xcrider написа:Ами не е 100 пъти по-добре.Същата работа. Но очаквах крос да са изчистили проблемите при по-скъпите им колела.
PtD написа:Изброените проблеми в статията са общо-взето дреболии.
Главините са Shimano, с типичната за японския производител конструкция, използваща конуси и сачмени лагери - след около 600 км в задната главина започна да се появява луфт, дължащ се на разхлабване на контрагайката от страната на венците. Засега не съм посещавал сервиза за реглаж на главините, тъй като едно затягане на ръка на въпросната контрагайка решава проблема за няколко карания, а всъщност преди 200 км май съм го решил и по-трайно, защото оттогава луфтът не се е появявал.
Шлек_народен написа:PtD написа:Изброените проблеми в статията са общо-взето дреболии.
И това ли е дреболия???Главините са Shimano....
PtD написа:Затягането на две гайки сериозна работа ли ти се вижда? Фабричен дефект, може би?
PtD написа:А ти за 1270 кинта за цял велосипед, да не би да очакваш да сложат главина Rohloff?
6. Колела:
- Капли CROSSER X8 - ALLOY 6061T6 (32 отвора) и тегло 475 г;
- Двойностенен диск профил с размери 559x17 и дълбочина на профила 20 мм;
- Подсилващи кабзи от неръждаема стомана (INOX EYELETS);
- Неръждаеми черни спици PILLAR;
- Главини SHIMANO DEORE – M 525 QR
Шлек_народен написа: и да не слуша глупостите, че можело и на ръка да се притегне и с тва да се реши проблема.
Шлек_народен написа:Дано поне, на някой да му е влязло в главата, че е опасно да е разхлабена тая контрагайка. И ако случайно открие подобен проблем, да бега до сервиза и да не слуша глупостите, че можело и на ръка да се притегне и с тва да се реши проблема.
rsf написа:Шлек_народен написа: и да не слуша глупостите, че можело и на ръка да се притегне и с тва да се реши проблема.
Глупости глупости, колко да са глупости. На мен ми се е развивала гайката от страната на венците на главина Formula на шлиц, конус чашка, при демонтаж от велосипеда и решението ми е било същото като на Admin - затягане на ръка и това е. Случвало ми се е 2-3 пъти.
Иначе всичко писано от Шлек_народен сигурно е вярно, обаче само за главините на резба, които не се монтират на МТБ.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта