marsa написа:Според информацията на Сунтур единствено модела с променлив ход може да бъде 140мм, останалите 5 модела са 100-120.

Приятелчето, което ме запали по Епикона, си беше купил неговия с ход 120мм. и я беше преправил в сервиз на Веломания на 140мм. точно по начина, описан от мен, без отпадане на гаранция и т.н. От там са ми сведенията, пък и от сервизното инфо и клипчета на Сънтур, не знам ти къде си прочел, че не могат да се променят.
Иначе Епиконите с променлив ход в движение, от външно лостче или както предпочиташ, но без разглобяване, са съвсем различни като конструкция според
тази схема. А ето
така изглежда моята вилка.
Това е така наречения Workshop Book, където именно е описана процедурата по промяна на хода на вилките, в това число Епикон и Аксон, с тая разлика, че сега Епикон 2011/2012 е с конструкцията на Аксона, която е показана в уъркшоп бука и не се добавят или махат спейсъри, а се премества едно щифтче. На стария Епикон работата става със спейсъри. Страниците от pdf-a са 191 за Епикон и 186 за Аксон.
Snuupy93 написа:Ходих при Пацо. Обясних му всичко, той каза, че щом Любо я е правил, значи е изтискано всичко от вилката и няма какво да се направи, така си работела, дори не я отвори да я види, както и да е. Отидох във Drag Zone/Веломания, там ми казаха да отида при Любо да я види той, след малко тръгвам към Любо на бул. България да я види и той като за последно...
Е, поне ако не друго, сме те разходили по по-тачените сервизи из София и ще можеш да си избереш добър майстор
Късмет!