има глава на раменете да анализира обстановката.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 1:58 pm

konopr написа:

Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка,

Напротив. Това ви прави мишоци.

Когато си с предимство трябва ОТДАЛЕЧЕ да предупредиш шофьорите, че смяташ да си го използваш. И после да си го използваш. Никой шофьор до момента не ми е правил проблем при подобно поведение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 2:11 pm

did написа:
konopr написа:

Евалата. Това е правило номер 1 за оцеляване с байка,

Напротив. Това ви прави мишоци.

Когато си с предимство трябва ОТДАЛЕЧЕ да предупредиш шофьорите, че смяташ да си го използваш. И после да си го използваш. Никой шофьор до момента не ми е правил проблем при подобно поведение.

Е да, но както другите казаха НЕ трябва караме по средата на пътя, който води до лозето извън селото ми, по който минава кола веднъж в лятото и при това се чува от поне 1 км, че идва, защото може да е особено опасно и да ми изиграе лоша шега. Сиреч ВИНАГИ крайно дясно и никога друго място от пътя. Поради което аз обезателно трябва ти дам напътствията, че както кола фантом може да се роди от нищото до теб без ти по никакъв начин да забележиш въпреки очеизвадните признаци (като например,че си по средата на нищото и се чуват само прелитащите мошици и мучащо магаре в далечината) че такава няма да се пояи, че едва ли е далеч момента, в който някой водач няма да разбере опитите ти да му обясниш, че си царя на пътя. И от цар лъв рязко ще преминеш транзит през стадий мишка докато не се спреш на стадий мекотело, облицовано с различни субстанции с червеникъв отенък недай си боже.
BiTurbo

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 2:20 pm

Човек, карай само извън пътищата. Ти си опасен и за себе си, и за останалите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот madsnake » Сря Юли 11, 2012 2:24 pm

@BiTurbo
И по-често срещания вариант:
караш си като мишка, шофьора те вижда и си казва - тоя го е страх, ще ме пусне, натискам го. Натиска те, на теб в момента ти изкача нещо за заобикаляне, което не си видял докато си се свирал като мишка мислейки за оцеляването си, заобикаляш леко и (попълнете вярното)
а) шофьора те смазва
б) шофьора те смазва
в) шофьора те смазва

Сега си представи същата ситуация, само че си караш нормално. Взимаш си предимството където го имаш. Вижда те въпросния шофьор и си казва:
а) деб* и идиота кара като кола, чакай да го заобиколя нормално, за да не го ударя
б) човека си кара велосипед, ще взема да се съобразя с него
в) изобщо не те вижда и те удря (това е валидно дори да мишкарееш)

Сметни си шансовете и си карай както искаш, само не карай другите хора да карат като теб защото им вредиш.

P.S.
Послушай did
Аватар
madsnake

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум