НАСА планира нов полет до Луната през 2018 година

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 10:32 am

[quote="gadka"]
час по философия
[/quote]

Ама верно ли?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Сеп 28, 2005 10:36 am

[quote="TOYAGA"]

... само дето вместо в жълъда сте се вкопчили в ИЗЧЕРПВАЩИТЕ СЕ РЕСУРСИ и търчите неориентирано пред ПЕТМЕТРОВАТА ВЪЛНА В ИСКЪРА...

...
Sorry, но за мен тва е несериозно и комично. :D:D:D
[/quote]

Абе на тия от Ню Орлиънс не им е никак смешно. И на тия в Индонезия не им е никак смешно. Нещо не си спомням да съм чувал за бедствия от тоя калибър в близките 2000 години, пък и така начесто.

[quote]
Първо щото във Вселената има огромно разнообразие от процеси, при които РАЗЛИЧНИ ресурси се трансформират/потребяват по РАЗЛИЧНИ способи и поради това за криза поради ИЗЧЕРПВАНЕ на ресурсите въобще е нелепо да се говори. Може да се говори единствено за криза, породена от тъпоумие или нежелание за смяна на СПОСОБИТЕ.

[/quote]

Нас в случая не ни бъркат процесите на изчерпване на ресурсите във Вселената, защото мащабите им са в милиарди години, а ни бърка изчерпването на собствените ни ресурси. А засега не виждам как може да се смени способът на потребление на ресурсите - алтернативните източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката, пък и рециклирането на отпадъците е далеч от 100%. И докато стане това, не е зле да ограничим потреблението до достатъчно ниски стойности.

[quote]
Второ щото ако планетата Земя е достигнала до фаза, в която й е кеф да праща петметрови вълни по Искъра, гол Асан няма никаква друга алтернатива, освен да отиде там, където и всички останали турци - на кино... И да престане да си въобразява, че жалката фаза, до която е докарал собствената си цивилизация определено не е достатъчно потентна, за да пее в хора на планетарните процеси.
[/quote]

Тъкмо де, защо трябва безучастно да гледаме как се случва?

[quote]
И трето, щото ако има нещо такова като световна конспирация и нейната цел е да ни наебе, то тя със сигурност вече ни ебе... Шаването и емоциите в такава ситуация не са в наша полза.
[/quote]

За световната конспирация съм пас. Може да я има, може да я няма. Дори и да я има, тя се крепи върху егоистичните подбуди на хората:
а) желанието за повече и повече материални придобивки (жалък опит да си купим щастие :D)
б) желанието да не си нарушат спокойствието - философията "[i]аз и да не върша злото Х, то другите така или иначе го правят, значи моето неучастие няма да подобри нещата[/i]" и дуалната му форма "[i]то има кой да се бори срещу злото Х, не съм аз тоя дето ще промени нещата[/i]"

Без такива хора (а именно [i]консуматори[/i]) конспирацията не може да съществува. А понеже тъкмо промяната на консуматорския начин на мислене има шанс да подобри или поне да спре да влошава екологичното равновесие, то проблемът с конспирацията ще се реши от само себе си.

[quote="halcor"]
Да, с PtD виждате парадокс, защото предполагате, че хората, които са на власт са отговорни за всичко.
[/quote]

Е къде видя да твърдя такова нещо? :dunno: Проблемът винаги е бил в егоизма на отделния човек.

Едит: bikerider :beer:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот halcor » Сря Сеп 28, 2005 10:48 am

Ами винаги е възможно да се подведа, сетивата не са съвършени :) А за егоизма съм доста съгласен.
Аватар
halcor

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 28, 2005 10:51 am

@ bikerider

Хм, интересен поглед върху ролята на анимационните филми... Но не ти ли се струва, че прекаленото сгъстяване на боите води до прекалено стесняване на хоризонта?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 10:53 am

[quote="PtD"]
Едит: bikerider :beer:
[/quote]

:):beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 11:06 am

[quote="TOYAGA"]

@ bikerider

Хм, интересен поглед върху ролята на анимационните филми... Но не ти ли се струва, че прекаленото сгъстяване на боите води до прекалено стесняване на хоризонта?
[/quote]

Не ми се струва - то е така. Затова лично аз съзнателно се стремя да балансирам.

