icemanlovers написа:Честито на финалистите,едно ГОЛЯМО Браво,..
И от мен едно, неее много пъти "браво" на всички участвали в похода Супер маратон Ком Емине, няма значение дали са завършили или не. Браво за куража, че са тръгнали да преодоляват 720 км. по билото на родния Балкан. Вие сте смелчаците, които дръзнахте да преминете по неотъпкана пътека. Всеки може по асфалта от София до еди къде си... Ами я влез в "джунглата " на Балкана и се запитай на 2000 метра надморска височина, къде се намирам аз сега? Вие сторихте чудо момчета! Не можах да ви го кажа на х.Върбишки проход, защото си бях глътнал граматиката!!! Как може да се минава от пр.Вратник до Върбишки проход за 4-5 часа и аз с моята баба ЛАДА да не успея да ви посрещна? Та затова се чудеше и шофьорчето на микробуса, който ви возеше багажа. Дерзайте!!!
Но главните "виновници" на всичко това са Райко и Лора. Райко, ти със Лора направихте това, което много отдавна трябваше да стори някой в България, но никой нямаше смелост. А ти, освен че си рекордьор на този поход, записа си името и като родоначалник на състезанието "Супер маратон Ком Емине". Рекорда ти някой може да отнеме, колкото и да е трудно, но званието "Родоначалник на Супермаратон Ком Емине", вече никой не може, защото се присъжда само ВЕДНАЖ. Аз съм горд, че ви стиснах ръцете, на теб, на Лора, на Николай Георгиев, на Фьодор, на Иво (браво момчето ми), на Мануела Дренска, Стампа, Миро(заплеснах се пак), момчета няма да изброя всички, герои сте ВСИЧКИ !!!Гордейте се.
Отделно поздравявам Уотър-белгиеца, не зная така ли се пише името му. Той придаде цвят на тая инициатива с името, възможностите и международното си участие.
Пожелавам догодина проявата да се повтори с няколко Уотъровци, че да стане голяма международна проява. С участието на Уотър тя си е международна.
Накрая, Райко да ти кажа още едно браво, за прозорливостта ти, че не натика тези момчета в ада на участъка от Г С Елешница до Ришкия проход. Затова ще пиша и ще документирам след няколко дни. Участъка го минах ден след вас, с едно младо момче от Варна. Това не е пътека за велосипеди, а е идеална за пешеходни туристи. Снимки от пътеката ще ви представя съвсем скоро.