Супермаратон КОМ-ЕМИНЕ 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Супермаратон КОМ-ЕМИНЕ 2012

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 04, 2012 12:41 pm

RastaWarrioR написа:Защо не 60км по хълмовете... четири пъти казваш по 4оо метра и ги слизаш и си готов.

Защото в планинското колоездене се говори (в повечето случаи) само за положителната денивилация, т.е. само качванията, или се уточнява, че става дума за сборна. 3400 м. в район, където най-високите места не надминават 1300 м., билото е обло и само за 60 км, ми се струва като неточна сметка.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Сеп 04, 2012 12:44 pm

RastaWarrioR написа:Защо не 60км по хълмовете... четири пъти казваш по 4оо метра и ги слизаш и си готов.

4 * 400 = 1600. Или повече от два пъти по-малко, от 3400. :confused:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот dobber » Вто Сеп 04, 2012 12:47 pm

Много ми е интересно скороходеца как се представя. Догодина може би ще пробвам и аз като пешак и сега изгарям за информация :)
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 04, 2012 12:47 pm

При пешеходеца е коректно да се говори за обща днв, но за колоездачите, особено в този район, където преобладават пътищата? :dontknow:
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Вто Сеп 04, 2012 2:50 pm

Денивелацията за вчера май е била 2400 м, а не 3400. Поне такива са данните от другия източник (Уоутър). Ама пак не е малко, де. Просто е имало много на брой и много върли баири.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 04, 2012 3:25 pm

Admin написа:Денивелацията за вчера май е била 2400 м, а не 3400.

Така по-може. :agree:
Аватар
4getcredo

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Сеп 04, 2012 4:07 pm

PtD написа:

4 * 400 = 1600. Или повече от два пъти по-малко, от 3400. :confused:

качваш 4*400=1600 и слизаш 4*400=1600 и стават 3200 което е олмост 3400.

:dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 04, 2012 4:47 pm

RastaWarrioR написа:качваш 4*400=1600 и слизаш 4*400=1600 и стават 3200 което е олмост 3400.
:dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Ще се самоцитирам от няколко поста по-горе ;)

4getcredo написа:Защото в планинското колоездене се говори (в повечето случаи) само за положителната денивелация, т.е. само за качванията, или се уточнява, че става дума за сборна. ...
Аватар
4getcredo

Мнениеот PtD » Вто Сеп 04, 2012 5:30 pm

What 4getcredo says.
Аватар
PtD

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Сеп 04, 2012 7:37 pm

Говорейки за обща сметката ми е вярна. Но щом държите пишете си още :offtopic:

OK. Разбрах ви, стига сме писали глупости !!!
Последна промяна RastaWarrioR на Вто Сеп 04, 2012 8:12 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 04, 2012 7:41 pm

RastaWarrioR написа:Говорейки за обща сметката ми е вярна. Но щом държите пишете си още :offtopic:

Човече, в планинското колоездене 400 метра катерене и 400 метра спускане не значат 800 метра денивелация. Почти винаги спускането е много по-уморяващо от катеренето, особено ако не говорим за DH изпълнения. При ходенето пеша спускането си е много по-тежко.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Сря Сеп 05, 2012 7:37 am

hitar_potter написа:Почти винаги спускането е много по-уморяващо от катеренето, особено ако не говорим за DH изпълнения

Не го мислиш сериозно, нали :P
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potter » Сря Сеп 05, 2012 12:31 pm

PtD написа:
hitar_potter написа:Почти винаги спускането е много по-уморяващо от катеренето, особено ако не говорим за DH изпълнения

Не го мислиш сериозно, нали :P

Оф, много съм зле :D :D Сума време се опитах така да кажа нещата, че да не писне някой, че спускането не било проста работа, и в крайна сметка съм казал тъкмо обратното :D

Поправка: Спускането е много по-МАЛКО уморяващо :D :agree: :agree

:paperba: :paperba: :paperba: :paperba: :paperba: :paperba:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот dobber » Сря Сеп 05, 2012 12:50 pm

Стига вече, че кръв потече...

Ще помоля ако може в един от следващите дневни отчети да се спомене как се чувства пешеходеца след толкова дни ходене. Колко време му отнемат преходите, колко се възстановява, колко му е тежка раницата и тн.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот taurus13 » Сря Сеп 05, 2012 12:54 pm

Пък на втория етап беше с максимално лека раница. Даже за да не му тежи и вода почти не носеше. :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Сеп 05, 2012 1:46 pm

След петия етап пешеходеца изглеждаше доста свеж, малко мазоли по краката, малко загар и доста усмихнат. Срещнах го на края на маршрута малко след хижа Мазалат леко тичкаше и си свиркаше. :bowdown:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Анелия » Сря Сеп 05, 2012 7:39 pm

Пресни новини от днес. Николай Георгиев беше първи на контролата в средата на маршрута днес, който беше предимного асфалтов :crap: За съжаление Върбишка планина предлага много тръни, паднали дървета и рехава маркировка. Всичко това наведе организаторите да прекарат маршрута през няколко села над проблемния участък, който не е дълъг, но съм сигурна, че щеше да бъде крайно неприятен. Ако някой е забравил, маршрутът маршрутът го има описан.
На 10-15 минути след него беше групичката на Сашо, Фьодор и Николай Коев, а съвсем малко след тях сам се движеше Цецо. По-късно дойдоха Стилиян, братята Миро и Стъмпата (Миро дори беше преди Станимир и се смееше как е станало това без да го е изпреварвал), а Анатоли беше спукал гума малко преди това и му е отнело към 10-на мин да я оправи. Последната група дойде към обяд: метлата Динко с Мануела и Наско.
Междувременно минаха и хората, поспомагащи участниците: красива шофьорка на кола заедно с екзотичен сървайвър, Г-н техническо лице с буса, един репортер с камера и колело в багажника, както и пиещ кафета по трасето и бири след това белгиец. Дългокосият Организатор следеше пък всичко да е по регламент, да няма чийт и пешеходецът да не пътува на стоп. Това той няма да позволи да се случи, дори по равните шосета на изтока ;)
Вечрта си прекарахме много приятно на хижа Върбица, заедно с всички тези хора + спътникът ми Галин, който понесе всичкият този асфалт +ранното ставане в 4:50, за да сме навреме за първите състезатели, както и несгодите на времето: кучи студ сутринта, а голяма жега по обяд. На хижата дойде и един човек, известен във виртуалното пространство като Мечо Пух, който на 67 години премина за втори път Ком-Емине пеш. Той беше дошъл специално да поздрави Райко и участниците, както и да ни почерпи с домашния елексир,от който аз се възползвах 2 пъти :blush: Наистина няма толкова хубава ракия или поне аз не съм пила :clap:
Така завърши за мен този кратък достъп до Супермаратона. Ето малко снимки
Аватар
Анелия

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 06, 2012 7:32 am

Айде, днес финал....и море. И дано в Емона работи някоя кръчма, че иначе ще се разправяме.... :D Тръгвам и аз към носа да посрещам маратонците...само да не ме изпреварят с няколко часа.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kibikoff » Чет Сеп 06, 2012 3:33 pm

честито на Федята!
всички колоездачи са пристигнали успешно, по-късно се очаква да пристигне пешака Иво Стамболиев

