SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот hitar_potter » Пет Юли 13, 2012 6:46 pm

Slade написа:Мисля да спра да споря по всякакви въпроси, защото наистина се получават безкрайни "дъвки", а за това със замърсяването, колкото и нелепо да ти звучи сега на фона на "спасяване на хиляди човешки животи", някой ден ще има огромно значение. Може и да не сме живи да видим.
П.С. Защо ли забраниха производството на 100 ватови крушки, 75 ватовите и т.н. и т.н., а до 2016 искат за забранят и халогенките? Сигурно причината е безкрайно несериозна (замърсяване)?
http://www.enlighten-initiative.org/por ... fault.aspx - едно материалче

Тука е спамърската тема, така че ще си позволя да продължа да спамя.. Ще кажа едно - допълнителното замърсяване, което се причинява от включените фарове е незначителен проблем на транспорта в момента. Когато станем енергийно ефективни и не горим петрол, за да се движим, фаровете с нажежаеми нишки ще са в историята. Така че това просто не е аргумент.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот vpravov » Пет Юли 13, 2012 8:42 pm

Малко рано му смъкнахте рейтинга на Slade. Мисля, че има хляб в него и не е чак толкова досаден. Виж, в комплект с "партньорите в надпръдване" - направо ме отказахте за момент изобщо да влизам в "Общ форум". Постарах се да му върна рейтинга над 1000 и се надявам и двете страни да поохладите страстите и спора да стане по-креативен. :peace:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот hitar_potter » Пет Юли 13, 2012 9:13 pm

ъъм, защо говориш в множествено число?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Slade » Пет Юли 13, 2012 9:21 pm

vpravov написа:Малко рано му смъкнахте рейтинга на Slade. Мисля, че има хляб в него и не е чак толкова досаден. Виж, в комплект с "партньорите в надпръдване" - направо ме отказахте за момент изобщо да влизам в "Общ форум". Постарах се да му върна рейтинга над 1000 и се надявам и двете страни да поохладите страстите и спора да стане по-креативен. :peace:

:beer: :beer: :beer:
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот Slade » Пет Юли 13, 2012 9:33 pm

vpravov написа:Малко рано му смъкнахте рейтинга на Slade. Мисля, че има хляб в него и не е чак толкова досаден. Виж, в комплект с "партньорите в надпръдване" - направо ме отказахте за момент изобщо да влизам в "Общ форум". Постарах се да му върна рейтинга над 1000 и се надявам и двете страни да поохладите страстите и спора да стане по-креативен. :peace:

Благодаря! :beer: :beer: :beer:
По принцип не ми пука за рейтинга и дали ще пиша в конкретен форум, но жестът ти е показателен за това, че във форума има хора, доста различни от нетолерантните хейтъри. Още веднъж :beer:

hitar_potter написа:Тука е спамърската тема, така че ще си позволя да продължа да спамя.. Ще кажа едно - допълнителното замърсяване, което се причинява от включените фарове е незначителен проблем на транспорта в момента. Когато станем енергийно ефективни и не горим петрол, за да се движим, фаровете с нажежаеми нишки ще са в историята. Така че това просто не е аргумент.

Всичко, което причиняваме на природата е незначителен проблем, затова сме я докарали дотам, че имаме не повече от 10-на години да се осъзнаем и да вземем радикални мерки против замърсяването и неразумната експлоатация на ресурси, в противен случай децата ни и тези след тях ще го духат...

hitar_potter написа:Когато станем енергийно ефективни и не горим петрол, за да се движим, фаровете с нажежаеми нишки ще са в историята. Така че това просто не е аргумент.

Тогава ще ми кажеш, че не е аргумент, сега всичко, което увеличава горенето на петрол с 1 грам е аргумент и е проблем. Особено що се касае до мерки с все още недоказана ефективност. :)

П.С. Аз карам икономично и само когато наистина се налага, затова ми се учудват разни, че за 13г съм навъртял "само" 200 хил.км. За собствения си гъз в града не ползвам удобната си климатизирана Хонда, а колелото, метрото или трамвая. Ако имах пари щях да си купя хибрид. Ако имах още повече пари - електромобил and I mean it..
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот vpravov » Пет Юли 13, 2012 9:58 pm

Slade написа:но жестът ти е показателен за това, че във форума има хора, доста различни от нетолерантните хейтъри. Още веднъж

Във форума няма хейтъри. Зарежи това мислене! Има хора, които са достатъчно отдавна тук, че да се чувстват "у дома си'" и им е достатъчно некомфортно нови потребители да се държат твърде натрапващо, без да са опознали форумното микрообщество и да са заслужили мястото си в него. Грешка на много нови потребители е да тръгнат с "рогата напред"(заради егото си), настройвайки по този начин доста хора срещу себе си. Рейтинговата система затова е и субективна. Не се оценяват само знания(мерене на топки), а и дали конкретната личност ще се впише в микрообществото. А то е достатъчно разнообразно, че всеки да си намери мястото, стига да си надскочи егото! :dontknow:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Slade » Пет Юли 13, 2012 10:41 pm

Това с дискомфорта го разбирам, той също произлиза от егото на въпросните хора и е въпрос на човешка психология. Никой от тях не обича Бай Х.. да се появи от нищото и да почне да си развива тезите. Чувстват се длъжни да му покажат, че това ги дразни ужасно, дори сами да усещат, че понякога Бай Х е прав. Това те никога не биха признали.
Издразни ме начинът, по който някои хора изразиха дискомфорта си от мойто появяване тук - откровени обиди и подигравки. Може би затова съм с рогата напред. Може би повече от 10-12 години пиша в разни форуми (откакто позамряха IRC-тата) и съм си общувал с доста хора по различни интереси, но досега май не са ме посрещали толкова "топло". От тук си правя изводите за някои форумни индивиди.
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот exiteyes » Съб Юли 14, 2012 11:46 am

:popcorn: Защо ли ми се беше бъгнал пак часовника на форума..
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот vvvaaal » Съб Юли 14, 2012 3:07 pm

НИЩО не усетих. :D
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот VOLATGE » Съб Юли 14, 2012 3:09 pm

vvvaaal написа:НИЩО не усетих. :D

Неееее.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот Antares » Съб Юли 14, 2012 4:23 pm

vpravov написа: Рейтинговата система затова е и субективна.
Тук грешиш. Съвсем обективна е. Чисто статистически. Дори и след края на моята "минусова" кампания, ако продължи да се дърви наляво-надясно - просто няма да пише в сериозните секции.

Аз спрях с минусите, като подмина хиляда, (вярвай ми, в онзи лишен от работа работен ден, ако бях продължил, нямаше да успееш да го дигнеш ;) )просто защото смятах, че целта е постигната. И реакции от типа на обиден пубер не са много успешна стратегия :)

Slade написа: От тук си правя изводите за някои форумни индивиди.
Както е прибързано да съдим новопоявилия се, така е прибързано да си вадиш изводите за краткия си престой тук ;) И да раздаваш класификации не е от най-добрите начини да се впишеш.

Аз също съм писал в доста форуми. Просто тук има по-адекватна система за регулация. Това, че ти не се вписа първоначално не е проблем на форума, а на твоята поява и реакциите ти.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Съб Юли 14, 2012 7:13 pm

Antares написа:Както е прибързано да съдим новопоявилия се, така е прибързано да си вадиш изводите за краткия си престой тук ;) И да раздаваш класификации не е от най-добрите начини да се впишеш.

Аз също съм писал в доста форуми. Просто тук има по-адекватна система за регулация. Това, че ти не се вписа първоначално не е проблем на форума, а на твоята поява и реакциите ти.

+1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Slade » Съб Юли 14, 2012 8:52 pm

Antares написа:
vpravov написа: Рейтинговата система затова е и субективна.
Тук грешиш. Съвсем обективна е. Чисто статистически.........

Разбира се, че е субективна. Кое е статистическото? Покажи статистика на моя рейтинг да преценя колко е обективна.
Още с първото си мнение във форума (във веломеханик) помогнах с информация на един, който не можеше да си свали веригата. Това мнение беше ли оценено?
viewtopic.php?f=4&t=115873&p=856031&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82#p856031

Сега трябва да е ясно защо системата е субективна и защо рейтингите се използват преимуществено за разчистване на сметки в спорове, офтопик и т.н.

Из правилата на администратора относно твоята "минусова кампания":

Чисто етична препоръка: Не се вживявайте в ролята на форумен контрольор и избягвайте повече да оценявате другите, отколкото вие самите участвате в дискусиите. Щом искате да давате мнение за другите, позволете на другите да оценят вас. В случай, че гласувате активно, без да допринасяте с мнения във форума, правото на глас може да ви бъде отнето.

Ти с какво допринесе за дискусията, в която раздаде минусите?

В системата от рейтинги са заложени механизми против негативни прояви и опити за манипулиране, готови сме при нужда да въведем и още по-сложни защити срещу подобно поведение, затова най-добре не се опитвайте да действате недобронамерено срещу някого или пък да повдигате незаслужено чужд рейтинг – ще изгубите ценно време, което можете да използвате за по-полезни неща.

Явно механизмите не работят, не са въведени или горното е написано просто ей така.

А всъщност как могат да работят, когато дори някои модератори не ги спазват? - "Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума"
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот PtD » Съб Юли 14, 2012 9:45 pm

@Slade, ти май не знаеш кога да спреш, а? :smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Съб Юли 14, 2012 10:01 pm

Slade, можеш да мрънкаш колкото искаш. Можеш и да приемеш статуквото. Първия вариант ще ти издейства ролята на аутсайдер във форума. Вторият може да ти помогне да станеш част от това виртуално общество. То не е толкова лошо, колкото може би си мислиш. Аз също не бях посрещнат с погача и духова музика. Но някак успях да се вместя. Ти си преценяш за себе си. Форумът няма да се промени, защото ти не го харесваш такъв, какъвто е.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот msniki » Съб Юли 14, 2012 10:12 pm

Antares написа:. Форумът няма да се промени, защото ти не го харесваш такъв, какъвто е.

То че някой хора го развалят е проблема. Като от време на време и аз се заяждам де. :D
Няма да се промени верно си е.
@Slade си е прав за рейтинговата система.
Може да е имала друга цел при пускането й в действие. Но сега е " ааа този не ме кефи, я да му прасна минус" и подобни.
Злоупотреба с власт :D
Минус винаги мога да получа, но плус има да се боря все едно катеря планина. :look:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Slade » Съб Юли 14, 2012 11:59 pm

Antares написа:Slade, можеш да мрънкаш колкото искаш. Можеш и да приемеш статуквото. Първия вариант ще ти издейства ролята на аутсайдер във форума. Вторият може да ти помогне да станеш част от това виртуално общество. То не е толкова лошо, колкото може би си мислиш. Аз също не бях посрещнат с погача и духова музика. Но някак успях да се вместя. Ти си преценяш за себе си. Форумът няма да се промени, защото ти не го харесваш такъв, какъвто е.

Какво е статуквото бе ман? Да лижа задниците на определени хора ли трябва? Пфу, потръпвам от тая мисъл, така че просто няма да се случи.
Защо трябва да се "вмествам" между хора като теб, Алпина, Дид или ПеТеДе? Нямам такова желание.
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот PtD » Нед Юли 15, 2012 8:55 am

Slade написа:Какво е статуквото бе ман? Да лижа задниците на определени хора ли трябва? Пфу, потръпвам от тая мисъл, така че просто няма да се случи.
Защо трябва да се "вмествам" между хора като теб, Алпина, Дид или ПеТеДе? Нямам такова желание.

E като не искаш да се вместваш, чий го дириш тук? Не си спомням да сме те калесвали с бъклица и дрян...

Тук хората са такива, каквито са. Слагат оценка + или -, каквато слагат. Колкото повече риташ срещу ръжена, толкова повече ще бъдеш недолюбван. Ако си мислиш, че с постоянните си оплаквания печелиш актив, то ти си в голяяяма грешка.

П.П. "Лизането на задници" е толкова смехотворно, че направо ще пропусна да го коментирам. :smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Юли 15, 2012 11:04 am

msniki написа:Но сега е " ааа този не ме кефи, я да му прасна минус" и подобни.
Злоупотреба с власт :D
Минус винаги мога да получа, но плус има да се боря все едно катеря планина. :look:

Ще ти дам следния пример - опитах се да сваля самоцелно рейтинга на 2-ма потребители, защото еднолично смятах че не трябва да имат такъв - е сега мисля че и двамата имат 2000, а опитите ми бяха неуспешни - демек сам човек не може да направи нищо.

Същото сме правили сигурно и двама или трима едновременно отново към един човек - отново неуспешно.

В трети вариант това се получава... дори когато само един човек "бие минусите" - хайде сега се опитай да познаеш защо!

Hint - свързано е с това до колко "нарочения" е полезен и вписва в средата на форума - ако е такъв няма как "шепа злоупотребяващи с власт" да променят рейтинга му. Това е и идеята на тази система и в това отношение работи чудесно.

Явно обаче е по-лесно да не се замисляте за това и да си тъпчете със самозалъгването "колко съм як аз - нищо че няколкостотин човека не могат да го разберат :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Нед Юли 15, 2012 3:20 pm

На двама човека съвсем целенасочено съм се старал да им бия постоянно минуси. При това - в свободни откъм занимания работни дни, когато мога да си позволя да рефрешвам и да търся техни мнения. В момента и двамата са с рейтинг 2000. И са доста по-постоянни в тази цифра от мен. Така че рейтинга си работи. Един хейтър не е достатъчен. Двама също. Няколко човека съм ги слушал да реват постоянно от минуси. Докато не стигнаха 2000.

В края на краищата - кучетата си лаят, рейтингът си върви.

П.П. Slade факт е, че след като рейтинга ти спадна под 1000 и видя какви са "ползите" от това - се поукроти :) И започна да пишеш по-разумно. Така че рейтингът си работи и още как.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юли 15, 2012 4:49 pm

Въх тук е по-интересно да чета спорове от колкото да гледам как комшията го бият от бой :D
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот did » Нед Юли 15, 2012 4:59 pm

slade, сега погледни ситуацията не от твоята гледна точка, а от гледната точка на форум с дълга история, през която много като теб са се ръчкали да се правят нановатори, но не са направили нищо конструктивно.

Ако намериш твое мнение, което да не повтаря нещо, което вече поне 3 пъти да е писано или да го няма в сайта... каска ти свалям!

Системата е статистическа, да. Не е лична. Потърси из темите. Щом рейтингът ти пада, не е виновен един човек, а 30% от "елита" на целия форум, което е трицифрено число.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот exiteyes » Нед Юли 15, 2012 5:18 pm

did написа:...Щом рейтингът ти пада, не е виновен един човек, а 30% от "елита" на целия форум, което е трицифрено число.

Ако както казваш примерно 100 човека му зашият по един минус в темите където се сваля с по 20 точки 100 х 20 = 2000 (аз ли се бъркам или ако трицифрено число му набие по един минус и от темите по 10 точки, няма дъх да му остане да ти отговори даже на лично съобщение)
Да речем, че 15 човека му стигат, може и по-малко, но да се наредят на опашката по 2 пъти. (...в което съм сиреч сигурен :evil: )

@Slade, не ти ли омръзва да се обясняваш и ти в дълги и отегчителни редове на тези господа? Не знам дали и аз съм бил така, ама пробвай 1 ден да не пишеш тук, а по 1 коментар, но където си мислиш, че ще е най-най-най-правилно в деня. Тук-там и някой бъзик в точно тая тема, а не само разправии, разправии... и така до утре. :boring:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юли 15, 2012 9:07 pm

exiteyes написа:Ако както казваш примерно 100 човека му зашият по един минус в темите където се сваля с по 20 точки 100 х 20 = 2000 (аз ли се бъркам или ако трицифрено число му набие по един минус и от темите по 10 точки, няма дъх да му остане да ти отговори даже на лично съобщение)
Да речем, че 15 човека му стигат, може и по-малко, но да се наредят на опашката по 2 пъти. (...в което съм сиреч сигурен :evil: )

Ъъъ това не го разбрах :eek3: Има теми в които се дават по 20 точки? Хах, човек научава по нещо ново всеки ден :D
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 15, 2012 9:10 pm

Niksancho96 написа:Има теми в които се дават по 20 точки? Хах, човек научава по нещо ново всеки ден :D

Мда има, и всеки ден научавам кви "умни" индивиди има в този форум. :peace:
Последна промяна VOLATGE на Нед Юли 15, 2012 9:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот vvvaaal » Нед Юли 15, 2012 9:24 pm

:popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Юли 16, 2012 9:31 pm

Ако някой има "Й" от ЛУКОЙЛ да пише, давам 40лв :D
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Niksancho96 » Пон Юли 16, 2012 9:34 pm

Как по дяволите ще скъсам жило на задните скорости и заедно с това ще прецакам и бронята? :crazy:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот azze » Пон Юли 16, 2012 10:13 pm

Изпити в СУ - 90 лева.
Такса за класиране - 30 лева.
Да се изложиш пред комисията - безценно.
:D
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 16, 2012 11:41 pm

working shermans are godily. trust me mine barily work properily and i love them to death

Това става за подпис, особено "love them to death" :D
Само трябва да му се оправи малко правописа. Канадска му работа.

Заглавие: Bike Girls 2

TheAnimal написа:http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/555842_464494686894467_1535686638_n.jpg

гУспо'ице Уаучева, темата се казва Bike Girls... наблягам на girls, т.е. "момичета", а не крокодили, алигатори и други подобни зверове.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла