Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот Ozzie » Сря Окт 31, 2012 7:44 pm

За подобни трасета си трябват скъпи спирачки. Уви.
Може да се оглеждаш за някое Shimano BR-M 775.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rumbala » Чет Ное 01, 2012 12:21 pm

Ozzie написа:За подобни трасета си трябват скъпи спирачки. Уви.
Може да се оглеждаш за някое Shimano BR-M 775.

Благодаря Ozzie...Наблюдения над въпросните спирачки имаш ли ? Из mtbr пише, че яко проблеми с въздух и bleeding...
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Мнениеот rumbala » Чет Ное 01, 2012 2:25 pm

Здравейте :) Вярно въпроса е хипер, дупер, супер глупав, ама ми е спешно.

Къде мога да си заложа колелото за 15 дена в София ?
Аватар
rumbala

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 01, 2012 2:44 pm

rumbala написа:Наблюдения над въпросните спирачки имаш ли ? Из mtbr пише, че яко проблеми с въздух и bleeding...

Три години само забърсвам от време на време праха от апаратите. Тези проблеми не знам кой си ги е измислил.
Издържаха на спускане към Паниците в стил "право надолу". Вместо по пътя със серпентините, директно по шорткътовете, ако мога да го обясня така.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот rumbala » Чет Ное 01, 2012 3:04 pm

Ozzie написа:
rumbala написа:Наблюдения над въпросните спирачки имаш ли ? Из mtbr пише, че яко проблеми с въздух и bleeding...

Три години само забърсвам от време на време праха от апаратите. Тези проблеми не знам кой си ги е измислил.
Издържаха на спускане към Паниците в стил "право надолу". Вместо по пътя със серпентините, директно по шорткътовете, ако мога да го обясня така.

lol...благодаря Ozzie :)
Аватар
rumbala

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 05, 2012 2:33 pm

Има ли тема във форума, в която се обсъжда Red Bull Ride the Palace? (Urban DH-а в НДК от вчера).
Това което намирам е, тази тема, но тя е старичка и не се говори само за този event.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот rarekin » Пон Ное 05, 2012 2:41 pm

viewtopic.php?f=47&t=96661

Join the bashing!

:D
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот boriss13 » Пон Ное 05, 2012 2:42 pm

25thframe написа:Има ли тема във форума, в която се обсъжда Red Bull Ride the Palace? (Urban DH-а в НДК от вчера).
Това което намирам е, тази тема, но тя е старичка и не се говори само за този event.

Заповядай!!! само да не почнеш и ти да ми плякаш минуси... :lol2:
Изпревариха ме... :bawling:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 05, 2012 2:43 pm

10x :)
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот rumbala » Вто Ное 06, 2012 1:26 pm

Някой да знае дали важат нашите книжки в Непал ?
Аватар
rumbala

Мнениеот TurboDoctor » Вто Ное 06, 2012 11:08 pm

Здравейте ще ми кажете ли как мога да направя single speed на Dartmoor Hornet ? :dontknow: :agree: Ще ми дадете ли линкове за нужните неща ? :praying: :popcorn: :beer:
Аватар
TurboDoctor

Рейтинг: 1040

Мнениеот styanski » Нед Ное 18, 2012 11:23 am

TurboDoctor написа:Здравейте ще ми кажете ли как мога да направя single speed на Dartmoor Hornet ? :dontknow: :agree: Ще ми дадете ли линкове за нужните неща ? :praying: :popcorn: :beer:

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 595/lang.2
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 595/lang.2
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailio ... -s500.html
:beer:
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот rodopi_biker » Сря Ное 21, 2012 1:13 am

Да си боядисам ли колелото по този начин или ще стане прекалено селско? Съвети? :popcorn:
tunning grx.jpg.JPG
tunning grx.jpg.JPG (60.53 KiB) Прегледано 3238 пъти
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот Falcor » Нед Ное 25, 2012 8:11 pm

rodopi_biker написа:Да си боядисам ли колелото по този начин или ще стане прекалено селско? Съвети? :popcorn:

Ще стане мощно селско! :smash:
Ситуацията:
Имам хладилник с "no frost" или както там се казва, чиито проблем се състои в това, че зимата поддържа прекалено ниска температура в хладилната част, въпреки че терморегулатора е на min.
Тъпия въпрос: Възможно ли е да се дължи на теч на фреон? (Както се опитва да ме убеди майстора!) Защото както и да го мисля ми се струва че ако има теч няма да изстудява, атой изстудява та не се трае.
А сега да ви видя! :D Мерси! :agree:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 25, 2012 8:23 pm

Ако терморегулатора е на min, това
Falcor написа:поддържа прекалено ниска температура в хладилната част

ми се струва съвсем в реда на нещата. :D
Аватар
Ozzie

Мнениеот Falcor » Нед Ное 25, 2012 8:42 pm

:D Айде сегааааааа... въпроса е сериозен! Пробвах да е на max , ама яйцата замръзнаха.....кокошите :rofl:
Изображение
Аватар
Falcor

Мнениеот taurus13 » Нед Ное 25, 2012 9:48 pm

Ако навън е толкова студено, просто го изключи.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот vpravov » Нед Ное 25, 2012 11:47 pm

Falcor написа:Тъпия въпрос: Възможно ли е да се дължи на теч на фреон? (Както се опитва да ме убеди майстора!) Защото както и да го мисля ми се струва че ако има теч няма да изстудява, атой изстудява та не се трае.
А сега да ви видя! Мерси!

Не че разбирам от хладилници, ама май на майка ми стария хладилник го правеше този номер, когато се запушеше отвора или тръбичката за отводняване. Имаше едно като ваничка в долната част и ако останеше суха, май точно това беше ефекта.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Falcor » Пон Ное 26, 2012 11:07 am

taurus13 написа:Ако навън е толкова студено, просто го изключи.

Адаш не мога да стоя с термометъра до него и да работя реле.....
vpravov написа:Не че разбирам от хладилници, ама май на майка ми стария хладилник го правеше този номер, когато се запушеше отвора или тръбичката за отводняване. Имаше едно като ваничка в долната част и ако останеше суха, май точно това беше ефекта.

Не е това, като го изключа се размразява и ваничката си се пълни.
Благодаря за идеите все пак :agree:
Изображение
Аватар
Falcor

Мнениеот did » Пон Ное 26, 2012 11:54 am

Милко, заминал ти е термодатчикът.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Falcor » Пон Ное 26, 2012 1:08 pm

Мдааааа :agree: След консултация с хер Русев достигнахме до същия извод! Благодаря на всички...... остава да си сменя тая джиджавка.
Изображение
Аватар
Falcor

Мнениеот rumbala » Чет Ное 29, 2012 7:01 am

Някой да има електрически котел Екотермал MRE 6 ?

Обезвъздуших вътрешния кръг, напрайх уж каквото трябваше, но манометъра не отчита налягане в системата и съм на студено :(
Аватар
rumbala

Мнениеот rumbala » Чет Ное 29, 2012 7:03 am

rumbala написа:Някой да има електрически котел Екотермал MRE 6 ?

Обезвъздуших вътрешния кръг, напрайх уж каквото трябваше, но манометъра не отчита налягане в системата и съм на студено :(

Като това по-горе го правя при отворен кран на входа на кръга :banghead:
Аватар
rumbala

Мнениеот teoedosi » Чет Ное 29, 2012 7:50 am

rumbala написа:

Допълни системата с вода.Трябва да вдигнеш над 1атм.,след което обезвъдушаваш,и пак допълваш ако е необходимо.Всички ел.котли имат защита срещу ниско ниво на водата,и когато то е ниско се блокира и помпата и нагревателя/обикновено свети и червен светодиод с една удивителна за авариен режим,което означава ниско ниво на водата,или изключил авариен термостат,след прегряване на водата/.При първо пускане след продължителен престой.често помпата е блокирала механично от варовика/бръмчи но не се върти /,което също води до прегряване и излизане в авариен режим.Успех.
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот teoedosi » Чет Ное 29, 2012 10:49 am

teoedosi написа:
rumbala написа:

:(

:banghead:

Допълни системата с вода.Трябва да вдигнеш над 1атм.,.

Това важи само ако системата ти е херметична/с мембранен разширителен съд,с какъвто заводски е окомплектован котела/.Ако е отворена с разширителен съд с преливник в най- високата точка, е друго.
Аватар
teoedosi

Мнениеот rumbala » Чет Ное 29, 2012 1:18 pm

teoedosi написа:
rumbala написа:

Допълни системата с вода.Трябва да вдигнеш над 1атм.,след което обезвъдушаваш,и пак допълваш ако е необходимо.Всички ел.котли имат защита срещу ниско ниво на водата,и когато то е ниско се блокира и помпата и нагревателя/обикновено свети и червен светодиод с една удивителна за авариен режим,което означава ниско ниво на водата,или изключил авариен термостат,след прегряване на водата/.При първо пускане след продължителен престой.често помпата е блокирала механично от варовика/бръмчи но не се върти /,което също води до прегряване и излизане в авариен режим.Успех.

Благодаря - точно това ми казаха и от магазина, обаче въпреки, че съм обезвъздушил радиаторите, и крана е пуснат нялагане не се вдига :(
Аватар
rumbala

Мнениеот teoedosi » Чет Ное 29, 2012 2:14 pm

Няма как да не се вдигне.Обикновено има два крана към водопроводната инсталация на сградата.С единя източваш в канала инсталацията и той трябва да е затворен.С другия,който е вързан към чистата вода на сградата -допълваш.Него трябва да отвориш,докато стане 1.5 атм. и затваряш,защото ще вдигне 3-4 атм.Би трябвало да имаш връзка към чистата вода на сградата/апартамента/.Ако нямаш такава се пълни през щуцер,и по добре викай сервиз.
Едит:няма никакъв смисъл да обезвъздушаваш инсталация в която няма достатъчно вода/налягане/.Първо напълни.
Успех.
Аватар
teoedosi

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Дек 16, 2012 6:03 pm

rumbala написа:yo....сега първо да се похваля :)

В неделя с приятелите от няма да споменавам кой добре известен DH отбор решихме да пиеме на Витоша и добре се получи, но след това (те все пак са DH маняци) решиха да пускат Лале 1...Супер, чудесно си казах аз - все пак с мекица ще го подкарам добре, предната 180мм ротор - ще издържи, обачееее на половината на Лалето усетих, че нямам почти никаква спирачна сила (явно заради големия наклон). Та..карам с Juicy 3 предна и задна...за XC са супер, обачеее като пусках Лалето найстина никаква спирачна сила - лоста до край, а гумата се върти (не успях да го проумея, тъй като мислех, че ще задере и ще закове гумата, та поне ще смъква земята, ама не се получи)....Та сега въпроса: к'ви спирачки (не много скъпи) да си купя за подобни трасета ?

Малко късно.. го видях :) имам Елексир 3 фабричното обезвъздушаване беше трагедия.. обаче след една профилактика спирачките взеха да си спират

по темата.. абе как в гъгъл ърт мога да разбера една пътека дали става за каране или ще е за носене :) в гадните зимни дни съм решил да си сглобявам маршрут за следващия сезон :) и не искам лятото да си задавам въпроса "Абе що го взех това колело а не дойдох пеша" :D
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот Yavkata » Нед Дек 16, 2012 6:28 pm

Нагоре или и надолу :D Ако няма още инфо за пътеката в нета , направо си питай за нея тук във форума. :agree:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Дек 16, 2012 7:26 pm

Търся си пътека от Априлци към Габрово.. :) предложения ? като до априлци мисля да мина през Узана-мазалат-тъжа
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла