[quote="TOYAGA"]
... само дето вместо в жълъда сте се вкопчили в ИЗЧЕРПВАЩИТЕ СЕ РЕСУРСИ и търчите неориентирано пред ПЕТМЕТРОВАТА ВЪЛНА В ИСКЪРА...
...
Sorry, но за мен тва е несериозно и комично.

:D:D
[/quote]
Абе на тия от Ню Орлиънс не им е никак смешно. И на тия в Индонезия не им е никак смешно. Нещо не си спомням да съм чувал за бедствия от тоя калибър в близките 2000 години, пък и така начесто.
[quote]
Първо щото във Вселената има огромно разнообразие от процеси, при които РАЗЛИЧНИ ресурси се трансформират/потребяват по РАЗЛИЧНИ способи и поради това за криза поради ИЗЧЕРПВАНЕ на ресурсите въобще е нелепо да се говори. Може да се говори единствено за криза, породена от тъпоумие или нежелание за смяна на СПОСОБИТЕ.
[/quote]
Нас в случая не ни бъркат процесите на изчерпване на ресурсите във Вселената, защото мащабите им са в милиарди години, а ни бърка изчерпването на собствените ни ресурси. А засега не виждам как може да се смени способът на потребление на ресурсите - алтернативните източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката, пък и рециклирането на отпадъците е далеч от 100%. И докато стане това, не е зле да ограничим потреблението до достатъчно ниски стойности.
[quote]
Второ щото ако планетата Земя е достигнала до фаза, в която й е кеф да праща петметрови вълни по Искъра, гол Асан няма никаква друга алтернатива, освен да отиде там, където и всички останали турци - на кино... И да престане да си въобразява, че жалката фаза, до която е докарал собствената си цивилизация определено не е достатъчно потентна, за да пее в хора на планетарните процеси.
[/quote]
Тъкмо де, защо трябва безучастно да гледаме как се случва?
[quote]
И трето, щото ако има нещо такова като световна конспирация и нейната цел е да ни наебе, то тя със сигурност вече ни ебе... Шаването и емоциите в такава ситуация не са в наша полза.
[/quote]
За световната конспирация съм пас. Може да я има, може да я няма. Дори и да я има, тя се крепи върху егоистичните подбуди на хората:
а) желанието за повече и повече материални придобивки (жалък опит да си купим щастие

)
б) желанието да не си нарушат спокойствието - философията "[i]аз и да не върша злото Х, то другите така или иначе го правят, значи моето неучастие няма да подобри нещата[/i]" и дуалната му форма "[i]то има кой да се бори срещу злото Х, не съм аз тоя дето ще промени нещата[/i]"
Без такива хора (а именно [i]консуматори[/i]) конспирацията не може да съществува. А понеже тъкмо промяната на консуматорския начин на мислене има шанс да подобри или поне да спре да влошава екологичното равновесие, то проблемът с конспирацията ще се реши от само себе си.
[quote="halcor"]
Да, с PtD виждате парадокс, защото предполагате, че хората, които са на власт са отговорни за всичко.
[/quote]
Е къде видя да твърдя такова нещо?

Проблемът винаги е бил в егоизма на отделния човек.
Едит: bikerider