madsnake написа:@BiTurbo
И по-често срещания вариант:
караш си като мишка, шофьора те вижда и си казва - тоя го е страх, ще ме пусне, натискам го. Натиска те, на теб в момента ти изкача нещо за заобикаляне, което не си видял докато си се свирал като мишка мислейки за оцеляването си, заобикаляш леко и (попълнете вярното)
а) шофьора те смазва
б) шофьора те смазва
в) шофьора те смазва
Сега си представи същата ситуация, само че си караш нормално. Взимаш си предимството където го имаш. Вижда те въпросния шофьор и си казва:
а) деб* и идиота кара като кола, чакай да го заобиколя нормално, за да не го ударя
б) човека си кара велосипед, ще взема да се съобразя с него
в) изобщо не те вижда и те удря (това е валидно дори да мишкарееш)
Сметни си шансовете и си карай както искаш, само не карай другите хора да карат като теб защото им вредиш.
P.S.
Послушай did
Избирам 3-ия вариант - карам си в насрещното, той ме вижда много преди да се разминем, аз го виждам много преди да се разминем. Ако той тръгне да ме гази пробвам да избегна ситуацията. А ти фактически горе си изброил причините, поради които не карам по правилата в този случай. А именно, че завися адски много от това какво си мисли водача в този момент и завися много малко от себе си, защото каквото и да стане аз го разбирам в последния момент. В града не ме интересува, при толкова луди да карам колело с тях на улицата трябва у аз да съм луд. Цъкам си по маршрути с готини тротоари и малки улички и така.
Еми не може всички да имаме умения да караме колело, но това не значи, че трябва да не караме. За това страним от колите и караме максимално далеч от тях. Вие опитните като не можете без тях и искате да ви дишат във врата ОК.
И пак казвам, на никой не натрапвам моето мнение. Ако искате се и пипайте с автомобилите като карате толкова близо