bikerider написа:Щом не е от луфт и твърдиш, че резбите в главината са ОК... провери си натегнатостта на спиците и центровката (а може би дори и плетката). С други думи иди на сервиз, освен ако нямаш стенд
bikerider написа:Щом не е от луфт и твърдиш, че резбите в главината са ОК... провери си натегнатостта на спиците и центровката (а може би дори и плетката). С други думи иди на сервиз, освен ако нямаш стенд
Crimson написа:Ма и ти нищо не каза
bikerider написа:Crimson написа:Ма и ти нищо не каза
Ми човека твърди, че е проверил лагерите и резбите за диска. Лъжец ли да го нарека? Опитвам се да помогна.
Айде да не спорим дали крива капла кара диска да бие... толкова пъти съм го виждал, че няма накъде...
bikerider написа:Неравномерен опън върху фланеца на главината. Не казвам, че е това, но не мога да се сетя за друга причина.
bikerider написа:Неравномерен опън върху фланеца на главината. Не казвам, че е това, но не мога да се сетя за друга причина.
gnb написа:При поставено колело и затегнат QR, при бутане наляво- надясно, не се усеща луфт.
Новия е крив по абсолютно същия начин
bikerider написа:Не останаха варианти...
gnb написа:.... още като е купувано колелото, статичната накладка е била по- раздалечена от колкото трябва, но късно съм обърнал внимание и ротора вече беше крив.
При завъртане на предното колело, всичките 3 ротора се държат по един и същ начин (криволичат наляво- надясно).
taurus13 написа:А дали нямаш 3 криви диска все пак? - да подходим по доктор Хаосовски.
Шлек_народен написа:Ми, има един още. Криво лице на главината - там където ляга диска.
Insight написа:Винаги съм си мислел, че ако сложиш един демонтиран диск на една равна повърхност (стъкло), то би трябвало да си проличи дали диска е крив или не?!
bikerider написа:И да не е бил крив, вече е крив, което нищо не говори за причината. Тоя тест трябва да се направи преди монтажа, което обикновено е излишно - не съм виждал нов и крив диск, а ти?
bikerider написа:
@gnb: имало ли е изобщо период, в който диска да не бие?
bikerider написа:Insight написа:Винаги съм си мислел, че ако сложиш един демонтиран диск на една равна повърхност (стъкло), то би трябвало да си проличи дали диска е крив или не?!
И да не е бил крив, вече е крив, което нищо не говори за причината. Тоя тест трябва да се направи преди монтажа, което обикновено е излишно - не съм виждал нов и крив диск, а ти?
gnb написа:Не, както го взех и го монтирах, си криволичеше.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта