ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 2:24 pm

did написа:Човек, карай само извън пътищата. Ти си опасен и за себе си, и за останалите.

Добре де, как става така, че да се съобразяваш с движението и да внимаваш дори когато си с предимство е по-ОПАСНО от това да караш немишочески срещу някаква кола намеквайки, че ще си ползваш предимството, имайки предвид, че може да не се разберете и да те размаже?
Е как става това.
BiTurbo

Рейтинг: 1060

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 2:28 pm

BiTurbo написа:
did написа:Човек, карай само извън пътищата. Ти си опасен и за себе си, и за останалите.

Добре де, как става така, че да се съобразяваш с движението и да внимаваш дори когато си с предимство е по-ОПАСНО от това да караш немишочески срещу някаква кола намеквайки, че ще си ползваш предимството, имайки предвид, че може да не се разберете и да те размаже?
Е как става това.

Ми покарай с по-опитни хора и ще видиш. Това е начина, но си иска опит и умения, както карането на автомобили изисква опит и умения. Същото е. Ти си като жена-моторист без книжка, която има собствено мнение за правилата за движение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 2:32 pm

madsnake написа:@BiTurbo
И по-често срещания вариант:
караш си като мишка, шофьора те вижда и си казва - тоя го е страх, ще ме пусне, натискам го. Натиска те, на теб в момента ти изкача нещо за заобикаляне, което не си видял докато си се свирал като мишка мислейки за оцеляването си, заобикаляш леко и (попълнете вярното)
а) шофьора те смазва
б) шофьора те смазва
в) шофьора те смазва

Сега си представи същата ситуация, само че си караш нормално. Взимаш си предимството където го имаш. Вижда те въпросния шофьор и си казва:
а) деб* и идиота кара като кола, чакай да го заобиколя нормално, за да не го ударя
б) човека си кара велосипед, ще взема да се съобразя с него
в) изобщо не те вижда и те удря (това е валидно дори да мишкарееш)

Сметни си шансовете и си карай както искаш, само не карай другите хора да карат като теб защото им вредиш.

P.S.
Послушай did

Избирам 3-ия вариант - карам си в насрещното, той ме вижда много преди да се разминем, аз го виждам много преди да се разминем. Ако той тръгне да ме гази пробвам да избегна ситуацията. А ти фактически горе си изброил причините, поради които не карам по правилата в този случай. А именно, че завися адски много от това какво си мисли водача в този момент и завися много малко от себе си, защото каквото и да стане аз го разбирам в последния момент. В града не ме интересува, при толкова луди да карам колело с тях на улицата трябва у аз да съм луд. Цъкам си по маршрути с готини тротоари и малки улички и така.

Еми не може всички да имаме умения да караме колело, но това не значи, че трябва да не караме. За това страним от колите и караме максимално далеч от тях. Вие опитните като не можете без тях и искате да ви дишат във врата ОК.
И пак казвам, на никой не натрапвам моето мнение. Ако искате се и пипайте с автомобилите като карате толкова близо :)
BiTurbo

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 2:37 pm

BiTurbo написа:И пак казвам, на никой не натрапвам моето мнение.

Защо тогава пишеш тук? Ние пишем, за да натрапим правилното мнение. Ако нямаш подобни амбиции - бегом в насрещното и късмет!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 2:45 pm

did написа:
BiTurbo написа:И пак казвам, на никой не натрапвам моето мнение.

Защо тогава пишеш тук? Ние пишем, за да натрапим правилното мнение. Ако нямаш подобни амбиции - бегом в насрещното и късмет!

Не знаех, че в форумите се пише само за да се натрапва мнение.
Както и да е.
Чао.
BiTurbo

Мнениеот neilor » Сря Юли 11, 2012 3:07 pm

BiTurbo, по-горе ти дадоха съвет - покарай с други, по-опитни и виж те как карат и как се справят.
Бесмислено е да си чешем тук езиците, ти даваш някакъв теоретичен пример, ние ти отговаряме с теоретичен пример, а в същото време разбираме, че в града изобщо не караш по улиците, понеже...
... по улиците е страшно...
На нас не ни е страшно, караме по 30 км. на ден в града и още сме живи (изненада!).
Разбира се че ни се случва да караме и в насрещното. И по тротоара. За мен това е изключение и си го позволявам само когато иначе ми се налагат дълги и безсмислени заобикаляния.

Никой не скача срещу теб начина ти на каране. Скачаме против това, че пишеш ли пишеш и искаш ние да признаем че си прав. Покарай в група с други, виж те как се справят със "страшните" улици и "ужасните" коли, които идват откъм гърба ти и пак ще говорим.

И един съвет - ако искаш и в града и извън града карай срещу движението, но никога не сменяй лентите щото чуваш кола, смяташ че другата лента е празна и т.н., както го описваш. Не знам възрастта ти, но наградите Дарвин сякаш ти пасват идеално.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот hitar_potter » Сря Юли 11, 2012 3:08 pm

BiTurbo написа:
did написа:
BiTurbo написа:Както и да е.
Чао.

Алелуя!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот b1k3ra » Сря Юли 11, 2012 3:10 pm

@BiTurbo
Ти нормален ли си? На колко си години? От колко време караш велосипед?
Написа нещо, всички тук ти писаха къде по-остро, къде като за хора с ментални проблеми, че твоята теза не важи. Обаче ти продължаваш да упорстваш.
Разбери, че не си център на вселената. Не стават нещата винаги, както на теб ти харесва. Не може винаги да си прав. Научи се да приемаш чуждо мнение и да губиш.
Май някой не си е свършил работата през първите ти 7 години...
XC setup: Ram XC1 26", 2х10, SR Suntour Axon RL - 10.29 kg
Road setup: Ram XC1 26", Java carbon rigid fork, Schwalbe Kojak 1.35 - 9.465 kg
b1k3ra

Рейтинг: 1475

Мнениеот xargs » Сря Юли 11, 2012 4:16 pm

Интересно ми е дали изключително принципните хора тук като видят еднопосочна улица (с посока обратна на тяхното движение), заобикалят заедно с колите, или карат по уличката, срещу знака. :confused:
Аватар
xargs

Мнениеот did » Сря Юли 11, 2012 4:25 pm

xargs написа:Интересно ми е дали изключително принципните хора тук като видят еднопосочна улица (с посока обратна на тяхното движение), заобикалят заедно с колите, или карат по уличката, срещу знака. :confused:

Кой знак точно? :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот xargs » Сря Юли 11, 2012 4:31 pm

за този става дума:
http://www.brym-brym.com/quiz/39/1141/question/V1.jpg

В града не карам колело, не ми харесва, а когато го правя, гледам да е през паркове. По улиците, ако се налага си карам вдясно на платното.
По еднопосочните, обаче, си карам и в двете посоки (пак вдясно)
Аватар
xargs

Мнениеот Grash » Сря Юли 11, 2012 4:32 pm

А знаеш ли какво гласи този знак? :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот xargs » Сря Юли 11, 2012 4:35 pm

Пътен знак В1 "Забранено е влизането на пътни превозни средства"
Аватар
xargs

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 5:19 pm

xargs написа:Интересно ми е дали изключително принципните хора тук като видят еднопосочна улица (с посока обратна на тяхното движение), заобикалят заедно с колите, или карат по уличката, срещу знака. :confused:

По-назад в темата е отговорено. В насрещното, било то и освободено от коли не се кара.
BiTurbo

Мнениеот barcode_hc » Сря Юли 11, 2012 5:31 pm

Това за карането в насрещното е особено тежък случай на родната байганьовщина. Как така някой друг ще ти каже какво да правиш? Човек, има закони и те трябва да се спазват, ако не ти харесват - подаваш молби, жалби, събираш подписи и действаш като цивилизован индивид. Имаш си собствени убеждения - добре, но те са в разрез със закона - или ти се променяш, или закона. За второто - прочети второто изречение от този пост. Ако смяташ първото да промениш - още по-добре. Представи си, че някой шофьор реши, че не му е оферта да чака червеното и няма да създаде опасност. Или друг леко надвиши позволената скорост с 10-15-20 км/ч. Колкото и овче да ти изглежда, законите са за да се спазват. Твоето каране в насрещното е доста опасно от гледна точка на шофьора (аз лично не съм, но като пътник в кола потвърждавам), защото изобщо не очаква някой да му изникне в насрещното. А интересно какво правиш в натоварен трафик ако някой "балък" с велосипед насреща е решил да се движи по правилата? :dontknow:
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот krach » Сря Юли 11, 2012 6:23 pm

Признавам си понякога в града карам в еднопосочни квартални улички. Правя го в най - дясната част на платното. Правя го защото не ми се обикаля квартала за да мина 20 метра. Признавам си в нарушени съм. МОЛЯ ВИ САМО НЕ МЕ зачислявайте към битурбо.... :rofl:
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот BiTurbo » Сря Юли 11, 2012 7:12 pm

krach написа:Признавам си понякога в града карам в еднопосочни квартални улички. Правя го в най - дясната част на платното. Правя го защото не ми се обикаля квартала за да мина 20 метра. Признавам си в нарушени съм. МОЛЯ ВИ САМО НЕ МЕ зачислявайте към битурбо.... :rofl:

Това страшилище из улиците на града, обикалящо криволичейки със своето балканче, сеещо ужас, смут и дискомфорт във всяка божа твар, дръзнала да застане на пътя му :D
BiTurbo

Мнениеот Dolph » Сря Юли 11, 2012 8:57 pm

То колите карат в насрещното,вие за велосипедите сте се хванали.Малко преди президентските избори из цяло Красно село и Борово сложиха знаците които бяха откраднати през годините.Знаци указващи еднопосочни улици и такива забранени за влизане.С колата си спазвам знаците,ама няма да обикалям 300-400метра за да се прибера с колелото,особено когато бързам или съм изморен.Или по улицата забранена за влизане си минавам или пеш по тротора,че по него не може да се кара от паркирали коли.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот Slade » Сря Юли 11, 2012 9:58 pm

Стига бе, аз си изживях най-хубавите години (до 25) в Борово, а и Красно село познавам добре и никога не е имало забранителни знаци по улиците, сложиха ги когато кварталът се презастрои и почнаха да паркират един върху друг - тогава разминаването стана невъзможно и съвсем логично ги направиха еднопосочни. Даже уличката дето води от Дойран към пазара на Кр. село и минава покрай детската градина, съвсем съвсем скоро стана еднопосочна.

Относно навлизането срещу гореспоменатия знак - ако улицата е натоварена и съм в забранената посока, прилагам най-честото си нарушение - карам по тротоара, а ако има градинка - през нея (нали съм с МТБ).
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот PtD » Сря Юли 11, 2012 10:18 pm

Сега ще се окаже, че и най-принципните не са толкова принципни :nuts:

Аз поне си признавам, че карам както преценя за безопасно за себе си. Е, понякога върша и щуротии. :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Юли 11, 2012 10:29 pm

Сигурно почти всеки прави това, но не всеки проповядва че да караш в насрещното е правилното.
Аз също не спазвам доста от правилата, когато карам колело, но не го проповядвам във форума най-вече защото това не е пример за подражание.
Ако потребители като Зогото ме видят как се предвижвам понякога, сигурно ще ме анатемосат и замерят с павета дори :evil:
Само че не се "хваля" с това.

Така че... :magnify:

Преди време бяхме обсъждали подобни инструкции и причината за това - по-лесно е на масата да ѝ обясниш че "Трябва да прави X и само Х" и толкова, вместо "Трябва да прави X, когато са налични Y и Z и няма M и N когато се появят А и B", защото сред нея има голяма маса от глупави елементи, дето от цялото ще запомнят "прави M и N".
Достатъчно разумните сред нея сами ще открият частта "когато са налични Y и Z и няма M и N когато се появят А и B" и ще я използва както е редно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Dolph » Сря Юли 11, 2012 10:56 pm

Slade написа:Стига бе, аз си изживях най-хубавите години (до 25) в Борово, а и Красно село познавам добре и никога не е имало забранителни знаци по улиците, сложиха ги когато кварталът се презастрои и почнаха да паркират един върху друг - тогава разминаването стана невъзможно и съвсем логично ги направиха еднопосочни. Даже уличката дето води от Дойран към пазара на Кр. село и минава покрай детската градина, съвсем съвсем скоро стана еднопосочна.

Относно навлизането срещу гореспоменатия знак - ако улицата е натоварена и съм в забранената посока, прилагам най-честото си нарушение - карам по тротоара, а ако има градинка - през нея (нали съм с МТБ).

Тц(тази така звучна българска сричка),сложиха табелките и запълниха дупките в малките квартални улички точно преди изборите,въобще не им пука на тези от общината за презастрояване и липса на място за паркиране.Даже сега се води борба,искат общината да бутнат градинката с/у 36-то за да строят блок.Имаше инфо разлепено по входовете на околните блокове.
Аз в насрещното не карам.Едно време края на 80-те и началото на 90-те ни учеха точно това.Да караме срещу движението за да може да виждаме какво прави шофьора.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот krach » Чет Юли 12, 2012 7:27 am

Не може да се сравнява каране в насрещното в квартална улица (в която скоростта на колата е по - малка от тази на велосипеда (под 20км) предвид дупките и спящите полицаи) със тази на голям булевард или поне нормална улица с нормален трафик.
Това, че минаваш срещу забранен знак в квартална улица не значи, че може да караш в насрещното по принцип. Още по - малко извън населени места.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Slade » Чет Юли 12, 2012 8:53 am

Най-лошото е, че по улиците е пълно с измет, много от тях карат коли и от тях не може да се търси толерантност или снизхождение, особено когато ТИ си в нарушение (караш в забранената улица срещу движението). Напротив, ще искат да те накажат - да те избутат от пътя, да те подпрат дори, защото ти си нарушил, а те са защитници на собствената си изкривена правота (изкривена, щото на следващия завой ще мине на червено, ще изпревари всички по трамвайната линия, ще се нареди най-отпред в следващото кръстовище и ще направи десен завой, преди да е светнало зеленото).
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот hitar_potter » Чет Юли 12, 2012 11:09 am

Slade написа:особено когато ТИ си в нарушение

Когато ТИ си в нарушение, нямаш право да искаш каквото и да е :magnify:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Slade » Чет Юли 12, 2012 12:23 pm

hitar_potter написа:Когато ТИ си в нарушение, нямаш право да искаш каквото и да е :magnify:

Няма човек без права, дори и нарушителят има такива. Има органи, които контролират, има и такива, които наказват - те са определени със закон. Предполагам хитрецо, че следващия път когато направиш дребно нарушение на ЗДвП, най-малкото ще ти се прииска да те оставят жив. Не, чакай малко - нямаш право да искаш каквото и да е :magnify: .
Мнението ми по-горе беше насочено към колегата krach, че дори при ниска скорост и с дупки в забранена улица, пак няма гаранция, ще срещу теб зад волана няма да е hitar_potter.
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот hitar_potter » Чет Юли 12, 2012 1:02 pm

Slade написа:
hitar_potter написа:Когато ТИ си в нарушение, нямаш право да искаш каквото и да е :magnify:

Няма човек без права, дори и нарушителят има такива. Има органи, които контролират, има и такива, които наказват - те са определени със закон. Предполагам хитрецо, че следващия път когато направиш дребно нарушение на ЗДвП, най-малкото ще ти се прииска да те оставят жив. Не, чакай малко - нямаш право да искаш каквото и да е :magnify: .
Мнението ми по-горе беше насочено към колегата krach, че дори при ниска скорост и с дупки в забранена улица, пак няма гаранция, ще срещу теб зад волана няма да е hitar_potter.

Абе, гледам, още си жив, аз още съм жив, пък не спазваме постоянно закона. Не съм и чул за челен удар между велосипедист и автомобил на еднопосочна улица. Ама май те сърбят яко пръстите, та си пишеш..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Slade » Чет Юли 12, 2012 1:08 pm

Спокойно, като се преумножат хората с твойто мислене "Когато ТИ си в нарушение, нямаш право да искаш каквото и да е", ще чуеш за такива удари.
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот BiTurbo » Чет Юли 12, 2012 6:06 pm

hitar_potter написа:
Slade написа:

Абе, гледам, още си жив, аз още съм жив, пък не спазваме постоянно закона. Не съм и чул за челен удар между велосипедист и автомобил на еднопосочна улица. Ама май те сърбят яко пръстите, та си пишеш..

Това, че от време на време карате в забранена улица не е кой знае каква животозастрашаваща ситуация. Аз, дето карам като надрусан шизофреник след слънчев удар със скорошна операция на коленни връзки, съм още жив, така че споко. Пък и вчера едни дечица караха пред блока, определено не караха в крайно дясно... за последно като ги видях бяха живи. Важното е човек да мисли и да преценява. Тогава и само в еднопосочни улици да карате няма да имате проблеми :)
BiTurbo

Мнениеот Dolph » Чет Юли 12, 2012 9:49 pm

:offtopic:
Писна ми да ми слагате минуси на мненията,които не се различават много от на другите участници(например Слейд).Почти под всяко мое мнение минус в която и да е било тема...Не искам да съм само четящ форума,не че имам избор ако се стигне до там.
Ако някой не иска да пиша в този форум или има нещо персонално към мен да вземе да ми драсне 2 реда на ЛС и да си каже мъката.
Аватар
Dolph

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум