did написа:Защо???
пишем във форум за спускане и фрийрайд. с тва е съобразено и изказването ми.

моя скромен опит тва показва. всичките (общо 4, които съм сменил) главини на конуси и чашки изискваха почистване след всеки 4-5 карания, щото се разскърцваха. занемариш ли поддръжката, всичката мръсотия, прахоляк и гадости си оказват влиянието на лагерните елементи. случвало ми се е да вадя нащърбени сачми, сменял съм конуси, имал съм и повредени чашки. а те не се сменят и хвърляш главината. и това както за евтини, така и за по-скъпи главини, включително и една XT. вярно, поддръжката е значително по-лесно осъществима, едни конуси и сачми винаги можеш да смениш без големи спънки, ама да го правиш през половин година и всяка седмица да ринеш лайна от главината и да я давиш в грес... и въпреки тва, тя пак да си се скапва (откъм сачми и конуси най-вече) за отрицателно време - за тоя тип каране, тва не е читаво. поне не и за мен.
от друга страна, главини на капсуловани лагери съм сменил три - по тях ми се е налагало да избия един лагер след година и половина ползване на съответната главина. нито съм си играл да мажа, нито да разглабям, да свалям, да плескам и т.н.
за който и да е друг стил нищо не мога да кажа - за крос-кънтри може да се предпочитат, предвид тегло, примерно, по-малкото натоварване и т.н.