Но не можеш да отречеш това което PtD каза за бедствията и ТЯХНОТО сгъстяване. Не е нужно да вярвам в каквото и да е - нужно е само да се огледам.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 28, 2005 11:07 am

@ PtD

[quote]Нещо не си спомням да съм чувал за бедствия от тоя калибър в близките 2000 години, пък и така начесто.[/quote]

Тесен хоризонт... Мащабът на процесите е друг.

[quote]Нас в случая не ни бъркат процесите на изчерпване на ресурсите във Вселената, защото мащабите им са в милиарди години, а ни бърка изчерпването на собствените ни ресурси.[/quote]

Пешката част ли е от играта шах?

[quote]...алтернативните източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката, пък и рециклирането на отпадъците е далеч от 100%.[/quote]

ПОПУЛЯРНИТЕ алтернативни източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката В СЕГАШНИЯ И ВИД. Отпадъците на един тип икономика могат да се окажат ресурс за алтернативен тип икономика.

[quote]И докато стане това, не е зле да ограничим потреблението до достатъчно ниски стойности[/quote]

Гладен хищник фолклорен танц не интерпретира... ;)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот kagami » Сря Сеп 28, 2005 11:07 am

[quote="TOYAGA"]

:D:D:D

Приличате точно ей на тоя любим герой*...

[img]http://www.conquestministries.com/dancechapel/images/IceAgeSquirrel.jpg[/img]

... само дето вместо в жълъда сте се вкопчили в ИЗЧЕРПВАЩИТЕ СЕ РЕСУРСИ и търчите неориентирано пред ПЕТМЕТРОВАТА ВЪЛНА В ИСКЪРА, оглеждайки се параноично през цялото време, за да не би случайно СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ да ви го набута отнякъде...

[/quote]

Ако изчерпващите се ресурси са това, в което сме се вкопчили, значи все пак се опитваме да променим нещо. Или е по-добре просто да се оставим на течението на консуматорския начин на мислене и да усвояваме докато има?
[img]http://mtb-bg.com/album/kagami/planet_obesity.jpg[/img]
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alien » Сря Сеп 28, 2005 11:14 am

Хора, научете се да СПИТЕ!!! Колко сте изписали през нощта, не е истина. :)

[quote][i]Originally postet by PTD[/i]
Нас в случая не ни бъркат процесите на изчерпване на ресурсите във Вселената, защото мащабите им са в милиарди години, а ни бърка изчерпването на собствените ни ресурси. А засега не виждам как може да се смени способът на потребление на ресурсите - алтернативните източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката, пък и рециклирането на отпадъците е далеч от 100%. И докато стане това, не е зле да ограничим потреблението до достатъчно ниски стойности.[/quote]

Те и нашите мащаби са в милиарди години, но това не пречи ресурсите да са на изчерпване. ;)

Съгласен съм с теб, но и това, което казваш ти, също като Тояга, е нереално, поне според мен. Нито тъпоумието, нито нежеланието за смяна на способите имат нещо общо тук. Това ограничаване, за което говориш пък ти също няма как да стане, по простата причина, че вече на най-изчерпаните ресурси се държи една огромна част от икономиката на всяка държава. Това ще означава една доста сериозна криза навсякъде, а и мисля, че и ти не би искал да се лишиш от удоволствия като колата, пътуването със самолет и още една купчина други подобни. Не казвам, че не трябва да се ограничат, казвам, че не може.

За световната конспирация няма нужда да се говори, защото всичко е ясно - злите американци са виновни. А, и може би извънземните от Розуел.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Сря Сеп 28, 2005 11:20 am

[quote="TOYAGA"]

@ PtD

[quote]Нещо не си спомням да съм чувал за бедствия от тоя калибър в близките 2000 години, пък и така начесто.[/quote]

Тесен хоризонт... Мащабът на процесите е друг.
[/quote]

... но изглежда приближаваме към точка на сгъстяване, притеснява ме да не би функцията да се окаже прекъсната :spin:

[quote]
[quote]Нас в случая не ни бъркат процесите на изчерпване на ресурсите във Вселената, защото мащабите им са в милиарди години, а ни бърка изчерпването на собствените ни ресурси.[/quote]

Пешката част ли е от играта шах?
[/quote]

Абсолютно, но в дебюта пешката с право се притеснява само от противниковите пешки в съседните полета, кон и офицер, топовете и пешките в другия край на полето не я бъркат особено. Ще има време и за тях да се притеснява... Ако не бъде взета в дебюта.

