Не ме интересува особено какви са промените в закона - несериозна позиция за някои, може би имат право.
На първо място човек има свобода да прави каквото пожелае, стига това да не засяга други. В случая кого засягат колоездачите - 1вата ми мисъл, е че стряскаме шофьорите ,когато не ни виждат в тъмното

ТОва е достатъчно основание поне за час тот промените в закона, но от там нататък:
Дали да спра на КАТ е изцяло мой избор - мога да не спра, но да кажем, че нямам полза от това да създавам лош имидж на колегите, и им спра:
1. Искам да ми обяснят по-точно защо трябва да имам звънец на колелото. Нещо, което никога за нищо на света няма да докосна, защото ако се случи нещо на пътя, първата ми реакция е да спра/сменя посоката, което се прави с двете ръце на кормилото и спирачките. Пешеходци нямам за цел да предупреждавам - от опит всички знаят, че или трябва да се кара далеч от тях, или да не се разчита на тяхната реакция. Първата им работа е да застаната на пътя ти, ако разберат че си зад тях. Нормално е човек да отива там, където гледа /спортна психология и не само/, а те гледат към колоездача и съответно застават на пътя му.
2. Жилетка - нощно време светлоотразителната жилетка помага определено. Карах с такава цяла зима. Сега ползвам фарче. Така или иначе, когато стане инцидент и колоездачът е виновен с това, че не са го забелязали поради липса на каквато и да е сигнализация, той ще си носи последствията от травмите. Следователно, дали ще нося жилетка или не, е мой избор, защото моята глава зависи от това.
3. Положението с каската е същото. Въпрос на избор - всеки си носи глава на раменете. Ясни са последствията, ако човек падне и си удари главата без каска. Но повечето хора нямат дори единични проблемни казуси, при които да падат, а още повече да си удрят главата. В банята може да е по-рисковано
4. Законите често се пишат от хора, които не са стъпвали на колело, нито имат опит в движението с колело в градски трафик. Може да се копират чужди закони, но понякога човек се запитва - нужно ли е всичко това ? Защо всичките регулации ? Нека проверяват, да въдворяват ред, но главната тенденция някой да мисли вместо нас е очевидна.