AM, S размер

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: AM, S размер

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 24, 2012 5:13 pm

mariya написа:тука мернах още едно кубче http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... ink:top:de , правилно виждам че е S размер и до колкото прочитам надолу е 38 см или съм в грешка. а другия ми въпрос е до около колко пари да наддавам(виждам че някои от вас имат доста ясна представа за цените :) )

sergeh ти го каза ...
Иначе за конкретната обява ... предвид колко свърши предишната ... може пък и да мине за около 1000-1200€
Нищо не губиш, ако се пробваш.

Инак за самото наддаване, аз не бих заложил веднага максималната си цена. Нея я пускам секунда и половина преди края на търга :D А половин минута преди края на търга пускам по ниска. Ако някой иска да ме цака, да му дам време да ме надцака и да се успокои. Е разбира се, ако е дал по висока от моята цена - печели (така или иначе). Но ако не, няма вече време за реакция и размисъл.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот mariya » Пон Сеп 24, 2012 6:34 pm

интересна стратегия :)
май ще ме понаучите на някои неща :)
Аватар
mariya

Рейтинг: 1235

Мнениеот hitar_potar » Пон Сеп 24, 2012 7:30 pm

Outfaced е напълно прав за тактиката на наддаване. Колегата преди него също е посочил доста вярни неща. :)
При мен е малко по-различно: аз обикновено си намислям 1 максимална сума, която бих сложил, и при положение, че някой ме надцака в последните секунди, ако имам време за реакция не се стърпявам и слагам още някоя пара отгоре - тва при положение, че много искам дадения артикул. :D
Сори, че така и не пуснах тук таме някой търг да позяпаш - малко бях зает на нощната смяна - пусти чужденци! :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Nocturne » Пон Сеп 24, 2012 9:28 pm

mariya написа:тука мернах още едно кубче http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... ink:top:de , правилно виждам че е S размер и до колкото прочитам надолу е 38 см или съм в грешка. а другия ми въпрос е до около колко пари да наддавам(виждам че някои от вас имат доста ясна представа за цените :) )

Ако не искаш колелото да те вкарва в разходи не си взимай такова с вилка на FOX.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 24, 2012 9:50 pm

хех ... ти па каза лаф ... колелото винаги те вкарва в разходи ;) ... затова му се вика хоби.
Аватар
outfaced

Мнениеот PtD » Пон Сеп 24, 2012 9:50 pm

Nocturne написа:Ако не искаш колелото да те вкарва в разходи не си взимай такова с вилка на FOX.

Я пак? :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mariya » Пон Сеп 24, 2012 10:31 pm

Какво и е на FOXа
Аватар
mariya

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 24, 2012 10:40 pm

mariya написа:Какво и е на FOXа

абе гроздето е кисело :D
екстра си е ... да не отваряме и тая тема, че ако почнем за всеки чарк да се обясняваме няма да караш колело скоро :deal:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Вто Сеп 25, 2012 1:22 am

Накратко казано, на вилките Фокс им се носи славата на такива, нуждаещи се от по-честа профилактика, за да работят удачно. Отделно от това Фокс използват разни масла, които водят като собствени флуиди и видиш ли, трябва да си поръчваш от тях.
На практика обаче работата е малко по-различна -за карането, на което ние, аматьорите и хората, каращи за кеф, подлагаме байковете си, поддръжката си е напълно нормална като време между отделните профилактики и избор на масла/флуиди за вътрешността на вилки и шокове. :)
Малко обяви, на които попаднах:
http://www.pinkbike.com/buysell/1187125/ - медиум размер, може би е прекалено голямо за авторката, но определено си заслужава да му се хвърли 1 поглед. Цената е повече от добра на база класата на байка!
http://www.pinkbike.com/buysell/1144314/ - малък размер. Цената вече е малко по-дебела, около 2 бона и мъничко повече, но тук си говорим за рамка с автоматично променящ се ход на задницата и геометрия взависимост от позицията ти отгоре му. :agree:
http://www.pinkbike.com/buysell/1118919/ - типичното АМ колелце, много разпространено, много харесвано. :)
Това намерих само с 1 бърз преглед из Пинкбайк. Ако се задълбочиш повечко, ще излезнат още доста офертички.
От тези тричките аз лично бих се спрял на второто - заради увеличаващия се автоматично ход при спусканията и по-легналата геометрия, което ще ти спомогне да си по-стабилна, като доди по-стръмното. :nuts: А в същото време при въртене и изкачване хода се намаля и окачването се втвърдява до известна степен. :) Кона според мен много го измислиха тоя Маджик линк (малката пружинка под шока)! :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mariya » Сря Сеп 26, 2012 7:29 pm

след хубавия коментар за коната, потърсих и намерих това http://www.biker-boarder.de/shopware/Ko ... ilAir-2008 , само ме притеснява това че всички пишат че е тежка, а аз не мога да намеря S размера колко тежи. Загледах се и по това http://www.bruegelmann.de/fahrraeder/mt ... 88620.html
Аватар
mariya

Мнениеот sergeh » Сря Сеп 26, 2012 10:08 pm

Още сме на етап: искам рокля и обичам да танцувам. Дай малко светлина - виенски валс в Австрия ли ще е, парти у приятели, чалга-клуб или плажно парти, за да препоръчаме роклята? Справяш ли се със стъпките на валса или ще се учиш тепърва?

Ей такива работи, да се ориентира публиката и да ти е конкретно полезна с мнения, защото "роклите" които показваш са все хубави :D.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 26, 2012 10:53 pm

mariya написа:след хубавия коментар за коната, потърсих и намерих това http://www.biker-boarder.de/shopware/Ko ... ilAir-2008 , само ме притеснява това че всички пишат че е тежка, а аз не мога да намеря S размера колко тежи. Загледах се и по това http://www.bruegelmann.de/fahrraeder/mt ... 88620.html

s ... m ... все тая, с тия чаркове гони 15кг.
Ама както Сергей писа ... то за едно са много за друго малко. Пак си показала две колела, които нямат нищо общо :D Коната за е по агресивни изпълнения и за по стръмни баири. Giant-а е за по кротко каране. Инак е балансирана окомплектова.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот mariya » Сря Сеп 26, 2012 11:19 pm

със сигурност може да се каже, че сте духовити :)
рокли, парфюми, валс мисля, че можете да обясните и на най-голямата кифла всичко за колелото:)
не знам до какъв танц ще стигна (е със сигурност чалга няма да е :) )
до сега съм се качвала 6 пъти (последните 6 съботи). първия път свърши с издрани крака, ръце гръб и то при максимално развита скорост от 12км/ч. Сега е по-добре. но сезонът на боровец свършва, а от там и колелата под наем. т.е. няма с какво да танцувам след 2 седмици.
ще ми се да стигна до по-сериозните пътеки, но като се има предвид, че хората с който ходя не са такива ентусиасти, а и имат повече чувство за самосъхранение вероятно ще стигна до екстремни черни пътища и пътеки със средна трудност. И това е при добри стечения на обстоятелствата - дружките да не ме зарежат защото им е писнало, не се почупя някъде, или нещо друго.
та не знам до къде ще стигна, но ми се ще да съм готова с колело за R3/T3
Аватар
mariya

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 26, 2012 11:32 pm

Е с тва си тамън http://bikemarkt.mtb-news.de/article/23 ... tters-2010 ... само че тоя веднъж е писал "VB stelle ich mir 1499,00" пък е дал 1100€ твърдо ... не е много ясно какво иска. Трябва да се пита.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Сря Сеп 26, 2012 11:38 pm

Нека само кажа, че линка към търга за Коната е за по-нов модел Кона от тази, която ти си постнала веднага след това. Двете рамки имат огромни разлики, които са видими дори на външен вид, а невидимите са дори още по-важни и по-големи. Като се почне от промяната на хода, та се стигне до промяната на геометрията между 2-те години, през които са произвеждани рамките.
Модела, който съм ти постнал, е с променлив ход на задницата в рамките на 130 до 200мм. Като 200мм си отива вече към спускарските висини. ;)
Ако това са ти много, Кона разполагат и с по-лек модел с такова окачване, чиито параметри са 100-160мм ход на задницата.
Инак да попитам - позаинтересова ли се какви са промените в тоя ход, за който ти говоря? :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mariya » Сря Сеп 26, 2012 11:54 pm

първо на outfaced - колелото е на взимане от място без доставка , а ми е твърде далечна дестинация от тази която имам под ръка. Но не мога да разбера що за безумен народ са немците, че всичките си пазят бележките от колелото и всяка една част която са купили(дори и тази за 9.95еu) в продължение на дълги години

на hitar_potar не съм и предполагала че има сериозна разлика между едни и същи модели през една две години, затова и не съм търсила такива. :dontknow:
и да видях че става въпрос за една пружина, която е перпендикулярна на задния амортисьор, която според отзвуците от немските мнения е страхотно защото като завъртиш педалите колелото почва да се чувства почети като твърдак
научила ли съм си урока :)
Аватар
mariya

Мнениеот sergeh » Чет Сеп 27, 2012 12:40 am

Аз съм далеч от понятието технически експерт по отношение на байковете, но от думите ти правя извода, че ти трябва на този етап едно по-универсално (а не специализирано за DH, например) колело. В зависимост от бюджета и възможностите за доставка от чужбина (защото каза, че сестра ти е в Германия) си избери нещо от сорта на последния Giant, който постна, защото той става и за начален DH, и за FR и за XC. Остава да решиш нов или втора ръка, но подозирам, че жените предпочитат новичкото и в края на краищата ще вземеш нещо ново. Силно препоръчително е да посетиш някой магазин с голям избор, в който може да пробваш на практика различни байкове и да се ориентираш. Ако намериш и някой приятел-консултант, с който да направиш това - още по-добре.

Така ги виждам нещата.
Аватар
sergeh

Мнениеот mentalhead » Чет Сеп 27, 2012 10:42 am

Е, то с този бюджет единственото ново АМ колело, което може да вземе е RAM AM, и то с базовата окомплектовка.

Тук гледам, че дават най-малък размер 16", но не съм сигурен дали не е грешка, понеже на сайта на RAM няма такъв размер (вярно, че рамката в сайта на Нико е от 2011, но не знам дали има разлика в размерите)

Като гледам също така вилката е с пружина, което значи, че ако девойката е лека, а при нейният ръст вероятно е, вилката предполагам ще и бъде твърда с оригиналната пружина.

Лично на мен, вариант за колело втора ръка от чужбина ми се струва по-удачен, а и след като вече се разглеждат оферти в ebay, явно това не я притеснява ;) Владеенето на немски език и наличието на човек в Германия пък предоставя още повече варианти.

И понеже така или иначе си говорим за ebay и доставка в чужбина (било то Англия или Германия), то бих искал да попитам нещо, което може да е малко офтопик, макар че фактически също си е по темата. Разрешава ли Paypal, при плащане през системата, доставка до страна различна от тази, където е регистрирана картата, защото имам смътен спомен, че съм имал проблем с това? С други думи има ли проблем billing и shipping адресите да бъдат в различни държави?
Аватар
mentalhead

Мнениеот sergeh » Чет Сеп 27, 2012 10:59 am

@mentalhead: Не би трябвало да има проблем, поне не си спомням аз да съм имал подобен.
Аватар
sergeh

Мнениеот outfaced » Чет Сеп 27, 2012 11:39 am

друга опция http://bikemarkt.mtb-news.de/article/35 ... ss-16-zoll .... малко жабешка само :D

Разрешава ли Paypal, при плащане през системата, доставка до страна различна от тази, където е регистрирана картата, защото имам смътен спомен, че съм имал проблем с това? С други думи има ли проблем billing и shipping адресите да бъдат в различни държави?

Не съм имал ядове ... постоянно плащам за пратки, които се доставят на адрес в UK
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот mariya » Съб Сеп 29, 2012 7:31 pm

господа
предлагат ми това колело за 920eu. Заслужава ли си?

http://www.ebay.de/itm/180982673529?ssP ... 1438.l2649
Аватар
mariya

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 29, 2012 7:55 pm

mariya Може и да си заслужава, но изобщо не е за теб.Колелото е за съвсем различен и много по-агресивен начин за каране, от това което търсиш.Теглото му е доста високо, геометрията неподходяща а има само 9 скорости(отпред е с една плоча).
Това е като да си търсиш семейна/универсална кола (миниван) примерно , а да си купиш Monster Truck, не че неможе и с него да ходиш до магазина, ама няма да има смисъл... :D

http://www.ebay.de/itm/Specialized-Stum ... 377wt_1271
http://www.ebay.de/itm/Neu-Specialized- ... 016wt_1271

Тези двете колела си заслужават и определено ще ти свършат работа, само дето и двете са размер М..оглеждай се за нещо такова.. :beer:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот mariya » Съб Сеп 29, 2012 8:00 pm

благодаря ти
Аватар
mariya

Мнениеот mariya » Нед Сеп 30, 2012 7:45 pm

почнах да гледам по внимателно
и май това става http://www.ebay.de/itm/120990296170?ssP ... 1438.l2649
до колкото разгледах май е по-стар модел около 2007
Аватар
mariya

Мнениеот Garfield » Нед Сеп 30, 2012 8:04 pm

Прочетох цялата тема (два пъти :D) и според мен последното колело което си посочила е адекватен избор за теб и начина ти на каране, особено като все още начинаещ карач. Частите на колелцето никак не са лоши среден към висок клас, че даже май клонят към висок. Но нека старейшините се изкажат, че моят опит със меки рамки не е кой знае какъв :D. Все пак си мисля, че не ти трябва много повече от това като за първо колело, независимо дали си жена или не :beer:
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот outfaced » Нед Сеп 30, 2012 8:42 pm

Странен седалков ъгъл (69°) и къса седалкова тръба, в която не може да си свалиш седалката.
Би му подхождала и по дълга вилка. Наличната е освен това от 2004-та!
Не е ясно в какво състояние е шока. Такъв шок на толкова години в добро състояние не съм видял, а те не подлежат на сервизиране. Не че и така не може да се кара, но предполагам ще джвака от въздух в маслото.

Честно казано ако бюджета е 1000€ по скоро бих се огледал са нещо една идея по-добро.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Garfield » Нед Сеп 30, 2012 8:57 pm

outfaced написа: Наличната е освен това от 2004-та! Честно казано ако бюджета е 1000€ по скоро бих се огледал са нещо една идея по-добро.

Това че е от 2004 едва ли е чак такъв проблем, а и мисля че идеята не е да е идея по-добро а идея по-ново, тъй като частите са достатъчно висок клас, просто са по-стари.
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот outfaced » Нед Сеп 30, 2012 9:01 pm

Е аз говоря за мен си. Ще е относително евтино, но аз за мен си не бих го взел в тая ситуация.
Иначе да, монтажа е висок клас.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот moz » Пон Окт 01, 2012 8:28 am

Невъзможността за сваляне на седалката е серизоен проблем, като гледам колко е къса тръбата май не става и за регулеруеме колче - тоест не може да се кара спокойно надолу - не се занимавай.
moz

Мнениеот outfaced » Чет Окт 04, 2012 5:51 pm

http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll ... ink:top:de
900€ ... това беше баш кат за теб
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

ПредишнаСледваща