аз да споделя едно относително добро и евтино решение за 2местна палатка под 2кг.
http://tente.quechua.com/en/tent/r-11,a ... t-pro.htmlquechua T2 Ultralight Pro
На моята везна е 1900гр. включително разни въженца и колчета вътре, не всички от които се ползват.
Другия плюс освен теглото е това че входа е удобен, просторен и вътре е достатъчно високо, че да седиш и да се преобличаш спокойно.
Има разни джобчета и окачалки. Нямам много база за сравнение, но пази по-топло от бизам-а на хъски.
Не съм я тествал още на дъжд и за конднез, но на силен вятър е ОК.
Цена около 100£ ... аз я взех за 60£ от ибей

... и минусите.
Всъщност за мен той е един основен ... вътрешната част е неделима от външната. Делима е, но по отделно не могат да бъдат разпънати. Т.е. няма я опцията за топли дни и места да се опъва само вътрешната част, колкото да пази от комари примерно.
И другото което е не е толкова фатално (поне за мен), разпъва се само с помощта на забити колчета в земята (те опъват конструкцията). Т.е. няма опция за разпъване на палатка на твърда земя/бетонна плоча или нещо от сорта.
2-местна също е леко пресилено. По скоро за един с доста багаж или 2ма без. Макар че вътре е дългичко и в краката остава място или събира и по дълги люде. На че съм от тях, но все пак на мен в бизам-а ми опираше главата в палатката, при тая има доста мегдан още.
Предверието не е феноменално голямо ... на 2ма човека не би побрало багажа, но все пак е ОК.
Та препоръчам най вече като съотношение тегло/цена/предлагано място. Със сигурност има доста по хубави но цените бързо стават двойни и тройни или пък другите алтернативи поне на мен ми се видяха прекалено noname и не ми се рискуваше. Неща на които поне аз държах, а се намират трудно на тая цена и килограми - да има все пак някакво полезно предверие и да може да се седи вътре.