КАТ започват проверки :))) !!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: КАТ започват проверки :))) !!!

Мнениеот LyuboKolev » Чет Юли 26, 2012 8:38 pm

Stefan_trekkie написа:Аз се оборудвах със светлини.. Вече си имам всичко, само с жилетка не карам, а няма и да го направя :nono:

Колега вземи си една жилетка, струва около 3 лв., тежи 100гр. носи си я в задния джоб и никога не я обличай. Ако те спрат ще кажеш че жена ти е казала че не ти отива на вратовръзката или на панталоните и те ще ти простят. :rofl:
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот Alpina » Чет Юли 26, 2012 10:36 pm

LyuboKolev написа:Не се заяждам, ама да си наясно с пътищата: вечер пияната свиня няма да те види дори и да му седнеш в скута...

Не че нещо, ама от пияната свиня наистина няма какво да те опази, освен късмета да не си покрай нея.
Въпроса е колоездача да бъде видян от обикновения и останалите 99%, за да не стане после така, че го лежи като за човек, въпреки че не заслужава повече от това "Чистота" да го изчегърта с водоструйката и в канала..., понеже всички лайна отиват в Искъра :D

Ако ще го гледаш все с това че има пияна свиня, дето дебне да те сгази - седи си мишкуваш вкъщи, макар че там пък може някой пиян пилот да ти налети - понеже не е като да няма, но нали все трябва да го гледаме от тази светлина :D
:beer: :beer: :beer:
Всякакви прилики с лица и събития са случайни, просто за пореден път слънцето и жегите не ми се отразиха добре :popcorn:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот zandor » Пет Юли 27, 2012 9:58 am

Stefan_trekkie написа:Не знам да има такъв !..

Колега, отново си прав..
Няма да се интересуват да защитят велосипедистите, защото искат да сме по-малко. Нямат доходи от нас, не плащаме данъци, не плащаме ГО, не даваме пари за прескъпото обслужване, не ходим в сервиз, не ходим на гумаджия и т.н. От това държавата губи, а тука са хищници и искат само да лапат. Виждаш как се опитват да изкопчат пари от всякъде. Като не могат да повишат цените гледат да вкарат някакви странични такси в нещо за да плащаш повече... Та в тоя ред на мисли, те се опитват да обезсърчат колоезденето по всякакви методи, като тъпотията със жилетките (освен, че искат да си ги продадат, както ти каза по-нагоре) , като новите измислени правила, като дебненето от КАТ... Искат да се качим на колите и да плащаме повече.. Всичко е нарочно..
Единствения бонус в тая ситуация ни е, че Катаджиите по пътя се заяждат по-малко с нас, поради липсата на пари за даване /дето казваш - я вземат 10 лв, я не / .. За което ония от жълтите павета си късат косите..

Може да сме малко на брой, но е така във всички и във всичко в държавата.. Като по 100 подобни направления им се прецакат нещата и си скубят косите, не си изпълват бюджетите и т.н.
Друг пример - здравеопазването.. Като тази система влезе в действие, имаше възможност да правиш *** неща с правата си.. От година на година ти дават все по-малко права и намаление, а таксите им се вдигат... Спомням си, че преди години имаше право при зъболекар на 2 пломби и едно вадене на зъб, сега имаш право на една пломба, като част от нея си плащаш ... :confused: :confused: :confused:

Истината е една.. Вместо да се интересуват от хората, как да направят живота им по-добър /уж се преход :D / ... Те се опитват просто да изкопчат повече под предлог, че гоним европа, а нещата стават все по-зле и по-зле.. На колко от вас са им повишили заплатата/заплащенто за да изравни повишението на цените, на всичките неща в бГ.. Бърз отговори - На минимален брой хора, всички взимат старите си заплати, а цените растат. Това значи, че взимаш по-малко от преди. Ето ви 'Евро съюз' :eyebrow: :eyebrow: .. Един предлог да лапат повече

Много си прав, точно така е. А на мен ми е най-болно и страшно че за толкова години найстина нищо не направиха да няма шофьори който да карат със 100 по Софиа и да няма вечер пияни, а ако искаха за една седмица можеха да го пресекат това нещо!
zandor

Рейтинг: 1240

Мнениеот Stefan_trekkie » Вто Юли 31, 2012 11:32 am

Колеги, карайте с предпазни средства. Не само заради закона.. Вчера прекантарих новото колело и се пречуках здраво с 5 км/ч на пуст паркинг.. Ако нямах наколенки щях да се размажа много сериозно :peace:
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот did » Вто Юли 31, 2012 11:39 am

Stefan_trekkie написа:Колеги, карайте с предпазни средства.

Глупости! В града всичко освен лека и проветрива каска е напълно излишно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 31, 2012 11:48 am

did написа:

Неизменно стигаме до това с шлемовете и черупките... :D
Всеки да си кара с каквато протекция пожелае и с каквато се чувства сигурно и комфортно и толкова.
Моето лично мнение, като на човек, който си пада и си удря главата, е че НА МЕН ми трябва full face навсякъде И ВЯРВАМ, ЧЕ БИ БИЛ ПОЛЕЗЕН, но всеки сам си преценява.
По темата - преди време не беше ли задължително да се кара колело с каска? Скоро препрочетох закона и с учудване видях, че е само за мотоциклети.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот xxbtwxx » Вто Юли 31, 2012 11:49 am

Само в моя квартал ли не правят проблеми за светлините или е така из цяла София, защото всеки ден към 11 вечерта се разминаваме с патрулката и не ни казват нищо?
xxbtwxx

Рейтинг: 1140

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 31, 2012 11:58 am

xxbtwxx написа:Само в моя квартал ли не правят проблеми за светлините или е така из цяла София, защото всеки ден към 11 вечерта се разминаваме с патрулката и не ни казват нищо?

Единствените проверки, които видях бяха първите два, три дни - като седяха на светофара на Ариана и придърпваха колоездачи. Не е само в твоя квартал - масово пропускат минаващи на червено, без знаци, без светлини, без акъл...
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

Hell_Man

Мнениеот Stefan_trekkie » Вто Юли 31, 2012 12:40 pm

did написа:

Ми пожелавам приятно прекарване на колената и на лактите ти.. Аз съм дни 10 болничен.. Ако бях без наколенки, щях да съм 1 месец + :D
Аватар
Stefan_trekkie

Мнениеот autosvet » Вто Юли 31, 2012 1:11 pm

xxbtwxx написа:Само в моя квартал ли не правят проблеми за светлините или е така из цяла София, защото всеки ден към 11 вечерта се разминаваме с патрулката и не ни казват нищо?

Е ти заради тях ли ще караш със светлини или заради себе си? Единственото което може да ти пожелае човек е да бутнат и след това да плащаш и щетите на колата заради безотговорността ти.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Insight » Вто Юли 31, 2012 1:15 pm

Stefan_trekkie написа:
did написа:

Ми пожелавам приятно прекарване на колената и на лактите ти.. Аз съм дни 10 болничен.. Ако бях без наколенки, щях да съм 1 месец + :D

По тази логика ако беше с рицарски доспехи изобщо нямаше да си болничен.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Stefan_trekkie » Вто Юли 31, 2012 1:46 pm

Щом казвате...
Аватар
Stefan_trekkie

Мнениеот krach » Вто Юли 31, 2012 1:59 pm

да се пакетираш с Full helm, налакътници, наколенки протектор за гърба и тн - докато се разхождаш в парка е несериозно. В същото време да караш без каска (минимално предпазно средство) също е несериозно....напълно възможно е цял живот никога да не ти потрябва (дай Боже всекиму), не има и голяма вероятност да ти потрябва. Повече от това да се дебатира в тази тема е :offtopic: оффтопик
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Insight » Вто Юли 31, 2012 2:07 pm

krach написа:...не има и голяма вероятност да ти потрябва....

Колко голяма е вероятността да ти потрябва каска докато караш в парка?

krach написа:Повече от това да се дебатира в тази тема е :offtopic: оффтопик

:offtopic: от кога ваша милост стана последна инстанция?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот did » Вто Юли 31, 2012 2:15 pm

Insight написа:

Каската е като парашута. Рядко ти трябва, но когато ти потрябва - ако я нямаш, никога повече няма да ти потрябва.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Hell_Man » Вто Юли 31, 2012 2:25 pm

did написа:
Insight написа:

Каската е като парашута. Рядко ти трябва, но когато ти потрябва - ако я нямаш, никога повече няма да ти потрябва.

Живея в къща и за да се влезе в двора има 15 см. прагче между улицата и дворната пътечка - като канавка. Преди няколко дни си влизам с колелото, по случайност залитам от прагчето и поемам стената на къщата с главата напред...
Няма голяма вероятност да ти потрябва, но наистина - когато ти потрябва и я нямаш, никога повече няма да ти потрябва.

Hell_Man

Мнениеот krach » Вто Юли 31, 2012 2:31 pm

Insight написа:

krach написа:Повече от това да се дебатира в тази тема е :offtopic: оффтопик

:offtopic: от кога ваша милост стана последна инстанция?

Погледни заглавието на темата, след което погледни последните няколко поста и намери прилики и разлики. Това относно последната инстанция.

Относно карането в парка: Колко от Вас отива ДО парка с автомобила и велосипеда от горе - да повърти из парка и когато се прибира отново на автомобила и хайде обратно. Предполагам доста малка част - за тези съм съгласен че надали някога ще им потрябва.
За останалата част се предполага че стига до парка, карайки в градска среда. Такава среда в която има пешеходци, автомобили, други велосипедисти, стълби, релси бордюри и тн. все места където има някакъв шанс (пък макар и той малък) да се изсипеш.
Ако си достатъчно "кадърен" може да ти се отвори шанс да се пребиеш и в парка - тогава каска ти трябва.

Никой не те врънка да караш навсякъде с каска, ако искаш хич не слагай никога. Но да се обяснява "не излизай от вас ако не си екипиран като рицар" на човек който си е решил да носи каска е близо до слабоумие.
Ако толкова много се впечатляваш от моя милост, пропускай постовете и може да спинкаш по - спокойно.
П.П. Махни капаците и погледни малко по - далеч от носа ти
krach

Мнениеот krach » Вто Юли 31, 2012 3:49 pm

http://www.blitz.bg/news/article/148753
Препратка от друга тема във форума
krach

Мнениеот Insight » Вто Юли 31, 2012 4:19 pm

krach написа:....Но да се обяснява "не излизай от вас ако не си екипиран като рицар" на човек който си е решил да носи каска е близо до слабоумие.

"Човека" всъшност говореше за каране в града с наколенки освен каската, ама някой трябва да чете... и малко по-полека със "слабоумието" ако обичаш.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот xxbtwxx » Вто Юли 31, 2012 9:52 pm

autosvet написа:

Е ти заради тях ли ще караш със светлини или заради себе си? Единственото което може да ти пожелае човек е да бутнат и след това да плащаш и щетите на колата заради безотговорността ти.

Карам дърт и стрийт и много не искам да си кича колелото, винаги съм с каска, наколенки и ръкавици, ако трябва и жилетка ще си купя но светлоотразители не!
xxbtwxx

Мнениеот neilor » Сря Авг 01, 2012 6:58 am

винаги съм с каска, наколенки и ръкавици, ако трябва и жилетка ще си купя но светлоотразители не!

Всъщност всичко изброено е лични предпазни средства.
От една страна всеки знае той самия как кара и какво му е необходимо - ако често прави трикове заради мадамите от съседния клас, скокове, каране на задна гума, но се прибира до 8 часа в къщи - наистина каска и наколенки са по-необходими от жилетката и светлините.
Ако е като мене чат-пат нормален карач по улиците на града, който не ги умее акробатиките, но всяка вечер минава 5-10 км из нощните улици на път за в къщи жилетката е важна, а без светлини съм за затвора.

По принцип в закона се посочват като задължителни такива изисквания, които статистически са доказани като необходими и при които неудобствата и допълнителните разходи се компенсират от предпазния ефект отново статистически.
Подобна е историята на спасителните лодки на корабите. Първоначално никой не ги е използвал, след това са започнали да слагат понякога и по-малко, но след потъването на Титаник стават задължителни и то толкова, че да съберат всички на борда.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот autosvet » Сря Авг 01, 2012 9:48 am

xxbtwxx написа:
autosvet написа:

Карам дърт и стрийт и много не искам да си кича колелото, винаги съм с каска, наколенки и ръкавици, ако трябва и жилетка ще си купя но светлоотразители не!

Като те намери някой автомобил или бус каращ с 50км/ч нито касчицата нито наколенките ще те спасят от солидно разглобяване. Не един и двама като теб съм срещал по тъмниците и им се чудя на малоумието. С един такъв тупан щяхме да се овъргаляме в парка видях само отражението на фара ми в спиците му на по-малко от метър пред мен като ми пресече пътя. Сблъсъка щеше да е ужасен и за двамата. Повечето светлини са с елементарен монтаж/демонтаж на щипки слагаш в раницата (джоба) докато си подскачаш и като тръгнеш да се прибираш ги монтираш. Ако не те кефи и този вариант буташ по пътя до вкъщи, ако навън е тъмно и не създаваш потенциално голяма опасност за себе си и другите участници в движението.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот xxbtwxx » Сря Авг 01, 2012 11:53 am

@autosvet

Сори ама като изляза в 10 до 6 и половина вече нямам сили да въртя и съм си вкъщи. Маршрута ми е 111 след това по княз борис 3ти велоалеята до руски паметник и от там НДК/Борисова. Пресичам улиците бутайки.
xxbtwxx

Мнениеот gesh0898 » Нед Авг 05, 2012 10:19 am

Добре, светлина на раницата вaжи ли?
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот bulgar4e » Пон Авг 06, 2012 2:57 pm

Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот LyuboKolev » Пон Авг 06, 2012 5:37 pm

bulgar4e написа:http://www.novini.bg/news/79657-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

Много си прав че е взаимствано. Разрешават на велосипедистите 1,6 по простата причина че там ги броят за хора и внимават. Тук това си е майтап. Там винаги те уважават, тук винаги те унижават. Тук се пази от всичко и всички и винаги иначе си фира рано или късно.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот Antediluvian » Пон Авг 06, 2012 6:26 pm

neilor написа:
главната тенденция някой да мисли вместо нас е очевидна.

Всъщност всеки закон има точно тази цел - налагането на правила, които да не зависят от това кой какво си мисли и гаранции, че хората около нас ще действат събразно тези правила, а не защото си мислят нещо си.

Този цитат сякаш обобщава до голяма степен всичките дискусии досега. :) До голяма степен е нужно да го има този закон. Но всяко прекалено нещо не е на добре.

Сериозно ли смятаме, че нямаме капацитета сами правилно да преценим кое е нужно и сами да се съобразяваме с другите, че да са ни нужни всичките регулации? Сигурно не съм единствения, който вижда как в модерния свят все повече нови правила изскачат за всевъзможни сфери в живота. Или с други думи - наистина ли сме толкова малоумни овце, че сами да не можем да преценим дали да "пресечем пешеходната пътека на колелото или бутайки го" /примерът е случайно подбран, става въпрос за принцип на мислене/ ?

Обществото ни е организирано около презумцията, че хората са изначално немислещи или потенциални "престъпници" - /в общ смисъл на хора, които прекрачват някакви норми, без значение какви, а не в смисъл на криминални елементи/ - така се правят и законите. Примерите са много. Аз смятам, че е обратното. Това, което виждам, е че хората са толерантни - на пътя - спрямо мен, с колело, кола или като пешеходец.

Не казвам, че законите са изначално ненужни. Казвам, че ловът на вещици /относно заглавието на темата/ и липсата на звънчета са./случаен пример отново/
Всеки си има глава на раменете.
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот KOBRETI » Вто Авг 07, 2012 11:07 am

2. звънец и да няма друг звуков сигнал;

Звънец никога няма д аси сложа - само хаби място и никой не му обръща внимание - най-много някой да извърне недоволно глава "тоя пък с колелото какво се е раззвънял"... От иБей съм си купил доста силен електрически клаксон, от който наистина има смисъл и хората някакси не го пренебрегват :)

А относно "акцията" - много ми е любопитно, ако не спра на проверка, как точно ще ме гони :crazy:
Аватар
KOBRETI

Рейтинг: 1180

Мнениеот miroslav » Вто Авг 07, 2012 11:43 am

bulgar4e написа:http://www.novini.bg/news/79657-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

Абе тия са супер зле. Искат да ни лишат от свободата която дава коелото, да отидеш някъде да пиеш няколко бири и да се прибереш. Всеки си преценява колко да пие като е с колело - някой може на 5 водки да си кара ок на друг може 1 бира да му повлияе зле. То ако си мат пиян и пеша да ходиш е опасно - превеждал съм такива хора дето не могат да пресекат булеварда или съм виждал да залитат и да се подпират на тръгващ рейс. Ясно че не трябва да се прекалява но границата е много индивидуална, освен това много зависи откъде се, кара по кое време, колко движение има.

А това за звънците е голяма глупост. Въпреки че съм без звънец някак успявам да заобиколя хората без да ги дразня със звънене без да ги блъсна. Виж за светлините съм твърдо ЗА. Трябва да си много зле да караш нощем без мигалка която струва макс 10 лв
Здрав дух, в здрава бутилка!
Аватар
miroslav

Рейтинг: 1210

Мнениеот sensation_blue » Вто Авг 07, 2012 9:19 pm

Жилетките вече са задължителни при движение по тъмно извън населено място...ако някой още не е разбрал.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=943882
Интересно защо обаче фаровете не са задължителни целодневно при велосипедистите, след като се въвежда малоумния закон да се кара и лятото с включени фарове ;) Е не искам да дърпам дявола за опашката, но както е тръгнало, може би следващият закон, ще въведе и каране на аварийни и с постоянно надут клаксон за автомобилите ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум