Drag 29ers 2012 (слухове, информация и мнения)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Drag 29ers 2012 (слухове, информация и мнения)

Мнениеот penmark » Пет Апр 20, 2012 6:48 pm

Уууу, че и не вярваш кат ти казвам. :D
http://www.ebay.com/itm/SINTERED-DISC-P ... 336294ebed
Евтините шимано и тектро ползват едни и същи накладки. А и миналата година Крос слагаха Шимано, тая година в същия ценови клас за жалост Тектро, също и Шиманските главини смениха с Джойтек. И те взеха да се изтарикатяват деа.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Л. Мечков » Пет Апр 20, 2012 7:05 pm

penmark написа:Уууу, че и не вярваш кат ти казвам. :D
http://www.ebay.com/itm/SINTERED-DISC-P ... 336294ebed
Евтините шимано и тектро ползват едни и същи накладки. А и миналата година Крос слагаха Шимано, тая година в същия ценови клас за жалост Тектро, също и Шиманските главини смениха с Джойтек. И те взеха да се изтарикатяват деа.

Тектрото е по-добро бе човек, изпробвано е, явно е мааалко по-добра китайската сглобка :beer: За джой тек не споря, нямам идея кво е, но предполагам, че при групова поръчка единият китаец е дал по-добра цена за тектро, от съседа му за шимано, явно така е станало и с главините. Това обяснява и агресивно ниските цени. Иначе пак ти повтарям - накладките не са мерило за апаратите :)
Л. Мечков

Рейтинг: 1220

Мнениеот darki » Пет Апр 20, 2012 7:26 pm

Като стана дума за Tektro Draco

Rockhopper 29er 2012 - Black/Yellow
-Спирачки: Хидравлични дискови Tektro Draco с 160mm диск

А те Specialized не са случайна "фирма" :D Лично аз не се наемам да коментирам качеството на спирачките, защото не съм се докосвал до тях :dontknow:

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 627/lang.2
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот penmark » Пет Апр 20, 2012 8:18 pm

Тоя Спешъл няма какво да го гледаме. Компонентите са му като на Драга за 960лв, а струва 1700. :D За разликата в цените на Кроса и тоя Спешъл така ще се нацъка Кроса, че ще направи Спешъла да си говори сам. :D
Не ми се пишеше ама ме провокирате деа. :D
Разлика, че ще има, ще има, най-малкото заради различните дискове. Като разрових гугъла видях, че Тектрото е с метални накладки, а Шимано с органични.
Металните държат по-добре когато загреят същевременно са доста по шумни (свирят много :D ) и хапят диска повече.
Органичните спират по-добре студени, имат по-добра модулация, тихи са, заминават по-бързо и не ядат диска колкото металните. При цените на ротор/накладки по-добре да се сменят накладки отколкото ротор.
Лично мнение, че за XC (където са и велосипедите които коментираме), органичните са по-добрия избор. При по екстремно каране, където се ползват повече спирачките, металните. Това го казвам от опит, карал съм с органични, с полуметални, и с метални накладки. Разликата ще се усети с много каране и на различни терени. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот Fujitzo » Нед Апр 22, 2012 10:58 pm

Мен свиренето на спирачките ме кефи - предупреждава бабите по пътеките да се дръпнат :D Иначе според мен няма значение какви са ти спирачките, за мен те са 3 вида: В брейк, дискови и дискови хидравлични. И най-евтината хидравлика би трябвало да предоставя достатъчно спирачно усилие за XC. Прехода към хидравлика иска малко свикване, първите няколко карания ще ковете задната гума - поне аз съм така :D
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот JoeQuarry » Сря Май 02, 2012 2:24 pm

Ами Драг.... бяха. Това е. Търся си байк... обиколих магазините на драг.. ами ще ме извиняват , но какво значи "маркетингови проблеми"??? Ами драг продават на безумни цени.Това е. Който ги подкрепя, може и да иска да ме опровергае, но истината се вижда. Магазините са празни. Разнообразието просто го няма. Ами извинете но 900 лв за 29 просто защото е 29 цола. Да не се оправдаваме с кризи и химери. Не са скочили транспортните и производствени разходи толкова , че да надуят цените баснословно и без основание. 960лв... за курбел шимано Търни и вилка XCR. Ами най-закономерното е да си фалират като пичове. Те просто не могат да отговорят на потребителските нужди и търсене в България. Разбира се ,ч е ще си купя Крос. Щом Крос могат да преложат това което драг не могат...ще си купя Крос 29 цола защото просто ме устройва това което предлагат.
При РАМ тенденцията на безумието върви също с пълна сила с оглед на факта че най-добрата окомплектовка за РАМ АМ2 струва 6000лв, а има HT2 за 2000лв и HT1 за 1000лв. Незнам какво подобриха и промениха по HT1 и HT2 за да ми ги продават от последните 5 години с 40-50% увеличение на цената?В крайна сметка и двете рамки са вече "морално" и технологично остарели с по 10годишни кариери зад гърба си.Че започнаха и да слагат Suntour вилки което за мен си е тъпо.
JoeQuarry

