Въпрос за Sr Suntour Duro DJ E

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за Sr Suntour Duro DJ E

Мнениеот legacyGX » Пет Юли 20, 2012 10:51 pm

Колко масло се сипва във всеки ботуш на SR Suntour Duro dj e и какъв вискозитет? А вилката трябва ли да се чисти при всяка смяна на маслото или само се отвиват тапите отгоре, вадят се пружините, вилката се обръща да изтече маслото и се свива и разпуска няколко пъти да излезе маслото от буталцето, и после се налива новото масло. Поправете или добавете нещо ако греша! :beer: :agree:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Re: Въпрос за Sr Suntour Duro DJ E

Мнениеот Snuupy93 » Пет Юли 20, 2012 10:57 pm

legacyGX написа:Колко масло се сипва във всеки ботуш на SR Suntour Duro dj e и какъв вискозитет? А вилката трябва ли да се чисти при всяка смяна на маслото или само се отвиват тапите отгоре, вадят се пружините, вилката се обръща да изтече маслото и се свива и разпуска няколко пъти да излезе маслото от буталцето, и после се налива новото масло. Поправете или добавете нещо ако греша! :beer: :agree:

Масло се слага само и единствено в масления патрон, там е според как искаш да ти работи вилката, аз слагах зимата около 40мл масло, така работеше добре, лятото слагах около 60мл масло (аз съм 73 кила). Като цяло гледай около 50мл масло да сложиш. Самата вилка се смазва с грес, аз мойта я смазвах с графитна, нямах проблем. Като цяло, обаче работи по-добре като махнеш греста от вътре и сложиш малко масълце, може и хидравлично, може и машинно, но МАЛКО, защото иначе, ще избликне отвсякъде и ще стане мазало.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Мнениеот darlik_95 » Пет Юли 20, 2012 11:07 pm

Масленият патрон е отдясно, отляво има само пружина, която можеш да изтриеш от набралите се боклуци с парцал и да я смажеш с малко грес. :peace:
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот legacyGX » Пет Юли 20, 2012 11:20 pm

ама на мен ми казаха, че и от двете страни е с пружина :dontknow: А как се маха врътката на rebound, защото гледам, че само от едната страна се вижда болт. И нали, за да изчистя пружината трябва да отвия двата болта? :beer: :agree:
legacyGX

Мнениеот darlik_95 » Пет Юли 20, 2012 11:37 pm

Слушай внимателно, няма да повтарям! :lol2:
Отляво има само пружина.
Отдясно пружина и масло.
Развиваш горе където са врътките, изваждаш пружините изтриваш ги, изливаш маслото, слагаш лявата намазана с грес пружина,слагаш дясната, наливаш маслото, завиваш тапите, готов си.
Отдолу:
Развиваш болта дето е на шестограм, врътката на ребаунда излиза като я дръпнеш и разклатиш малко.Под нея има пак шестограм. Изтриваш, смазваш, изтрий мръсотиите от семерингите. Затваряш, завиваш малко болтовете, но не напълно, чукваш леко с гумен чук и тогава завиваш докрай. Слагаш врътката за ребаунда и си готов. Успех! :beer:
Аватар
darlik_95

Мнениеот legacyGX » Пет Юли 20, 2012 11:49 pm

мерси :D Само пак не разбрах, дали болтовете отдолу се отвиват преди да се сипе новото масло,защото ти си написал, че първо се налива новото масло а тогава се отвиват болтовете :agree:
legacyGX

Мнениеот darlik_95 » Пет Юли 20, 2012 11:56 pm

Първо свършваш работата отгоре, после почваш да развиваш отдолу или поне аз така процедирам.
П.С. Не, няма нужда да са развити.
Аватар
darlik_95

Мнениеот legacyGX » Съб Юли 21, 2012 9:55 am

А какво масло се слага? :agree:
П.С. Забравили сте да напишете :beer:
legacyGX

Мнениеот Snuupy93 » Съб Юли 21, 2012 9:58 am

Хидравлично от 2.5W, до 5W(вискозитет). Аз си купих наливно хидравлично масло и ми беше перфектно... не знам колко W е било.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот legacyGX » Съб Юли 21, 2012 10:48 am

Ами аз понеже съм 73кг., какъв вискозитет бихте ми препоръчали? :beer: И на колко време се прави тази профилактика ?
legacyGX

Мнениеот Snuupy93 » Съб Юли 21, 2012 11:31 am

legacyGX написа:Ами аз понеже съм 73кг., какъв вискозитет бихте ми препоръчали? :beer: И на колко време се прави тази профилактика ?

Аз също съм 73кг, ми вземи си наливно хидравлично масло, аз за 5лв си взех 1л, иначе са по 20лв, според мен няма смисъл, ако си от София, мога и аз да ти го сменя, с мое, след което да ти кажа, от къде да си купиш, ако ти допада. Почистването и смазването с грес на 1-2 седмици, иначе вилката почва да работи по-кофти, маслото на няколко месеца 2-3.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юли 22, 2012 10:46 pm

Snuupy93 написа:
legacyGX написа:Ами аз понеже съм 73кг., какъв вискозитет бихте ми препоръчали? :beer: И на колко време се прави тази профилактика ?

Аз също съм 73кг, ми вземи си наливно хидравлично масло, аз за 5лв си взех 1л, иначе са по 20лв, според мен няма смисъл, ако си от София, мога и аз да ти го сменя, с мое, след което да ти кажа, от къде да си купиш, ако ти допада. Почистването и смазването с грес на 1-2 седмици, иначе вилката почва да работи по-кофти, маслото на няколко месеца 2-3.

2-3 месеца? Щом ще я разглабя да почисти втулки и т.н., по-добре да си смени и маслото :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Назад към Веломеханик