Спирачки за downhill...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спирачки за downhill...

Мнениеот roling_68 » Нед Окт 14, 2012 2:49 pm

Ще карам downhill.Тежа 65кг.Какви спирачки да си взема?
Гледах в ebay има avid cr комплект задна и предна за 270лв...
Какво ще ми предложите ,имам наблюдения над avid и предпочитам тях ,никога не съм карал shimano и незнам какви са ,така че може и от тях да ми препоръчате.Роторите предпочитам да са 203 g2 или g3 :beer:
roling_68

Рейтинг: 1125

Re: Спирачки за downhill...

Мнениеот bikerdj » Нед Окт 14, 2012 4:31 pm

bikerdj

Рейтинг: 1120

Мнениеот pepcho_tdm » Чет Ное 01, 2012 9:24 pm

Сложи елексир най-добре
Карам RAM :D
pepcho_tdm

Рейтинг: 1059

Мнениеот hill » Чет Ное 01, 2012 9:26 pm

pepcho_tdm написа:Сложи елексир най-добре

Какъв по-точно да сложи :popcorn:
Май и ти не си много запознат! :agree:
hill

Рейтинг: 1216

Мнениеот war_shadow » Чет Ное 01, 2012 10:36 pm

wankicha написа:
pepcho_tdm написа:Сложи елексир най-добре

:D:D nai dobre ,ako iska da se vgradi v nakoi duner :D

Браво!!Т'ва предполагам,че си го установил по снимките из нета :roll2:
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот war_shadow » Чет Ное 01, 2012 11:01 pm

Ми карай си тогава комбинацията промакс+механика шимано :)
Аватар
war_shadow

Мнениеот andycu » Чет Ное 01, 2012 11:15 pm

Я се стегнете! Елексир има от 1 до 7 и не са лош бюджетен избор. Иначе от по-евтините Коуд-ът е добър избор.
Карам яко с 185мм такъв отзад(само) и още не съм умрял. Ако добавиш и отпред ще стане супер комбинация :D .
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот ivo_DH » Пет Ное 02, 2012 12:00 am

andycu написа:Я се стегнете! Елексир има от 1 до 7 и не са лош бюджетен избор. Иначе от по-евтините Коуд-ът е добър избор.
Карам яко с 185мм такъв отзад(само) и още не съм умрял. Ако добавиш и отпред ще стане супер комбинация :D .

Вече има и Elixir 9 ==> http://www.sram.com/avid/products/elixi ... erm-id/287 :D
Иначе към който и elixir да се насочиш - няма да сгрешиш :^:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот war_shadow » Пет Ное 02, 2012 11:53 am

Единицата може би ще дойде с малко спирачна сила,обаче от 3 нагоре няма да има проблем :) :beer:
Аватар
war_shadow

Мнениеот TsvetanVR » Съб Ное 03, 2012 9:15 am

Абе за спускане поне 5-ци...пък ако е с нещо с много ход и работещо - 7-ци :) (карам с 5-ци Хорнета и със 7-ци Глорито)
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Мнениеот EfoX » Съб Ное 03, 2012 6:39 pm

С Big Hit III и 888 с новите тройки и нямам проблем а съм и по тежък от него ;-)

TsvetanVR написа:Абе за спускане поне 5-ци...пък ако е с нещо с много ход и работещо - 7-ци :) (карам с 5-ци Хорнета и със 7-ци Глорито)
Specialized rider Skype: alpha.d0g. Fb: Еfo Аngelov Tel: 089 52 700 89
Аватар
EfoX

Рейтинг: 1220

Мнениеот rastroist » Пон Ное 05, 2012 10:43 pm

Най-добре ако имаш пари сложи avid cr и си бъди сигурен в тях и си свиркай. :agree:
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот Stancho » Вто Ное 06, 2012 6:35 pm

Само не разбирам след като масово прегряват и гълтат въздух, защо ги предлагате така упорито? Мисля достатъчно пъти се видя на Боровец що за стока са... Има много други и много по-надеждни марки и модели за тези пари...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот THEZOGGO » Чет Ное 08, 2012 1:21 pm

Някой може ли да даде някакви отзиви за Шимано Сейнт 2013 г.? Насочил съм се към такива спирачки. В момента на твърдака съм с Авид Елексир 5 - 203 мм ротори, но понеже искам да пробвам нещо по-добро, съм се ориентирал към Сейнт 2013. Четох разни работи из Пинк Байк, гледах кличета за спирачките, но все пак да попитам и тук във форума. Дори и никой за момента да не е карал Сейнт 2013, как се държат по старите модели съотвено - 2011 и 2012? Прегряване, модулация, спирачкна сила? Знам, че си зависи от човека който кара, от техниката му и от още куп фактори, но като цяло ако някой може да даде някакъв коментар за спирачките Сейнт ще съм благодарен. Гледах и други спирачки в ценовия клас 210 евро за спирачка (калипер, лост и диск - 200 мм) и мисля, че Сейнт 2013 е най-доброто за момента, ако греша ме поправете и дайте някакъв съвет.

Благодаря!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Чет Ное 08, 2012 2:04 pm

Аз вече 3 месеца карам със Zee, които са много сходни със Saint 2013 и с ротори RT99 и за мен прегряването вече е някаква недостижима мечта. Никаккъв шанс за такова нещо. Откъм сила - има много такава и когато спирачката е в нормалния температурен диапазон модулацията и силата са страхотни... ПРосто трябва да ги пробваш иначе няма как да разбереш. Аз лично съм много доволен засега от Ice Technology-то и от модулацията на лоста.

П.П. Преди карах със Saint M810 и определено сегашните лостчета имат доста по - добър контрол откъм модулация и сила. Отделно дизайна им е по - изчистен и са по - малки (което на мен ми допада повече).
Аватар
Stancho

Мнениеот rarekin » Чет Ное 08, 2012 2:07 pm

Stancho написа:Само не разбирам след като масово прегряват и гълтат въздух, защо ги предлагате така упорито? Мисля достатъчно пъти се видя на Боровец що за стока са... Има много други и много по-надеждни марки и модели за тези пари...

:(!:

На теб не ти ли писна да правиш скрита реклама?

Поне имай добрината да си напишеш, че си заинтересовано лице и защитаваш нечии интереси.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Ное 08, 2012 3:31 pm

THEZOGGO написа:Някой може ли да даде някакви отзиви за Шимано Сейнт 2013 г...

Имах щастието да се покарам спирачката за кратко. Определено японците не са спали през последната година - спирачките имат 3 основни предимства:
-страшно много спирачна сила;
-отлична модулация;
-отлично охлаждане;
Спирачката е плавна, с точно дозиране на спирачната сила, без проблем ме повдигна на преден баланс с един пръст от почти спряло положение.
Можеш да минеш през подлеза на България и Гоце Делчев - има малко сервизче, "Bike corner", търси собственика му - Дани, кара Демо с Дорадо, той ще ти каже повече за спирачките, той ги кара.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Stancho » Чет Ное 08, 2012 9:09 pm

rarekin написа:
Stancho написа:Само не разбирам след като масово прегряват и гълтат въздух, защо ги предлагате така упорито? Мисля достатъчно пъти се видя на Боровец що за стока са... Има много други и много по-надеждни марки и модели за тези пари...

Поне имай добрината да си напишеш, че си заинтересовано лице и защитаваш нечии интереси.

Ехх не се спряхте бре... Пак ще кажа, че отдавна спрях да се занимавам със защитаване на интереси и т.н. :crazy: Пиша от личен опит и нищо друго, а това, че имам нетърпимост към прекомерно хвалене на спирачки, които не си оправдават името - не мога да го пренебрегна. Също така съжалявам и, че съм инвестирал пари в нещо, което си оправдава всяка стотинка и бих дал на всеки да се убеди в това сам, но повечето като теб и грам няма да го направят. Просто искам да помогна на хората, а не да им давам грешни насоки и после да страдат, че са си дали последните пари за глупости и да кажат, че после българите сме лъжливо племе и т.н.

П.П. Кажи ми на кое съм направил реклама тук в тази тема и не го притежавам, за да дам лично мнение? Само, че не знам къде ще го откриеш...
Аватар
Stancho

Мнениеот rarekin » Чет Ное 08, 2012 11:06 pm

Stancho написа:
rarekin написа:

Ехх не се спряхте бре... Пак ще кажа, че отдавна спрях да се занимавам със защитаване на интереси и т.н. :crazy: Пиша от личен опит и нищо друго, а това, че имам нетърпимост към прекомерно хвалене на спирачки, които не си оправдават името - не мога да го пренебрегна. Също така съжалявам и, че съм инвестирал пари в нещо, което си оправдава всяка стотинка и бих дал на всеки да се убеди в това сам, но повечето като теб и грам няма да го направят. Просто искам да помогна на хората, а не да им давам грешни насоки и после да страдат, че са си дали последните пари за глупости и да кажат, че после българите сме лъжливо племе и т.н.

П.П. Кажи ми на кое съм направил реклама тук в тази тема и не го притежавам, за да дам лично мнение? Само, че не знам къде ще го откриеш...

Имаш ЛС.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот rastroist » Чет Ное 08, 2012 11:24 pm

Спам че спам...
По добре лс-тата да бъдат публични ,че... :eyebrow:
И били ми казал ,какво им е на cr-овете ,щото аз ги карам от 2години и нищо им няма.Дори не съм ги объзвуздушавал ,защото нямат въздух ,а не ге жаля по трасетата?
Ако ще и code да си взема ,пак добър избор :peace: :magnify:
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот Stancho » Чет Ное 08, 2012 11:38 pm

Виж преди време и аз бях попаднал на едно дефектно Juicy 3, което спираше добре, но откакто сложих нормална спирачка, разбрах че само съм се залъгвал. Отделно на това докато не бяха прецакали трасе номер 8 на Боровец и беше доста скоростно - е като имаше с мен някой с Elixir миризмата на феродо ни съпровождаше постоянно. Няма значение карач и стил и т.н. - съвсем реална ситуация. Но вие си знаете - всеки има право на избор, а аз нямам намерение да си купувам нова клавиатура, защото явно са се събрали фен клуба на Sram и няма какво да си говорим.

П.П. На Magura МТ серията има доста добри предложения с добро тегло и сила примерно...
Аватар
Stancho

Мнениеот yavka » Пет Ное 09, 2012 5:19 pm

Дори и да се е събрал фен клуба на Срам ти пак си говориш някви неща наизуст. Карам трета година поред Elixir R, който по едно време започна да не спира и се притесних, че са се появили проблемите както при старите джусита, но се оказа просто, че съм си взел кофти накладки Superstars. Тогава си помислих, защо да не ги обезвъздуша и когато тръгнах да правя тази процедура (спирачките 2 сезона и половина не са отваряни) от тях не излезна никакъв въздух, дори течността беше учудващо свежа. Това е 2-ри комплект Elixir R, който карам и нямам абсолютно никакви проблеми. Аз лично я предпочитам дори пред Formula The One, защото ми е по-удобно лостчето и мога по-спокойно да контролирам скоростта си (не казвам, че The One e слаба или Elixir силна спирачка, просто не са ми удобни за спиране лостчетата на Formula).
Не казвам нищо против Zee, които ти оценяваш положително, защото не съм ги карал. Но ме накара да напиша това, защото силно преувеличаваш лошите си думи спрямо Elixir.
Например мога да ги сравня със старите Saint-ове, които имат една идея по-голяма спирачна сила, но мен специално ме губят от гледна точка на модулация, защото са прекалено хапливи, докато Elixir не захапват толкова рязко (освен ако не стисна лостчето прекалено рязко).

П.П. Да отбележа, че карам със синтеровани накладки на Alligator, които специално за мен са по-добри от оригиналните, както и от Superstars (тях вече на никого не ги препоръчвам)
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот Stancho » Пет Ное 09, 2012 9:06 pm

Elixir-а не е downhill спирачка и мисля, че няма защо да го коментираме. Явно аз съм попадал все на негативни мнения и ситуации, но според мен това не е правилната спирачка за спускане. Иначе като модулация спрямо стария Saint всичко е по - добро, но и там е въпрос на свикване.
Аватар
Stancho

Мнениеот ptrdbr » Нед Ное 11, 2012 7:36 pm

И може ли, за да не отварям нова тема, да попитам, коя спирачка е по-добра-Avid Code 2013 или Shimano Saint 2013. Искам спирачка от висок клас, но Сейнта ще ми излезе по-скъпо(заради главините и дисковете) и ако са горе-долу еднакво добри да взема Коуда. Но ако Шиманото е наистина по-добро ще взема него. Благодаря ви!
ptrdbr

Рейтинг: 1200

Мнениеот TENDER » Пон Ное 12, 2012 9:22 pm

Карай си със същите главини и дискове ако си вземеш Сейнт. Не пречи.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 12, 2012 10:55 pm

Като заговорихте за дискове, някой знае ли дали ще има от новите дискове които са за сейнт 2013 освен на сентър лок и на 6 болта? Новите дискове поне от ревютата се вижда, че са с по-добро охлаждане. Но за мое разочарование в момента от новите дискове има само за сентър лок. Та някакви идеи за 6 болта дали ще има? Не ме влече идеята да си сменям главините. : )
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potar » Пон Ное 12, 2012 11:09 pm

Аз имам същата питанка! Не съм пробвал досега Cl-захват, ако има ротори на 6 болта бих предпочел да си джиткам с тях. Но при тяхната липса бих решил нататък да пробвам захвата! :nuts:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Ное 14, 2012 8:27 pm

THEZOGGO написа:Като заговорихте за дискове, някой знае ли дали ще има от новите дискове които са за сейнт 2013 освен на сентър лок и на 6 болта?

Роторите на 6 болта ще бъдат пуснати като модели за 2014та, което предполага че ще се появят при нас есента на 2013г. А до тогава - CL не е плашещ монтаж, просто не е популярен в България :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот eMcKu » Сря Ное 14, 2012 8:47 pm

EccentricMOTION написа:
THEZOGGO написа:Като заговорихте за дискове, някой знае ли дали ще има от новите дискове които са за сейнт 2013 освен на сентър лок и на 6 болта?

Роторите на 6 болта ще бъдат пуснати като модели за 2014та, което предполага че ще се появят при нас есента на 2013г. А до тогава - CL не е плашещ монтаж, просто не е популярен в България :beer:

Я пак ????
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот vvvaaal » Сря Ное 14, 2012 8:50 pm

Та за мен и XT ice tec роторите да достатъчно добри, даже шимано прекаляват малко относно охлаждането на спирачните си системи.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд