hakama написа:Понеже сега дооборудвам аксесоари за колелото не разбрах каските задължителни ли са и в кои случаи? Какво е неудобството при тях?
Четейки закона:
Чл. 79. За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни:
1. спирачки;
2. звънец и да няма друг звуков сигнал;
3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;
4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.
Под "звънец" какво се има предвид - класически или нещо по-силничко? Не говорим за тромба, но има и електронни пищялки (към задните светлини с мигачи от стария байк).
Защото тези малките звънчета - ми се струват доста плахи, особено в шумна среда.
Фарът и през деня ли трябва да е налице? Други въпроси нямам
neilor написа: Няма как да спарва, а понеже ползвам две раници и двете имат лепки върху които да закача жилетката.
hakama написа:Под "звънец" какво се има предвид - класически или нещо по-силничко? Не говорим за тромба, но има и електронни пищялки (към задните светлини с мигачи от стария байк).
Защото тези малките звънчета - ми се струват доста плахи, особено в шумна среда.
barcode_hc написа:hakama написа:Под "звънец" какво се има предвид - класически или нещо по-силничко? Не говорим за тромба, но има и електронни пищялки (към задните светлини с мигачи от стария байк).
Няма значение какъв точно, стига да издава звук като от класически звънец, т.е. да може да се асоциира, че този звук идва от колоездач. И спрямо колите - да, няма как да върши някаква работа, аз и не знам в какъв случай ще ти се наложи да даваш звуков сигнал на автомобил.Но за пешеходци дори и тези малките са особено полезни.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 374 госта