Рейтинг: 1000

Мнениеот Ozzie » Сря Май 02, 2012 7:15 pm

Друг е въпроса, че май CROSS изобщо не могат да задоволят търсенето, а някои от моделите в каталозите им, вероятно така и ще си останат на картинка.
С което не искам да излезе, че защитавам кой да е друг роден производител.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот thepowerofone » Сря Май 02, 2012 8:18 pm

JoeQuarry написа:Ами Драг.... бяха. Това е. Търся си байк... обиколих магазините на драг.. ами ще ме извиняват , но какво значи "маркетингови проблеми"??? Ами драг продават на безумни цени.Това е. Който ги подкрепя, може и да иска да ме опровергае, но истината се вижда. Магазините са празни. Разнообразието просто го няма. Ами извинете но 900 лв за 29 просто защото е 29 цола. Да не се оправдаваме с кризи и химери. Не са скочили транспортните и производствени разходи толкова , че да надуят цените баснословно и без основание. 960лв... за курбел шимано Търни и вилка XCR. Ами най-закономерното е да си фалират като пичове. Те просто не могат да отговорят на потребителските нужди и търсене в България. Разбира се ,ч е ще си купя Крос. Щом Крос могат да преложат това което драг не могат...ще си купя Крос 29 цола защото просто ме устройва това което предлагат.
При РАМ тенденцията на безумието върви също с пълна сила с оглед на факта че най-добрата окомплектовка за РАМ АМ2 струва 6000лв, а има HT2 за 2000лв и HT1 за 1000лв. Незнам какво подобриха и промениха по HT1 и HT2 за да ми ги продават от последните 5 години с 40-50% увеличение на цената?В крайна сметка и двете рамки са вече "морално" и технологично остарели с по 10годишни кариери зад гърба си.Че започнаха и да слагат Suntour вилки което за мен си е тъпо.

Мисля по абсолютно същия начин и подкрепям всяка една дума. Драг нямат достатъчно модели за всеки ценови диапазон. Ниските им модели са прекалено скъпи и като окомплектовка са кофти. От там нагоре цените изведнъж стават безумни за българските възможности, а окомплектовката е все така неатрактивна. Липсва балансиран модел, който да привлече с разумна цена и читава окомплектовка - какъвто беше Cross GRX8 миналата година.
По отношение на РАМ - цени, непосилни за българския потребител, които наистина стабилно си вървят нагоре. Не знам дали някой забеляза, но тази година, когато пуснаха новите рамки (все същите стари рамки с "нови" бои) бяха с 50 лева по-ниски цените, отколкото сега. След това изведнъж решиха, че трябва да са с 50 лева отгоре. Ами... по-български.
Крос за втора поредна година имат добро разнообразие в няколко ценови диапазона. Окомплектовката им отново е читава (макар че и при тях почват да се заеблязват белези на "изтарикатявне" тази година) и цените са балансирани. А Г30 и цената му правят "криви" много от по-скъпите предложение на българския пазар, като напълно ги обезсмислят. За съжаление не знеш кое кога е налично и къде е налично. Дистрибуторската им мрежа е... ами няма такава, реално. Сайтът им е за смях, добре поне че ъпдейтват инфото за новите модели и кога са в промоция.

Това е родната ни действителност и като гледам все повече хора се насочват към пазаруване от чужбина. Не че там цените са много приятни, но като "кихнеш" и получаваш. Е, не всичко е под общ знаменател, но имаш огромен избор от марки (не са само 3) и модели. А доставките вече са напълно разумни - ЕС. Да не говорим за компоненти - там цените са често много по-ниски от тукашните. Аз отдавна вече пазарувам онлайн само от чужди магазини. Ще ме извинява българското, ама не мога да го подкрепя. И всякакви опити за спиране на пазаруване от чужбина (забраната на темата за общи поръчки от "чейна") и банери с размера на луната не ще помогнат - само нахъсват.

Язе си карам ГРХ8-цата, като си ъпгрейдвам от чужбина, ибей... и все по-рядко и по-рядко от БГ.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Dolph » Сря Май 02, 2012 8:58 pm

Аз онзи ден след Витоша отидох до Веломания на бул.България да ми погледнат спирачките.Механика е голям пич,та той ми каза,че моето Онтарио е с главина на резба отзад,а изрично си спомням,че продавача ми каза отзад е на шлиц,което е много по-добре :(!: .Аз колкото повече чета толкова повече се замислям,дойде ли време за упгрейд,от чужбина.Сега така или иначе си пазарувам дрехи от Англия,какво пречи и велокомпоненти.
Колкото повече виждам новите Кросове по улиците толкова повече ми харесват.Като водя тоя ГРХ8 перлено бял и очите ми остават :D

:offtopic:
Рамка Драг Онтарио Комп заслужава ли си ъпгрейд или по-добре да покарам колело така както си е фабрично,пък след време да си купя по-хубаво?
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот JoeQuarry » Сря Май 02, 2012 10:41 pm

Ами при РАМ и ДРАГ кое реално е българско???? РАмките? Компонентите?За крос не говоря защото не знам за какво става дума там. Бих желал да ги подкрепя "нАще", но ще е в друго време при различни обстоятелства.А очевидно Крос не са предвидили потреблението.... но това е бял кахър. Ами на цените които РАМ предлагат свойте твърдаци ще си купя Крос ще му сложа Марзочи отпред (общо казано) и хубави спирачки и въпроса приключва.
П.П. Подкрепям Крос защото правят нещо страхотно и дано четат отзивите и се учат от тях, и работят не за бързи ударни печалби, а за име и признание което ще им донесе парите и клиентите и доверието. Време е българският бизнес да го осъзнае!!

П.П.П. КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ СЕ СЛУЧИ СЪС СПРИНТ?!?!?!?! Начинанието Шокблейз е хубаво, но с тези цени едва ли ще заемат достоен пазарен дял. А колелата им са много хубави особено шосейните. :)
JoeQuarry

Мнениеот nike1111 » Чет Май 03, 2012 7:58 am

Мисля че е крайно време да престанете с този Крос във всяка тема, тази е за Drag 29ers, мен лично не ме интересува колко са велики крос какви колела правят/личното ми мнение е че са пълен боклук както всичко правено от тях досега / но не налагам мнението си във всяка тема за Крос
nike1111

Рейтинг: 1220

Мнениеот JoeQuarry » Чет Май 03, 2012 8:27 am

Да и аз мислех така.... а кое според теб е боклук? Рамките вероятно... защото всичко останало е общо. Да темата е за Драг 29 и ако трябва да съм честен не ми харесва Драг 29 откъм рамка въобще, поне на изглед.Цената е лоша, окомплектовката също... това е по темата :eyebrow:
JoeQuarry

Мнениеот Tyno » Пон Юли 09, 2012 4:15 pm

На мен ми харесва DRAG 29er и ще си го купя независимо от това, колко глупости има изписани тук, дори повечето са извън темата, но и доста от нещата са плод на собствена режисура в нечия глава... :beer:
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот tbk515 » Нед Юли 22, 2012 11:15 am

Кой ще изкаже реално мнение от близък допир за въпросната 29-ка на Драг? Как е геометрията, рамката, заварките? Заслужават ли си парите за ПРО версията?
Или да чакаме новата партида на Кросс?
Благодаря!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот Tyno » Вто Юли 31, 2012 4:52 pm

И да ми слагате минуси и да не ми слагате Драг 29ер е вече в моите ръце. След обиколка на витоша съм повече от доволен. Геометрията е съобразена с някой неща и най вече да не ми се удрят краката при остър завой в предната гума. Рамката тежи 1.7кг и няма да правя сравнение с другите рамки на пазара. Не я знам, колко е здрава, но като гледам с каква скорост слизат по подлезните стълбища с нея определено не е черупка на яйце, а и аз на коварния участък към с. Ярлово си позволих да я спусна стабилно заради добрия контрол, който ми предостави 29ер като цяло... Хайде сега сложете още един минус за Драг 29ер и наздраве за всички хубави мнения по тази тема. :beer:
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот autist » Сря Сеп 18, 2013 8:52 pm

Аз също имам много лош спомени за Крос и това е вероятно основната причина да не съм се взел Grip 130. Ще ми се да вярвам, че нещата са различни сега, но не знам дали ми се рискува.
autist

Рейтинг: 1200

Мнениеот kobso1245 » Сря Сеп 18, 2013 9:50 pm

autist написа:Аз също имам много лош спомени за Крос и това е вероятно основната причина да не съм се взел Grip 130. Ще ми се да вярвам, че нещата са различни сега, но не знам дали ми се рискува.

За 800км-никакви проблеми(като изключим леко кривите колела, ама като даваш 1.3к за колело можеш да дадеш 5лв за центровка).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот TheUndertaker » Чет Сеп 19, 2013 8:38 am

kobso1245 написа:
autist написа:Аз също имам много лош спомени за Крос и това е вероятно основната причина да не съм се взел Grip 130. Ще ми се да вярвам, че нещата са различни сега, но не знам дали ми се рискува.

За 800км-никакви проблеми(като изключим леко кривите колела, ама като даваш 1.3к за колело можеш да дадеш 5лв за центровка).

Като цяло не ли е по правилно като купуваш колело за 1300лв да не даваш пари за центровка после ?
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот kobso1245 » Чет Сеп 19, 2013 8:45 am

TheUndertaker написа:
kobso1245 написа:

Като цяло не ли е по правилно като купуваш колело за 1300лв да не даваш пари за центровка после ?

Ами принципно в сервизът им го правят безплатно, но просто не ми се разкарваше дотам(на 5минути от нас има сервиз също) и отидох да ми ги центроват.
Иначе мерси за минуса, не пропускате да се заядете просто...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри