Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот mukter » Пет Юли 27, 2012 9:13 pm

andycu написа:
mukter написа:
VGC написа:Dartmoor Phantom за какво каране е предназначена и издържа ли на бой? И как е като здравина в сравнение с Drag C1 i Dartmoor Hornet - голяма ли е разликата в здравината и заслужава ли си да се вземе втора ръка на разумна цена? :dontknow: :beer:

Фантомът е за Дърт Джъмп, рамката му е от хром, т.е. е по-здрав от Клаймър/Ц1, но не мисля че е по-здрава от Хорнета ( не знам каква му е рамката)..

Айде да не се изказваме неподготвени сега :nono: !
http://industrial-bg.com/bg/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1437&category_id=6
Рамката е за фрирайд и 4х(да, издържа на сериозен бой). С Хорнета, разликата е само в геометрията, иначе са сходни по здравина(поне няма да забележиш разликата).
Ц1 няма къде да се бута за сравнение тука :D .

Ще ме прощаваш :)
:eyebrow:
Аватар
mukter

Рейтинг: 1139

Мнениеот Smok » Пет Юли 27, 2012 9:26 pm

Smok написа:Някой има ли представа от къде може да се вземе стойка за малка помпа , която да се сложи на мястото на стойката за бидон?

:dontknow:
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот teodor4o0 » Пет Юли 27, 2012 10:35 pm

mukter написа:
mbikerX написа:
teodor4o0 написа:вилка XCR 2011 011 series lock out колко мм ротор издържа ? :D

Аз я карам със 160 мм и вече има лек луфт . Не знам какво е със 185 :dontknow:

:agree: На тая вилка повече от 160 не слагай.. Най-добре я карай с В-брейк..

a луфта къде се появява и при какво ''деиствие'' тоест разлуфтва се от спирачната сила или от джазкане :D
teodor4o0

Рейтинг: 982

Мнениеот VGC » Пет Юли 27, 2012 11:04 pm

mukter написа:
andycu написа:
mukter написа:
VGC написа:Dartmoor Phantom за какво каране е предназначена и издържа ли на бой? И как е като здравина в сравнение с Drag C1 i Dartmoor Hornet - голяма ли е разликата в здравината и заслужава ли си да се вземе втора ръка на разумна цена? :dontknow: :beer:

Фантомът е за Дърт Джъмп, рамката му е от хром, т.е. е по-здрав от Клаймър/Ц1, но не мисля че е по-здрава от Хорнета ( не знам каква му е рамката)..

Айде да не се изказваме неподготвени сега :nono: !
http://industrial-bg.com/bg/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1437&category_id=6
Рамката е за фрирайд и 4х(да, издържа на сериозен бой). С Хорнета, разликата е само в геометрията, иначе са сходни по здравина(поне няма да забележиш разликата).
Ц1 няма къде да се бута за сравнение тука :D .

Ще ме прощаваш :)

Ок, до тук добре. А мога ли да си му сложа стандартна капла с венци и скорости? И дали главината от HT2 ще пасне на Фантома :dontknow: :beer:
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот xcrider » Пет Юли 27, 2012 11:10 pm

ще пасне :beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот VGC » Пет Юли 27, 2012 11:58 pm

Забравих нещо важно :D Phantom-a колко мм вилка би понесъл? 150-60 май ще са му прекалено много?
VGC

Мнениеот teodor4o0 » Съб Юли 28, 2012 12:04 am

teodor4o0 написа:
mukter написа:
mbikerX написа:
teodor4o0 написа:вилка XCR 2011 011 series lock out колко мм ротор издържа ? :D

Аз я карам със 160 мм и вече има лек луфт . Не знам какво е със 185 :dontknow:

:agree: На тая вилка повече от 160 не слагай.. Най-добре я карай с В-брейк..

a луфта къде се появява и при какво ''деиствие'' тоест разлуфтва се от спирачната сила или от джазкане :D

а ето и пример за stock велосипед с такава комбинация http://www.bikedelivery24.com/product/5 ... ition.html (гледайте вилката и предната спирачка , самоче тази е с 160 ротор)
teodor4o0

Рейтинг: 982

Мнениеот andycu » Съб Юли 28, 2012 12:08 am

VGC написа:Забравих нещо важно :D Phantom-a колко мм вилка би понесъл? 150-60 май ще са му прекалено много?

"Препоръчителен ход на вилката: 80-130мм"
Сигурен съм, че би издържал и повече, но геометрията ще му се наруши доста(все пак е 4х рамка).
Прецени си, все пак във форума има доста хора, за които геометрията не се оказва проблем дори и със боксери на ц1-чки.
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот xcrider » Съб Юли 28, 2012 2:19 am

има ли начин да се монтира деклашор за по-голяма седалкова тръба, на по-малка такава, чрез адаптерче или някакво парче вътрешна гума? деклашора е Асера и няма "панта", чрез която да може да се монтира на различни тръби
xcrider

Мнениеот PtD » Съб Юли 28, 2012 8:32 am

xcrider написа:има ли начин да се монтира деклашор за по-голяма седалкова тръба, на по-малка такава, чрез адаптерче или някакво парче вътрешна гума? деклашора е Асера и няма "панта", чрез която да може да се монтира на различни тръби

Възможно е, да. Все пак зависи и колко е разликата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот mukter » Съб Юли 28, 2012 11:08 am

Дайте идея, как да сваля ротор, със 6 ръждясали болта, които не мръдват. Счупих два шестограна и разбих два от болтовете.. Ако капна малко смазка в болтовете, дали ще раздвижат,или да не рискувам да омасля ротора?!?
Аватар
mukter

Мнениеот Fanatico » Съб Юли 28, 2012 11:24 am

Действай с гарги.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот mukter » Съб Юли 28, 2012 12:10 pm

Fanatico написа:Действай с гарги.

И с клещи не става.. Като тези, пък и други - неще и неще.. Те просто са ръждясали и не мърдат на никъде.. Не знам кво да ги правя вече..
Аватар
mukter

Мнениеот taurus13 » Съб Юли 28, 2012 12:49 pm

Първо капни малко смазка като WD-40 или подобна тънка такава. После действай с читав шестограм - такъв на който ръбовете не са заоблени. На повечето евтини така им става ръбовете след малко употреба. Най-добре е да си купиш едно камъче за гедоре от пазара за няколко лева. След като вече прецакаш главите на болтовете нещата стават по-трудни.
А на диска нищо му няма от смазката - той все пак е метал и лесно се чисти с обезмаслител. Ти гледай на накладките да не сипваш.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 28, 2012 12:52 pm

Режи главите на болтовете. След това лесно ще развиеш това което е останало във фланеца на главината.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот iioorrddaann » Съб Юли 28, 2012 1:11 pm

Има и друг начин по-труден, но изпитан :D ..с малка шлефовалка и тънък диск срежи главите така, че да станат за права отверка.. след това е ясно :agree: За ръждата: евтиният и по-не ефикасен е с кола(аз не съм пробвал понеже имам спрей, но при Mithbusters стана :D ).. по-скъпият и съответно по-ефикасен с специален спрей за това. Дано съм бил полезен. :)
:beer:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот andycu » Съб Юли 28, 2012 2:03 pm

Има ли шанс рамка Drag One 2010 година, да понесе Avid BB7 185 ротор? Ще се кара сериозно :crap:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот Inzagi » Съб Юли 28, 2012 10:58 pm

Някой да знае от къде в София може да се купят парчета за педали кранк брадърс?
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот xcrider » Съб Юли 28, 2012 11:03 pm

PtD написа:
xcrider написа:има ли начин да се монтира деклашор за по-голяма седалкова тръба, на по-малка такава, чрез адаптерче или някакво парче вътрешна гума? деклашора е Асера и няма "панта", чрез която да може да се монтира на различни тръби

Възможно е, да. Все пак зависи и колко е разликата.

от 34,9 на 31,8
xcrider

Мнениеот hakama » Нед Юли 29, 2012 12:32 am

Здравейте.
Имам няколко питания относно този модел:
http://www.alexokazion.com/products/%D0 ... D0%B8.html

Купуван преди 8г, т.е. няма усилени капли, QR и т.н. глезотии :D ,но се вкара в движение от скоро и му трябва малко ъпгрейд, понеже предната капла е изкривена - ще се сложи нова - брат ми иска да е с дискова предна спирачка => нова капла, движение + вилка, като стана дума за вилка - вчера ми предложи да му сложим амортисьорна вилка - но то май на Normal size :dontknow: какви са опциите? Аз мисля с V-brake-а да си кара и едни по-читави колодки (само дано са съвместими, да се избегне и покупка на апарат).

Каква е разликата в теглото: v-brake спрямо дискови (нисък/среден клас, нещо поносимо) - има ли смисъл от дискови ако ще се кара предимно градско? Какви колодки ще ми препоръчате?

ПП: Не попаднах на капли от форума - дайте идея за бюджетни, все пак да са двустенни (предна и задна) от магазин... :peace:

ПП2: Тази задна капла с 8 венеца (скоростите са за 7) ще ми върши ли работа?
viewtopic.php?f=19&t=117622

Трябва ми нещо като таблица, списък с частите на велосипед - искам да видя колко % съм закупил от един недовършен проект, направих някои сметки колко пари ще ми трябват още, но съм сигурен че има още пера и перца :magnify:

Това е :)
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот Smok » Нед Юли 29, 2012 1:33 am

Според мен, това са излишни пари за това колело. Ще дадеш едно 150-200лв за това колело :crazy:
Сложи още 100лв и купи ново.. че и гаранция ще има.
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот dudelgrincen » Нед Юли 29, 2012 12:16 pm

hakama написа:.... и т.н. глезотии :D ,но се вкара в движение от скоро и му трябва малко ъпгрейд....по-читави колодки (само дано са съвместими, да се избегне и покупка на апарат).

hakama, няма смисъл от ъпгрейд. Въобще не си и помисляй за такова нещо. (Освен това здравите и качествени компоненти не са глезотия...) Или си карай колелото за сега както можеш или, ако вече се решиш купувай ново (предполагам, че бюджета ти не е голям, така че гледай да е с твърда рамка, твърда вилка, ви-брейк и без излишни бутафорни имитации на окачване или спирачки).

Относно съвместимостта на колодките, основно има три вида : за БМХ, шосейни и планински, като последните са най-дълги и имат най-голяма контактна повърхност. Разбира се, не са съвместими помежду си :).

hakama написа:Каква е разликата в теглото: v-brake спрямо дискови (нисък/среден клас, нещо поносимо) - има ли смисъл от дискови ако ще се кара предимно градско? Какви колодки ще ми препоръчате?

При тия велосипеди, въобще не може да се говори за тегло (те като механика да бяха добре...та да стигнем и до теглото, но уви не са).
Ако искаш препоръка за колодки - вземи си едни най обикновени от 1-2 лева - спират толкова добре, колкото и тези за 5, за 6.. за 10. Има и едни трикомпонентни, които спират по-добре (да кажем два пъти) и запазват способностите си и в дъжд, но цената им е поне 15 лв за чифт, което най-вероятно надвишава с много цената на твоя Ви брейк.

hakama написа:ПП: Не попаднах на капли от форума - дайте идея за бюджетни, все пак да са двустенни (предна и задна) от магазин... :peace:

ПП2: Тази задна капла с 8 венеца (скоростите са за 7) ще ми върши ли работа?
viewtopic.php?f=19&t=117622

За всяка капла е важно да е добре наплетена. Ако искаш, нова от магазина трябва да отделиш поне 100 лв за всяка, за да вземеш нещо разумно като качество. ...но отново ще ти кажа, че няма смисъл с твоя велосипед

Това колело което си посочил ще е съвместимо с командата и обтегача (при 7 и 8 скоростните касети разстоянията са еднакви), венците са на шлици което е добре... Цената може и да я намалиш малко, ако ще го купуваш... но в предвид това, че по-добрата възможност е ново колело, по-добре си спести парите за него.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот mukter » Нед Юли 29, 2012 2:59 pm

taurus13 написа:Първо капни малко смазка като WD-40 или подобна тънка такава. После действай с читав шестограм - такъв на който ръбовете не са заоблени. На повечето евтини така им става ръбовете след малко употреба. Най-добре е да си купиш едно камъче за гедоре от пазара за няколко лева. След като вече прецакаш главите на болтовете нещата стават по-трудни.
А на диска нищо му няма от смазката - той все пак е метал и лесно се чисти с обезмаслител. Ти гледай на накладките да не сипваш.

Точно така и стана.. Капнах смазка на болтовете и с хубави шестограми успях да развият първо читавите, после разбитите болтове, които излязоха лесно.. Мерси на всички за отговорите :beer:
Аватар
mukter

Мнениеот VGC » Нед Юли 29, 2012 3:34 pm

Dartmoor Phantom нали може да му се сложат скорости отзад? И 140 мм Marzocci 55 ATA (смъкнато от 160) зле ли ще му се отрази? И последно - горепосоченото Marzocci, което ще взимам от пазара на форума е с неработещ локаут патрон, и ви питам Пацо за колко ще ми го смени? Мерси предварително :beer:
VGC

Мнениеот did » Нед Юли 29, 2012 6:29 pm

VGC написа: и ви питам Пацо за колко ще ми го смени?

17 лева и 45 стотинки.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот FastBiker » Нед Юли 29, 2012 6:31 pm

did написа:
VGC написа: и ви питам Пацо за колко ще ми го смени?

17 лева и 45 стотинки.

Тц, заради кризата вече взима по 17 лева и 28 стотинки ;)
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот VGC » Нед Юли 29, 2012 7:27 pm

Ще питам още някои работи за последно защото взех да ставам досаден. :peace:
Първо да Ви питам отново - ще купувам Marzocci 55 АТА от форума, но с неработещ локаут. Колко ще ми струва (горе долу де) да го оправя/сменя?
Второ. Ще взимам и рамка. Двете които съм харесал са Dartmoor Phantom и Ram 4130. Коя от двете ще издържи повече агресивно каране с въпросната вилка. :erm:
Трето. Колко мм. е средното движение на Рам-а и дали тези курбели viewtopic.php?f=19&t=118680 са съвместими с това средно viewtopic.php?f=19&t=118362 и дали те на свой ред са съвместими с рамката.

Благодаря за отделеното внимание :beer:
VGC

Мнениеот biker9812 » Нед Юли 29, 2012 8:28 pm

някой да има накладки за еликсир 5 на 80 90%
Изображение
biker9812

Рейтинг: 1032

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 29, 2012 8:49 pm

biker9812 написа:някой да има накладки за еликсир 5 на 80 90%

Да?!
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот breat » Нед Юли 29, 2012 10:13 pm

привет, да си мина от реда и аз :D ,та искам да си сменя средното движение което е на квадрат стандартно и гледах по онлайн магазините има 2 следните:
http://screambikes.eu/bg/kurbeli-os-kas ... -bc82.html
http://www.bike.store.bg/p71892/bb-un26 ... siped.html
,а има ли по висок клас от тези двете или няма ? п.п. курбелите са ми шимано пак на квадрат :beer:
breat

Рейтинг: 1180

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум