Vaklin написа:Абе и аз към иБей клоня. Там 4 долара с безплатна доставка, тук 18 лева и ти говорят между другото...
http://www.proftools.net/product/916/kombiniran-klyuch-za-spitsi-i-venets-kaseta-unior-1669-4.html
Такова нещо в София някой да е виждал? Щото е глезотия. Малко описанието на работата куца, но това е отделен проблем.
Vaklin написа:Ама то пише, 40 kN, демек малко под 4 кг/м. Къде е логиката да я натегнеш до откат при положение, че е на шлици?
axelmax написа:и аз не виждам логика, но колкото и колела да са ми попадали все са презатегнати
За касетата на средното баш не стана ясно.....
Vaklin написа:Всъщност, пак се връщаме на функцията на крепежа на касетата. Той е само за да държи самата касета на място. Въртящият момент се предава от шлиците. Осигуровката против саморазвиване е с назъбване. Така излиза, че ако е достатъчно стегнато за да се подсигури от назъбването, то е възможно да играе заедно с последната зъбчатка в рамките на луфта на шлиците, но нищо повече. Да се развие на път е абсурд.
Шлек_народен написа:Щото производителя така е преценил и толкоз!
Ozzie написа:Vaklin написа:Всъщност, пак се връщаме на функцията на крепежа на касетата. Той е само за да държи самата касета на място. Въртящият момент се предава от шлиците. Осигуровката против саморазвиване е с назъбване. Така излиза, че ако е достатъчно стегнато за да се подсигури от назъбването, то е възможно да играе заедно с последната зъбчатка в рамките на луфта на шлиците, но нищо повече. Да се развие на път е абсурд.
Ха на бас, че не е абсурдно?
Може и да 1:10 000 (или повече), но съм виждал да се случва. При това на човек за когото не мога да кажа, че не разбира от велосипеди и сглобяването им.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
Чувал съм, че имало в някои сервизи услуга "безплатни инструменти", отиваш, ползваш каквото трябва и си тръгваш
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 19 госта