msniki написа:VGC написа:Добре, 350лв. са си приличен бюджет за твърда рамка. Аз обаче те съветвам да дебнеш из форума или ибей или пинкбайк за някой NS. Хем Bitch и Surge за това са проектирани, хем са от стомана, която трудно се цепи а заварките не увреждат материала, пък и попадат на много добри цени. Наскоро си взех Bitch 2007, за 290лв. Стига да се поровиш и да издебнеш офертата, ще останеш доволен от избора си. Ако вече държиш на ново - мисля че Хорнет се вписва най-добре, но имай впредвид чашките за новите рамки, които са 85 лв. И пак си помисли - има ли смисъл от тези 180мм на твърдак? В момента има едно много хубаво марзочи във форума, 160мм, което ще заспи на хорнета! Айде успех

Приличен са 350 лв, но дали си струва ? За същите пари примерно Ram Fr с която рамка ще ти е по кеф да караш.
Каква е тази мания по dartmoor Hornet...въобще не мога да ви разбера.
Алуминиева рамказа 150 мм вилка и си мислите че няма да се спука с 160 или 180 мм вилка ....
Боен твърдак които ще издържи е такъв с хромо рамка(ns bitch, ns surge и т.н.)
Е как се уврежда матеряла ?
Иначе Bitch 2007 за 290 лв.. a в форума имаше за 230 лв.... Голямо дебнене
А нали знаеш че за ибей и пинкбайк трябва да имаш paypal или приятел с paypal за да купиш каквото и да е.

Виж сега, дали си струва само той си знае. Човека пита за твърда рамка, получава отговори за такива. Вече оттам нататък той си решава какво как и откъде ще взима.
Мания по Хорнет аз не виждам. Просто това е една хубава и изпипана рамка, която се е доказала и е на добри пари. За това се взима толкова.
Това че рамката е алуминиева не е най-важното. Въпроса е да е измислена за тези параметри. И въпреки че С1 и Хорнет и други такива са проектирани за по-късоходови вилки, с времето са се доказали като рамки, които носят на това напрежение. Винаги го има риска от повреждане на рамката, но нали за това всеки си има глава.
А за стоманините рамки - примерни Bitch 2007 гаранционно е до 170мм двукоронна. А моята я дадох за пример, и я взех със още части, тъй че не се обаждай
Като казах за увреждането на материала имах впредвид че когато се сцепи рамката, алуминия се размеква и става още по-уязвим, докато стоманата дори се закалява. Това не го знам от опит разбира се, а така съм чел във форума. А пък и при алуминия с времето се трупа умора в материала, и става по-уязвим към пукнатини и т.н., докато при стоманата няма такива работи. И за да не останете с грешно впечатление - нямам нищо против алуминиевите рамки, просто изтъквам плюсовете на стоманата