[quote]
[quote]...алтернативните източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката, пък и рециклирането на отпадъците е далеч от 100%.[/quote]

ПОПУЛЯРНИТЕ алтернативни източници на енергия не са достатъчни да поддържат икономиката В СЕГАШНИЯ И ВИД. Отпадъците на един тип икономика могат да се окажат ресурс за алтернативен тип икономика.
[/quote]

Доще време жито да ядем. Докато съумеят да ги вкарат в употреба има още да поплуваме.

[quote]
[quote]И докато стане това, не е зле да ограничим потреблението до достатъчно ниски стойности[/quote]

Гладен хищник фолклорен танц не интерпретира... ;)
[/quote]

Кучето скача според тоягата... ;);)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 28, 2005 11:29 am

[quote][b]Posted by kagami:[/b] ...по-добре ли е просто да се оставим на течението на консуматорския начин на мислене и да усвояваме докато има?
[/quote]

Не, естествено! Всяка криза е предизвикателство и възможност едновременно. Черногледството и самосъжалителното съзерцание в дъното на гащите е безперспективна стратегия - перспективната е да се МИСЛИ и действа в търсене на алтернативи. А такива винаги има.

[quote]
[b]Posted by Alien :[/b] ... нито тъпоумието нито нежеланието за смяна на способите имат нещо общо тук...[/quote]

Дълбоко грешиш!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 11:47 am

[quote="TOYAGA"]

[quote][b]Posted by kagami:[/b] ...по-добре ли е просто да се оставим на течението на консуматорския начин на мислене и да усвояваме докато има?
[/quote]

Не, естествено! Всяка криза е предизвикателство и възможност едновременно. Черногледството и самосъжалителното съзерцание в дъното на гащите е безперспективна стратегия - перспективната е да се МИСЛИ и действа в търсене на алтернативи. А такива винаги има.

[/quote]

Мисля, че прибързваш с изводите. Разбира се, че си прав. Но началото на перспективната стратегия е ориентирането в обстановката. И след това да се мисли и търси алтернативата. Щото трябва първо да се знае алтернативи на [b]какво[/b] да се търсят. Ние с теб явно знаем. halcor, PtD и други хора също. Ама няколко птици пролет не правят.

Та аз за това говоря - за обстановката. Нито се самосъжалявам, нито съм черноглед - просто виждам какво става около нас и си давам сметка за тенденциите.
Оттам нататък какво правим е отделен въпрос и ти си абсолютно прав. Няма място за черногледство. Но оптимизма няма да ме спаси от наводненията. Това е сърцевината на проблема. Алтернативи аз мога и да намеря, но не мога да ги реализирам. И не виждам кой отделен човек може. Могат само много хора. Затова изобщо се хабя да пиша тук такива неща. Щото се надявам и се моля не всички да са като gadka.

mih, извинявай за плагиатството, но ще те копирам.

[size=200][b]Революция в главата![/b][/size]
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Сря Сеп 28, 2005 11:55 am

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

[/quote]

:agree: Именно! Трябва да се действа, и дори промяната в начина на мислене на хората е активна крачка в сравнение с "черногледството и самосъжалителното съзерцание в дъното на гащите".
Аватар
kagami

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 12:03 pm

[quote="Alien"]

Хора, научете се да СПИТЕ!!! Колко сте изписали през нощта, не е истина. :)
[/quote]

<offtopic>

[b]8 hours for work.
8 hours for rest.
8 hours for what we will.
[/b]1880 Miner's Union song

[b]24 hours are not enough[/b]
2005 bikerider's anthem

</offtopic>
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 28, 2005 12:05 pm

@ kagami & bikerider

:agree:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот gadka » Сря Сеп 28, 2005 12:28 pm

@Bikerider
Всеки има право на лично мнение. Ти явно си се засегнал от моето, което определено не беше насочено към никой. Единствената ми цел беше да се спре с празните излеяния на тема: "нека направим нещо, за да ни запомнят(само дето още не сме се сетили какво)", а част от хората, които бяха излели само добре заучени фрази да се замислят над това, което примерно ти и Toyaga се опитвате да кажете. Що се отнася до темата като цяло: ами точно заради нечие "нека да оставя нещо след себе си" планетата е докарана до това положение. Не мисля, че е умесно да се сърдим, че сега природата си го връща тъпкано. По-скоро е крайно време достатъчно голяма част от хората да започнат да обръщат внимание на заобикалящия ги свят и да го уважават! Защото природата трябва да бъде уважавана, ние сме част от нея, рушейки нея-рушим и себе си. Жалкото е, че много малко хора го осъзнават. Още по-жалкото е, че много хора не осъзнават и, че огромна част от "загрижените" хора просто се мислят за такива.
Вестниците и телевизията няма да променят нещата.
Изображение
Аватар
gadka

Рейтинг: 1200

Мнениеот kagami » Сря Сеп 28, 2005 12:45 pm

[quote="gadka"]

... Не мисля, че е умесно да се сърдим, че сега природата си го връща тъпкано. ...[/quote]

Не, все още не си го връща тъпкано. Не и в сравнение с това, което ние, хората, сме й причинили до момента.
Аватар
kagami

Мнениеот gadka » Сря Сеп 28, 2005 12:49 pm

Всъщност, да. Природата едва сега започва да си го връща.
Изображение
Аватар
gadka

Мнениеот Alien » Сря Сеп 28, 2005 1:57 pm

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

[/quote]

А дали наистина има?

[quote="TOYAGA"]

[quote]
[b]Posted by Alien :[/b] ... нито тъпоумието, нито нежеланието за смяна на способите имат нещо общо тук...[/quote]

Дълбоко грешиш!
[/quote]

Не съм сигурен...

@gadka - ти смесваш двете неща. Оставянето нещо след себе си няма нищо общо с положението на планетата в момента. Преди говорехме за "смисъла на живота" и дали той е само в това да оставиш наследство... сега се говори за друго. Не виждам какво общо имат хората, които искат да оставят нещо след себе си със скапването на околната среда??? Защото и на теб ти е много лесно да раздаваш присъди наляво-надясно, но съм сигурен, че и ти не правиш нищо, с което да помагаш за излизането от тази ситуация.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот gadka » Сря Сеп 28, 2005 2:14 pm

Някак си ми е трудно да раздавам присъди, не съм съдия. Смесвам нещата, защото са си за смесване. Отново се връщаш на прословутата фраза за "нещото след себе си". И Хитлер е оставил нещо след себе си-трупове. Въпросът беше, че не е необходимо да се мислим за мого ПО- само защото боравим с едни или други изрази. Ако се опитваш да намериш смисъл на живота, валиден за всички, ми няма да стане. Много по-добре би било хората да си търсят смисъл за всичко, валиден само и единствено за тях. Нещото, което ме притеснява обаче е, че целта не оправдава средствата. Няма нужда да си пречим един на друг. Ако решиш да "оставиш след себе си" дърводобивна компания, "след СЕБЕ СИ" ще оставиш и вече несъществуваща гора. Хората не се замислят за последиците от действията си. Само ЗА СЕБЕ СИ.
А що се отнася до правенето на "нещо по въпроса": признавам си- не можах да спра бивш кмет на града, в който съм израстнала да отсече 15 дръвчета, които аз си бях засадила. И той искаше да остави нещо след себе си. Това бяеше начинът, по който го правеше.
Изображение
Аватар
gadka

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 2:15 pm

[quote="Alien"]
За световната конспирация няма нужда да се говори, защото всичко е ясно - злите американци са виновни. А, и може би извънземните от Розуел.
[/quote]

Пак присмехулничиш ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 2:20 pm

[quote="gadka"]
И той искаше да остави нещо след себе си. Това бяеше начинът, по който го правеше.
[/quote]

Именно! Всеки иска да остави нещо след себе си. Критичния въпрос е какво да оставя след себе си - консуматорско разрушение тип АгентСмит или нещо което съм съградил със собствените си ръце/ум/пот/кръв/сълзи. Това е централния ключов въпрос. Дали инстинкта ми за продължение е изроден в консуматорство и егоизъм или не.

Всяка концепция струва точно толкова колкото начина, по който се сътворява в реалността.
Тока, телевизора и другите технологични чудеса струват точно толкова колкото начина по който се използват.

Edit: не съм се засегнал от нищо което казваш, но мисля че това с л..ното беше малко неуместно.
Аватар
bikerider

Мнениеот gadka » Сря Сеп 28, 2005 2:25 pm

:bowdown:
Знаех, че с умни хора е по-лесно да се разбереш.
Точно това имах и аз предвид.
Що се отнася до л...., да, грубо е, но е и истина.
Изображение
Аватар
gadka

Мнениеот did » Сря Сеп 28, 2005 2:31 pm

искам авторските права да издам тая тема!
да уточня - междугалактическите права!
авторите ще получат бира [color=yellow][size=67]ако си купят[/size][/color].
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alien » Сря Сеп 28, 2005 3:34 pm

@gadka - естествено е, че и аз това имам предвид. Под "да оставя нещо след себе си" нямам предвид 60 милиона трупа или Н декара изсечена гора. Смятам, че това е очевидно и че няма човек в този форум, който да не мисли така.

[quote]Всяка концепция струва точно толкова колкото начина, по който се сътворява в реалността.[/quote]

Много истина има тук.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 28, 2005 4:16 pm

[quote="gadka"]

:bowdown:
Знаех, че с умни хора е по-лесно да се разбереш.
Точно това имах и аз предвид.
[/quote]

:D:agree::beer:

[quote="gadka"]
Що се отнася до л...., да, грубо е, но е и истина.
[/quote]

Мхм, днес не съм оставил нищо след себе си, сигурно затова реагирах така :rofl:

Изобщо, малко или много стигаме до съгласие, което ме радва много. Мерси на всички за тая ценна дискусия. Някакси ме сгрява отвътре :beer:

Edit:
did, имаш пълните правата за моите постове [color=yellow][size=100]ако си ги платиш[/size][/color] :D:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот KRAZzy » Сря Сеп 28, 2005 11:15 pm

Пиша за да споделя радостта си както bikerider, а вярвам, както и повечето съфорумци, аз също се стоплих отвътре... бях забравил какво е.
Радвам се, че все повече Хора не само разбират, но и действат. Все повече са тези, които осъзнават, че „нещо не е наред”, че има друг път – неизмеримо по-съвършен, за достигане на необятното и изживяване на божественото.
Дори сега, когато пиша тези редове, постоянно ме притискат куп задължения – често работя по 20 часа в денонощието, защото решили, че трябва да има още една АЕЦ в държавицата и за 2 месеца трябва да се обработят 50 000 страници в моята фирма. От една страна радост, а от друга – "Безумие! За какво го правя...?".
[size=67]Edit: Това за Белене не е много за форум, но какво пък ще се случи.[/size]

„Работете, работете вий, не мислете за живота, аз съм го измислил…”
Е това <s>е то</s> беше!
Не ни трябва луна, нито пък марс, защото си имаме Земя! Точно тук на Земята е нашият рай. Той ни чака - всяко кътче на тази прекрасна планета е предоставено на Човека, който с минимални усилия и с помощта на своята мисъл може да създаде своя божествен Рай. Нужно е само още малко осъзнаване и търпение. Прекрасното бъдеще се формира в нашите образи.

Междувременно се стремя да променя непълноценният си живота и да намеря своето кътче и своята радост.
Пожелавам на всички прекрасно бъдеще и множество топли изживявания!
Аватар
KRAZzy

Рейтинг: 1304

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 28, 2005 11:32 pm

Изглежда тук всички съвсем скоро са прочели " Алхимикът"...Дайте малко по-реално.Човекът толкова истински е поел пътя към саморазрушение, че направо много топло отвътре ми става
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 29, 2005 12:45 am

[quote="bikerider"]

[size=200][b]Революция в главата![/b][/size]
[/quote]

В главата е разрешено, по-спокойно.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 29, 2005 12:58 am

[quote="bikerider"]
...
[/quote]

И от кап./соц. производството и родовите човешки отношения се появи дете!

:splat::splat::splat:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

ПредишнаСледваща

Назад към Други