:beer: :beer: :beer:
kibikoff

Мнениеот Watanabe » Чет Сеп 06, 2012 3:55 pm

Анелия написа:Пресни новини от днес. Николай Георгиев беше първи на контролата в средата на маршрута днес, който беше предимного асфалтов :crap: За съжаление Върбишка планина предлага много тръни, паднали дървета и рехава маркировка. Всичко това наведе организаторите да прекарат маршрута през няколко села над проблемния участък, който не е дълъг, но съм сигурна, че щеше да бъде крайно неприятен. Ако някой е забравил, маршрутът маршрутът го има описан.
На 10-15 минути след него беше групичката на Сашо, Фьодор и Николай Коев, а съвсем малко след тях сам се движеше Цецо. По-късно дойдоха Стилиян, братята Миро и Стъмпата (Миро дори беше преди Станимир и се смееше как е станало това без да го е изпреварвал), а Анатоли беше спукал гума малко преди това и му е отнело към 10-на мин да я оправи. Последната група дойде към обяд: метлата Динко с Мануела и Наско.
Междувременно минаха и хората, поспомагащи участниците: красива шофьорка на кола заедно с екзотичен сървайвър, Г-н техническо лице с буса, един репортер с камера и колело в багажника, както и пиещ кафета по трасето и бири след това белгиец. Дългокосият Организатор следеше пък всичко да е по регламент, да няма чийт и пешеходецът да не пътува на стоп. Това той няма да позволи да се случи, дори по равните шосета на изтока ;)
Вечрта си прекарахме много приятно на хижа Върбица, заедно с всички тези хора + спътникът ми Галин, който понесе всичкият този асфалт +ранното ставане в 4:50, за да сме навреме за първите състезатели, както и несгодите на времето: кучи студ сутринта, а голяма жега по обяд. На хижата дойде и един човек, известен във виртуалното пространство като Мечо Пух, който на 67 години премина за втори път Ком-Емине пеш. Той беше дошъл специално да поздрави Райко и участниците, както и да ни почерпи с домашния елексир,от който аз се възползвах 2 пъти :blush: Наистина няма толкова хубава ракия или поне аз не съм пила :clap:
Така завърши за мен този кратък достъп до Супермаратона. Ето малко снимки

Илчов баир макар и не голям велоклуб се бяхме разпростряли по 2/3 от трасето :D Тъй де, и най- добрият артист или състезател си има нужда от фенове и публика (кибици)...

Сега като видях снимките на Ани се сетих как Райко изскочи от нищото в тъмната сутрин с бяла риза край х. Добрила. После доколкото разбрах на следващия ден Васко пък даже карал по маршрута, Ани на Върбица и така на всеки километър ...

ПП. Между другото пичовето то ПСС, които бяха за всеки случай по трасето на вр. Купена, казаха че някой попържвал тоя ми ти връх на немски чак. :8D: Лош, мнооого лош връх ей!
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот sensation_blue » Чет Сеп 06, 2012 7:08 pm

Честито на всички завършили! Много сте корави! :)
:offtopic:
Watanabe написа:ПП. Между другото пичовето то ПСС, които бяха за всеки случай по трасето на вр. Купена, казаха че някой попържвал тоя ми ти връх на немски чак. :8D: Лош, мнооого лош връх ей!

хаха тези същите немскоговорящи пичове с големите раници ги срещнахме преди х.Мазалат и казаха, че били на палатка на самия връх (Купена) и незнайно защо не им харесало - било прекалено ветровито... откъде пък там точно се взел този вятър не знам :dontknow: :D
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот ina_ivanova » Чет Сеп 06, 2012 7:27 pm

http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... -kom-emine :agree: :agree: Евала, машини! Много се радвам, че точно Фьодор Драголов печели състезанието- age is just a number! :bowdown:
ina_ivanova

Рейтинг: 1220

Мнениеот dob111 » Чет Сеп 06, 2012 7:33 pm

Имах щастието да се кача на самоход Тръстеная и после на самоход и да нощувам на Орлово гнездо при състезателите и да усетя наяве част от състезателната атмосфера - яко е...

Едно голямо ЧЕСТИТО и уважение за победителя Фьодор Драголов, както и на всички участници, който имаха смелостта да се пробват да изработят за себе си една лична и житейска победа.

Разбира се и времето подари на Супермаратона невероятно слънце и лято - сигурно веднъж на 20г се хваща такава поредица от златни дни...

А къв ли е кефа да си минал целия маршрут и да си на финала - само който го минал той си знае... :nuts:
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 06, 2012 10:00 pm

Всичко мина чудесно, участниците са щастливи и здрави. Някои си тръгнаха, други останаха да лекуват драскотините в морето. Беше хубав и весел ден. Снимките ще ги пусна когато се прибера в София. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот icemanlovers » Пет Сеп 07, 2012 12:05 am

Честито на финалистите,едно ГОЛЯМО Браво,добре сте си побутали,покарали,поносили,сега заслужена почивка,пак Честито Много сте големи в мойте Очи :beer:
Аватар
icemanlovers

Рейтинг: 1030

Мнениеот 4getcredo » Пет Сеп 07, 2012 3:15 pm

Още първия ден като си горовихмe с delPierro, уцелих как ще се развие състезанието... наполовина :D Предполагах, че по-зрелите участници имат голямо предимство в това дълго изпитание и познах... не напълно, но познах. :roll2:

Честито на всички участници и евала на организаторите! Всички те вече имат място в нашата скромна велосипедна история :bowdown:
Аватар
4getcredo

Мнениеот meco puh » Съб Сеп 08, 2012 9:22 pm

icemanlovers написа:Честито на финалистите,едно ГОЛЯМО Браво,..

И от мен едно, неее много пъти "браво" на всички участвали в похода Супер маратон Ком Емине, няма значение дали са завършили или не. Браво за куража, че са тръгнали да преодоляват 720 км. по билото на родния Балкан. Вие сте смелчаците, които дръзнахте да преминете по неотъпкана пътека. Всеки може по асфалта от София до еди къде си... Ами я влез в "джунглата " на Балкана и се запитай на 2000 метра надморска височина, къде се намирам аз сега? Вие сторихте чудо момчета! Не можах да ви го кажа на х.Върбишки проход, защото си бях глътнал граматиката!!! Как може да се минава от пр.Вратник до Върбишки проход за 4-5 часа и аз с моята баба ЛАДА да не успея да ви посрещна? Та затова се чудеше и шофьорчето на микробуса, който ви возеше багажа. Дерзайте!!!
Но главните "виновници" на всичко това са Райко и Лора. Райко, ти със Лора направихте това, което много отдавна трябваше да стори някой в България, но никой нямаше смелост. А ти, освен че си рекордьор на този поход, записа си името и като родоначалник на състезанието "Супер маратон Ком Емине". Рекорда ти някой може да отнеме, колкото и да е трудно, но званието "Родоначалник на Супермаратон Ком Емине", вече никой не може, защото се присъжда само ВЕДНАЖ. Аз съм горд, че ви стиснах ръцете, на теб, на Лора, на Николай Георгиев, на Фьодор, на Иво (браво момчето ми), на Мануела Дренска, Стампа, Миро(заплеснах се пак), момчета няма да изброя всички, герои сте ВСИЧКИ !!!Гордейте се.
Отделно поздравявам Уотър-белгиеца, не зная така ли се пише името му. Той придаде цвят на тая инициатива с името, възможностите и международното си участие.
Пожелавам догодина проявата да се повтори с няколко Уотъровци, че да стане голяма международна проява. С участието на Уотър тя си е международна.
Накрая, Райко да ти кажа още едно браво, за прозорливостта ти, че не натика тези момчета в ада на участъка от Г С Елешница до Ришкия проход. Затова ще пиша и ще документирам след няколко дни. Участъка го минах ден след вас, с едно младо момче от Варна. Това не е пътека за велосипеди, а е идеална за пешеходни туристи. Снимки от пътеката ще ви представя съвсем скоро.
meco puh

Рейтинг: 1270

Мнениеот SStoeV » Нед Сеп 09, 2012 6:48 pm

Браво и честито на всички завършили! Много адмирации за организаторите Райко и Лора, както и екипа съпровождащ състезанието без тях нямаше да изпитаме това удоволствие от този легендарен маршрут. Изкарах едни от най-хубавите си дни тази година по време на състезанието, винаги усмихнати и отзивчиви хора, прекрасните гледки на които се натъквахме през цялото време, разнообразен терен и елементите на ориентиране и загубване по трасето :rofl: А относно едно препятствие което се изпречи в гр. Котел - прочутата баничарница бих отишъл пак до там да хапна няколко :rofl:
Догодина дано се проведе пак с голям кеф ще се впусна отново. :beer: :beer:
Аватар
SStoeV

Мнениеот mila » Пон Сеп 10, 2012 9:02 am

привет!
реших да пиша в темата за маратона, за да ви пусна няколко кадъра, които направихме по време на състезанието. заедно с още един фотограф - Лора Желязкова - се качихме на вр. Левски в деня преди състезателите да минат по тази част от трасето, с цел да заснемем преминаването им по този етап.

Изображение

за наша радост се появиха след изгрев, което направи възможно снимането =)

Изображение

Изображение

по-пълен албум може да видите на http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater (извинявам се, че препращам към фб, но там има качена галерия)

Изображение

поздрави!
mila

Рейтинг: 1210

Мнениеот sergeh » Пон Сеп 10, 2012 10:10 am

Чудесни снимки, браво!
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания