bikerider написа:червено килимче
а...ахаха. Това беше смешно.

Май много ласкаво звучи това, което съм написал за пешеходците, но съвсем не съм имал в предвид да е така.
Никак не ми е приятен факта, че вървят на зигзаг и изскачат пред мен ( сякаш ненадейно са изпитали остра нужда рязко да сменят посоката си на движение, а няма накъде другаде да тръгнат ), че ходят предимно по велоалеите, като че ходенето по тях е по-лесно и удобно, че изскачат пред теб на платното като зайци....
Обаче са много....много, наистина много.... Не мога да спирам и да се карам на всеки, да му чета лекция за това, че не е сам и трябва да се съобразява.... да им бия плесници зад врата... да ги събарям на земята.. Няма човек, който ще изкара много километри така... да не говорим, че разваля настроението.
Идеята да набиваш спирачки всеки път, само защото не си искал да заобиколиш или пък да минаваш на сантиметър от тях с бясна скорост поради същата причина ...също ми звучи абсурдно. Нали въпросния пешеходец ще скочи настрани и ще се натресеш в него. В такава ситуация в най-добрия случай контузения ще е той. А ако закачиш някой бабаит, в компания от себеподобни и ти отупат прахта заради тая работа?
bikerider написа:Представяш ли си как някакъв ми ходи в лентата на шосето и аз излизам от шосето, за да го заобиколя, сакън да не му образувам дискомфорт.
Най-малко това съм имал в предвид. Няма да завиваш към шосето, ще завиеш към лентата за пешеходци, а после пак на велоалеята

И то не заради неговия дискомфорт, ами заради своя собствен комфорт и за да избегнеш поредната разправия или най-малкото - спиране (загуба на скорост).
bikerider написа:Като го заобиколиш нахалника на велоалеята, тя/той следващия път ще пери още по-убедено.
Има доста тупани, на които като се скараш или направиш забележка се озлобяват още повече и стават още по-агресивни следващия път.
Има и такива които си взимат бележка, но те по-скоро са изключението.
Не можем да ги научим всички.
bikerider написа:Вече започвам да си мисля, че някой от тия сладури трябва бъде сгазен сериозно на велоалея, за да проумее обществото за какво иде реч.
Да, и аз така съм си мислел много пъти, ще има ефект, но не е сигурно точно какъв. Зависи от последвалата медийна интерпретация....а има вероятност така тенденциозно да бъде изкривена и поднесена информацията, че да се окаже в ущърб на доста колоездачи за много време напред...
bikerider написа:Edit: а и да, явно си в грешка, карането по велоалея не е офроуд и не е предназначено само за опитни ветерани.
Това не го схванах... не съм казвал нищо по-въпроса.
krach написа:...звънеца от далече ...
Даа, определено помага.
krach написа:Като му докараш стрес следващия път сам ще гледа къде да ходи.
Добре, че ги има такива като теб да им докарват стрес, защото нямам нито желание, нито сили, нито нерви да се разправям.
fall_out написа:Освен това пешеходците са хора на всякаква възраст не може да очаквате едно и също държание и съобразителност от 10 годишно дете, 30 годишен мъж и пенсионер на 70 години, на пътя винаги се прявят компромиси, защото компромисите спасяват животи

100% съм съгласен. Моето мнение се свежда до същото.