Здравейте. Карам RAM HT1 и от сравнително скоро за задна гума ползвам Schwalbe Smart Sam 2.25. Гумата се събира без проблем, поне според мен има достатъчно разстояние между най-щръкналата част на грайфера и вътрешните части на тръбите от задния триъгълник. Обаче тези дни, докато чистех колелото забелязах, че боята около въпросното място е започнала леко-леко да се драска, деругите не са големи и са по-скоро охлузвания, без да броим една, която е доста по-голяма и е наранила лака дотолкова, че се вижда отлюспено от грунда под него. Това вероятно се дължи, поне аз така си го обяснявам, на камъче, засилено от грайфера на гумата. Тъй като Smart Sam не ме грабна със сцеплението си и на някои по-стръмни наклони я усещам, че превърта, се замислих каква задна гума да сложа и ограничих избора си до Рейсинг Ралф. Сега обаче идва проблема с ширината - Смарт Сам-а ми е широк точно 57мм. в най-външната част на грайфера, а Ноби Ник 2.25, който ползвам за предна, е широк 55мм. Да уточня, че по спецификации размер 2.25 според Швалбе би трябвало да отговаря на 57мм, а 2.10 на 54, което обаче и в двата случая не е особено вярно и човек започва да се обърква. Та питането е следното - по-тесен ли е Рейсинг Ралф от Ноби Ник и знае ли някой реалната ширина по грайфера на Рейсинг Ралф 2.25 и 2.10. В момента се колебая кой размера да избера - от една страна ми хареса по-сигурното поведение с по-широката задна гума, от друга обаче не ми се ще боята ми да замине, пък стане ли дума за пълнене с кал вече съвсем тясно ми се струва положението. Ще бъда благодарен на всеки за изразено мнение.
ПП: преди да сложа Смарт Сам-а отзад бях карал Максис Кросмарк 2.10, които бяха широки 51-52мм. по грайфера и нямах такива деруги по рамката