Какъв е най-евтиният GPS, който мога да си купя?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Какъв е най-евтиният GPS, който мога да си купя?

Мнениеот zax983 » Пет Авг 31, 2012 1:21 am

Не виждам да съм в нарушение на което и да е от тях...

@xargs, Благодаря!

@Esoteric (един закъснял трол)

@Antares е прав (Вероятно единственото решение е да си регна нов акаунт?)

@PtD, ако не те затруднява да ми обясниш къде бъркам?

Имам спомен че преди 1-2 години гледах и не много над стотина лева, но тогава някак не останаха парички точно за това... Сега се намират и реших отново да потърся, но уви... За съжаление xargs е прав, само не разбирам какво е това тройно поскъпване... Както и да е, и аз не намирам нищо по-евтино към днешна дата... Може и нещо да съм се заблудил, но смятам че тази цена е неприемлива не само за мен.

За съжаление чувството ми за ориентация е не просто нулево, а отрицателно бих казал, ако това е възможно де : ] Затова явно ще се наложи да дам повече за GPS, отколкото за колело...

Също се надявам тази тема да не бъде заключена, защото може да бъде полезна на много хора, особено в случай че някой намери и по-евтини варианти. Всъщност няма нужда да е с етикет "за колело", което да качва цената ей така за идеята... Достатъчно е да може да се монтира, а то всичко може : ]

П.П. Интересен топ10, само с 5 предложения от 2 марки, пълна скръб... http://www.bgtop10.com/gps-sistemi/gps- ... ipedi.html
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Re: Прочел съм правилата (GPS)

Мнениеот b1k3ra » Пет Авг 31, 2012 9:00 am

Бъркаш колега, че питаш за ГПС...

Виж, ако беше попитал какво приложение за навигация да си качиш на телефона, нямаше да ти трият темите :D
XC setup: Ram XC1 26", 2х10, SR Suntour Axon RL - 10.29 kg
Road setup: Ram XC1 26", Java carbon rigid fork, Schwalbe Kojak 1.35 - 9.465 kg
b1k3ra

Рейтинг: 1475

Мнениеот edinmilion » Пет Авг 31, 2012 9:42 am

И за мен цената е неприемлива, за това и препоръчвам телефон и някакво приложение за навигация. Гармин ще ти върши чудна работа, но цената е от триста лева нагоре :peace:
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Пет Авг 31, 2012 10:11 am

Телефон със симбиан или уиндоус мобайл с качен на него Гармин ХТ. Евтино и удобно.
Мислиш ли, че трябва да съм видял изтритите ти теми и да знам проблемите ти, че започваш така темата си?
Аватар
subritual

Re: Какъв е най-евтиният GPS, който мога да си купя?

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 31, 2012 1:35 pm

Понякога изникват доста позапазени ГПС-и, втора ръка в рамките на 100 лв. Но както винаги има едно голямо "НО". Обикновено са
с малка памет. А новите карти с маршрутите вече май надхвърлят 250 мб. И тенденцията ще се запази. Естествено сигурно ще можеш да си качиш орязани карти или части и тогава това няма да е главния проблем. Ще излезе на преден план по бавното скролиране в сравнение с по-новите модели. В този аспект не знам дали си струва да купуваш нещо,за да спестиш 200-300 лв и накрая да не си доволен от работата му. Ако твърдо си решил да си вземеш ГПС, няма как да стане за без пари.Имаш за новия гаранция. Добававаш си един "доживотен ъпдейт" и си готов.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2012 2:40 pm

... Или... си купуваш някой евтинджос телефон с Android + GPS, за 300-тина лева може да се намери, а може и още по-евтино :idea:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Пет Авг 31, 2012 8:17 pm

Може и телефон, ако е по-евтин. Иначе не виждам смисъл...

Телефонът ми едва ли някой би му сложил цена повече от 10 лева, аз си го взех за 20 от някаква заложна преди много години. Но цената е едно, стойността на нещата е съвсем друго! За мен това телефонче е безценно, защото вече 5-10 години го ползвам, нито ми се е налагало да сменям батерия, нито нищо. Е вярно че е само телефон, и е чернобял. Но пък е перфектен за това за което е предназначен. Освен това все още издържа по 1-2 седмици. Просто не виждам какво повече мога да искам от един телефон освен да е телефон, за всичко останало имам лаптоп.

И дали ще спра и ще сляза от колелото за да си извадя супер-дупер телефона, таблета или лаптопа, аз не виждам никаква разлика. Съвсем друго е да седи на кормилото. Кекавите телефони с андроид мога ли да ги бодна там?

Та ако ще давам 300+ лева за GPS или телефон. То по-добре да дам още толкова и да си взема с мен лаптопа и това: http://www.modernoutpost.com/shop/solar ... arger.html

Но понеже и хубави ранички нямам, по-скоро това: http://www.modernoutpost.com/shop/solar ... arger.html

Всъщност те тези GPS-и колко издържат, има ли някакви опции за зареждане от динамо и т.н. или и за него трябва да се чудя как да го зареждам. Ако е така, ще си взема една реплика на таблет за 100 лева и ще си реша проблема в рамките на бюджета. Все някакъв софтуер ще върви на нея... Или не става номера?
Аватар
zax983

Мнениеот frantishek » Пет Авг 31, 2012 8:32 pm

Точно така! В твоя случай най-добре е репликата за 100 лв. А софт за да подкараш карта на него бол в нета.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот edinmilion » Пет Авг 31, 2012 8:46 pm

Zax, може и да ти симпатизирам, ама в случая от къде тръгна, къде отиде?!? Отхвърли кекавите телефони, със съмнения дали ще издържат закачени на кормилото, а помъкна раница с лаптоп и ТРИ метра соларни панели...
Разбери че каквото и да вземеш за 100лв. ще е компромис, насочвахме те към телефоните, защото има програми за тях колко ти душа сака, а и телефон все трябва да имаш, тоя десет годишния нали ще трябва да го смениш един ден...вече няма с чернобели екрани, та малко по малко ще стъпиш на нещо съвременно. Та така :D
edinmilion

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2012 9:10 pm

От китайските телефони с Android може да се намери на смешна цена, значително по-евтино, отколкото някой специализиран GPS със същата функционалност. Затова, имайки предвид желанието на автора, дадох този вариант :)
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Пет Авг 31, 2012 10:14 pm

Точно, насочвате ме към телефон, защото (не знам защо) се предполага че имам все някакъв скъп, но аз нямам. От друга страна предпочитам таблет заради доста по-големия екран, спрямо телефоните (това ако говорим да си купя нещо).

Но ако трябва да стъпваме на нещата които вече имам. Изборът ми се свежда до стандартен 15.6" или 7" лаптопче, като последното не ми пречи че тежи няколко грама повече от телефона. Но въпреки че ще се смести, едва ли ще оцелее на кормилото. Освен това и на двата батериите им са на края на живота си, с по половин час примерно. Таблетите и телефоните, особено репликите и нови едвам изкарват толкова. Та си остава проблемът със зареждането... Каквото и да взема, ще трябва да е или на динамо, или соларни панелчета или да нося още 5-10 батерии в раницата, които не е ясно къде ще зареждам... А после ги наричат мобилни устройства... Мобилно устройство е телефонът ми, който има нужда от зареждане 1-2 пъти в месеца.

От друга страна GPS-ът, когато е специализирано устройство, съответно може да издържа много повече, ако не греша поне един ден, което е на минимума, телефона какво да го правя след 1-2 часа като му падне батерията?

Примерно тръгвам на някъде за първи път, влизам в гората и край, не мога да изляза от там цял ден и като изляза пак не знам къде съм, и е много голяма вероятността да тръгна в грешната посока, докато не срещна някой, което може и да не е скоро, примерно след няколко десетки км в грешната посока... А ако съм в друга държава(да речем че съм решил да се разходя в която и да е съседна държава) и не знам езика?

Та въпросът наистина се превърна от какъв GPS в как ще се зарежда по пътя?
Аватар
zax983

Мнениеот edinmilion » Пет Авг 31, 2012 10:25 pm

:D :agree: :beer: :rofl: :bowdown:
Динамо главина :eyebrow:
edinmilion

Мнениеот did » Пет Авг 31, 2012 10:26 pm

Приятел, на всичките ти въпроси отдавна е отговорено. Това не е тема за бла-бла и тук никой няма да тръгне да ти повтаря сериозните неща, които вече са изписани. Освен това си тотално неориентиран и не знаеш какво искаш. Даже не знаеш, дали въобще искаш нещо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Daniel Panev » Пет Авг 31, 2012 10:31 pm

Човек - вземаш един секстант и да ти е мирна главата :beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2012 11:21 pm

zax983 написа:Таблетите и телефоните, особено репликите и нови едвам изкарват толкова.

Виждам, че и тук имаш обширни познания и собствено мнение (които нямат нищо общо с реалността, разбира се :D). Не че очаквах нещо друго, де.
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Съб Сеп 01, 2012 1:02 am

Позволи ми да съм виждал някоя и друга реплика. При едни въобще няма Wi-Fi, на други даже обхвата на телефона сериозно им куца, а батериите винаги са най проблемната част. И съм далеч от мисълта че ще уцеля в десетката от първия път. Накрая може евтиното да ми излезе най-скъпо...
Аватар
zax983

Мнениеот PtD » Съб Сеп 01, 2012 8:50 am

zax983 написа:Позволи ми да съм виждал някоя и друга реплика. При едни въобще няма Wi-Fi, на други даже обхвата на телефона сериозно им куца, а батериите винаги са най проблемната част. И съм далеч от мисълта че ще уцеля в десетката от първия път. Накрая може евтиното да ми излезе най-скъпо...

Ами тогава си вземи един скъп GPS, и готово. Досущ като жена си - питаш "какво да ..." и като получиш отговор, почваш да носиш от 10 кладенеца вода защо не можеш да направиш така и защо непременно трябва да стане по твоя начин. :nuts: :nuts: :nuts:

Носи си лаптопчето (2+ кг), което може да издържи на батерии макс. 4 часа и се радвай как си ударил кьоравото - а на нас ни спести размислите и страстите.
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 01, 2012 10:03 am

:roll2: :bowdown: :roll2: :bowdown: :roll2: :bowdown: :roll2: :bowdown: :roll2:

Инак за репликите - кой каквото търси си намира, ако целта ти е да си купиш такава за $20, може и 5 инчовия дисплей да се окаже монохромен с разделителна 60х25 :D

Позволи ми да не се съглася напълно теб, защото няколко реплики, до които съм имал досег, дават нещо от сорта на 90% от производителността на оригинала и се използват вече повече от 9-12 месеца.
Батерията - същата история - ти решаваш дали ще си купиш от магазин за левче комплект от 5, ще дадеш $10 за добра или $30 например за оригинална. : :magnify:

Все пак, ако целта на всичкото това мрънкане е да почнем да ти даваме конкретни линкове с GPS/телефон, който само трябва да си купиш, не си познал. :lol:

Ако искаш останалите тук да го играят твоите продавач-консултанти - предложи някакви пари и може да получиш насреща конкретни модели и цени, но ей така за без нищо и да разиграваш с претенциите си - :nuts: :wavey:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 01, 2012 11:33 am

Той просто иска да си разсъждава публично на глас, като по възможност останалите да се съгласят с него.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Съб Сеп 01, 2012 2:29 pm

hitar_potter написа:Той просто иска да си разсъждава публично на глас, като по възможност останалите да се съгласят с него.

:evil: :evil: :evil:
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Съб Сеп 01, 2012 3:35 pm

zax983 написа:Имам спомен че преди 1-2 години гледах и не много над стотина лева...

zax983 написа:Ако е така, ще си взема една реплика на таблет за 100 лева и ще си реша проблема в рамките на бюджета.

Alpina написа:...предложи някакви пари и може да получиш насреща конкретни модели и цени, но ей така за без нищо и да разиграваш с претенциите си - :nuts: :wavey:

Мислех че съм го направил, но щом се налага ще потретя - Предвидил съм ~100 лева за това. Като не може за толкова, може и малко повече, но 300 не е малко повече... Щом няма нищо под 300, просто няма да си купя сега.

Не е въпросът че ме мързи да потърся, а че съм търсил и не съм намерил, иначе нямаше да ви занимавам.

По силата на логиката, простичък GPS(само), трябва да е най лек и най евтин. Но явно не е точно така. Не виждам обаче какво не ви харесва на 7" лаптоп, който ще ми струва 0 лева, защото имам един такъв. И е много под 2кг(които някой спомена), всъщност трябва да е под 1кг. И нито аз съм супер лек, нито колелото ми, така че няколко грама надолу за таблет или телефон, въобще не са причина да дам 300 лева.

А претенции нямам абсолютно никакви, ама никакви! Искам нещо което просто да ми показва правилната посока докато карам.
Аватар
zax983

Мнениеот did » Съб Сеп 01, 2012 4:19 pm

Виж сега. Тия форумни помияри те насочват към телефон, защото (не знам защо) се предполага че имаш все някакъв скъп, но ти нямаш. От друга страна предпочиташ таблет заради доста по-големия екран, спрямо телефоните (това ако говорим да си купищ нещо).

Но ако трябва да стъпваме на нещата които вече имаш, логичният ти избор е някакво стандартно 15.6" или 7" лаптопче, като последното не пречи че тежи няколко грама повече от телефона.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zax983 » Съб Сеп 01, 2012 4:26 pm

Имах предвид че ако ще е реплика има и таблети по 100, нали така?

Щом толкова държите на телефон, ето нещо което намерих преди малко http://news.idg.bg/internet/62872_zte_s ... t_smartfon

Само не разбирам като струва $49 как така аз не мога да го намеря под $99 и накрая докато стигне до мен ще стане 200 лева вместо препоръчителните 80, което напълно ме устройва!
Аватар
zax983

Мнениеот PtD » Съб Сеп 01, 2012 6:03 pm

http://www.dealextreme.com/p/3-5-capaci ... i-fi-70778

И съжалявам, ама още не са почнали да продават GPS устройства с екран по две за лев. Та ще трябва да се бръкнеш поне малко.
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 01, 2012 6:36 pm

Тоя таблет на кормилото ли ще го закачиш :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Съб Сеп 01, 2012 6:40 pm

Не. Ще го закачи на Стойка.
само дано Стойка да не изчезне с телефона, че е много скъп
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот subritual » Съб Сеп 01, 2012 9:31 pm

Това е то,човечеството затъпява яко.
Не само,че вече има хора, които не могат да се ориентират в природата, но не могат да се ориентират и какво средство за ориентация да използват.
Аватар
subritual

Мнениеот PtD » Съб Сеп 01, 2012 11:06 pm

hitar_potter написа:Тоя таблет на кормилото ли ще го закачиш :D

Ще го сложи до кислородната бутилка (виж предишните теми на автора) :nuts: :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Нед Сеп 02, 2012 4:22 am

subritual написа:Това е то,човечеството затъпява яко.
Не само,че вече има хора, които не могат да се ориентират в природата, но не могат да се ориентират и какво средство за ориентация да използват.
За човечеството като цяло може и да си прав. Но ако погледнем отделните индивиди, от много поколения да не кажа векове, никой не си прави труда да учи децата как да се ориентират в природата, а всъщност доста хора прекарват целият си живот в някоя панелна дупка, от която излизат само за да отидат на работа, с градския транспорт разбира се. И разбира се да се лишават от много по-важни неща, за да си купуват скъпи телефони с подаянията които наричат заплати. Но как да затъпее някой който никога не е поумнявал, питам аз?!

Но не такъв е моят проблем, аз и в София доста трудно се ориентирам, а съм живял тук над 20 години... Това означава че съм тъп, така ли? Това е все едно да кажа че си адски тъп, само защото не можеш да пееш, рисуваш, или ти липсва която и да е друга дарба или дори стандартни сетива(например сляп=тъп по твоята логика). Всъщност отново по твоята логика вероятно много птици са по-умни от който и да е човек, понеже си имат вградени компаси по рождение и едва ли се ориентираш по-добре от който и да е птичи мозък.

А по логиката на останалите, дай да не си заключвам колелото, понеже и то е само 100-200 лева. И в този ред на мисли, наистина как да сложа телефон за 1000 лева на него, като е точно на едно падане живот... А каквато и стойка да взема, ако се спусна по някоя козя пътека, телефонът ще остане ли на нея? Разбира се че ще си взема възможно най-евтиното устройство!

Например вчера паднах малко кофти и със сигурност GPS-ът нямаше да оцелее, но километража нищо му няма, освен скъсаната жичка, която дори аз мога да си оправя сам и без пари. А и нов е 35, така че... Но ако вече имах монтиран някакъв 500-1000 "телефон", той със сигурност сега щеше да е в кофата за боклук, но освен това щях да го изплащам 1-2 години, без да мога да го ползвам и без да мога да си взема нов. А ако имах за 100, и да се беше счупил, тъкмо докато ми се оправят раните щях да мога да си взема нов след няколко седмици, така или иначе този месец определено няма да мога да карам на дълги разстояния, ако въобще мога да карам... Остава само октомври за моренце, което значи Гърция. А като се има предвид че никога не съм ходил там, определено ще ми трябва GPS.

П.П. Любими са ми тези които без нужда си сменят боклуците(не само телефоните), само да са в крак с модата, каквото и да значи това... https://www.facebook.com/photo.php?v=3167316116698 да живее капитализма и консуматорите които го хранят... и най-важното е никога да не забравяте да оплювате всички които не са материалисти и просто не разбират как давате толкова много пари за неща, които просто няма как да струват толкова. А най-лошото е че го знаете и въпреки това...
Аватар
zax983

Мнениеот PtD » Нед Сеп 02, 2012 11:03 am

Пак почна с размислите и страстите. Имаш ли нещо да питаш по темата или вече да я заключвам?
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Бла - Бла