JoeQuarry написа:Ами Драг.... бяха. Това е. Търся си байк... обиколих магазините на драг.. ами ще ме извиняват , но какво значи "маркетингови проблеми"??? Ами драг продават на безумни цени.Това е. Който ги подкрепя, може и да иска да ме опровергае, но истината се вижда. Магазините са празни. Разнообразието просто го няма. Ами извинете но 900 лв за 29 просто защото е 29 цола. Да не се оправдаваме с кризи и химери. Не са скочили транспортните и производствени разходи толкова , че да надуят цените баснословно и без основание. 960лв... за курбел шимано Търни и вилка XCR. Ами най-закономерното е да си фалират като пичове. Те просто не могат да отговорят на потребителските нужди и търсене в България. Разбира се ,ч е ще си купя Крос. Щом Крос могат да преложат това което драг не могат...ще си купя Крос 29 цола защото просто ме устройва това което предлагат.
При РАМ тенденцията на безумието върви също с пълна сила с оглед на факта че най-добрата окомплектовка за РАМ АМ2 струва 6000лв, а има HT2 за 2000лв и HT1 за 1000лв. Незнам какво подобриха и промениха по HT1 и HT2 за да ми ги продават от последните 5 години с 40-50% увеличение на цената?В крайна сметка и двете рамки са вече "морално" и технологично остарели с по 10годишни кариери зад гърба си.Че започнаха и да слагат Suntour вилки което за мен си е тъпо.
Мисля по абсолютно същия начин и подкрепям всяка една дума. Драг нямат достатъчно модели за всеки ценови диапазон. Ниските им модели са прекалено скъпи и като окомплектовка са кофти. От там нагоре цените изведнъж стават безумни за българските възможности, а окомплектовката е все така неатрактивна. Липсва балансиран модел, който да привлече с разумна цена и читава окомплектовка - какъвто беше Cross GRX8 миналата година.
По отношение на РАМ - цени, непосилни за българския потребител, които наистина стабилно си вървят нагоре. Не знам дали някой забеляза, но тази година, когато пуснаха новите рамки (все същите стари рамки с "нови" бои) бяха с 50 лева по-ниски цените, отколкото сега. След това изведнъж решиха, че трябва да са с 50 лева отгоре. Ами... по-български.
Крос за втора поредна година имат добро разнообразие в няколко ценови диапазона. Окомплектовката им отново е читава (макар че и при тях почват да се заеблязват белези на "изтарикатявне" тази година) и цените са балансирани. А Г30 и цената му правят "криви" много от по-скъпите предложение на българския пазар, като напълно ги обезсмислят. За съжаление не знеш кое кога е налично и къде е налично. Дистрибуторската им мрежа е... ами няма такава, реално. Сайтът им е за смях, добре поне че ъпдейтват инфото за новите модели и кога са в промоция.
Това е родната ни действителност и като гледам все повече хора се насочват към пазаруване от чужбина. Не че там цените са много приятни, но като "кихнеш" и получаваш. Е, не всичко е под общ знаменател, но имаш огромен избор от марки (не са само 3) и модели. А доставките вече са напълно разумни - ЕС. Да не говорим за компоненти - там цените са често много по-ниски от тукашните. Аз отдавна вече пазарувам онлайн само от чужди магазини. Ще ме извинява българското, ама не мога да го подкрепя. И всякакви опити за спиране на пазаруване от чужбина (забраната на темата за общи поръчки от "чейна") и банери с размера на луната не ще помогнат - само нахъсват.
Язе си карам ГРХ8-цата, като си ъпгрейдвам от чужбина, ибей... и все по-рядко и по-рядко от БГ.