10 години mtb-bg/forum

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

10 години mtb-bg/forum

Мнениеот Harka » Съб Ное 10, 2012 4:00 am

Понеже явно никой няма да се сети, та да кажа аз...
Някъде по това време преди 10 години беше създаден форумът на mtb-bg. Аз лично не съм регистриран баш от самото му създаване, но го следя горе-долу оттогава. Много вода изтече за тези 10 години. Направих си труда да се върна в онова време, да си припомня какви теми се пускаха, какви дискусии се водеха. 10 години могат да са и малко, и много време. За един форум това е страшно много време. Ако трябва да направя метафора - бих определил форума като корито на река, по което току що потича вода. В началото камъните са остри, различни, с неправилна форма. С течение на времето ръбовете се изглаждат, водата се "намества", коритото се оформя. Точно на такава река бих оприличил и форума. Преди 10 години малко хора въобще имаха опит с такъв вид общуване. За много хора mtb-bg/forum беше първия форум, в който влизат. По онова време малко се и знаеше за управлението на един форум. Имаше правила, но те бяха просто едни написани изречения без реално значение. По онова време липсваха естествените катализатори на това кое е приемливо и кое не. Тема, която днес би предизвикала единствено лека досада у модератора докато насочва мишката към бутона "Изтриване" и никакво внимание от страна на останалите, преди 10 години предизвикваше ожесточени дискусии и спорове. Преди 10 години имаше много за казване. За всичко. По много. Неписаните правила на форумното общуване се ковяха. Допреди не много отдавна бих казал, че за тези 10 години форумът премина през немалко "кризи". Днес бих казал, че това бяха естествени процеси. Наместване на камъните.
Как е след 10 години? Камъните вече са изгладени, реката си тече. Да, случва се понякога някой да хвърли камък, но той бързо бива отнасян от течението. Модераторите вече не са толкова интересни - самото форумно общество е това, което до голяма степен действа като естествен катализатор. Сигурно немалко биха казали, че "едно време" беше по-хубаво. Да, имаше повече емоция. Форумът беше нещо ново и интересно, в което всеки искаше да се изяви и блесне под някаква форма. Било то с простотия или пък напротив - с някой чудесен технически пост. Но съгласете се - всички вече знаят, че вилка за 1000 лева е по-добра от вилка за 200, че хубава хидравлична спирачка е по-добра от лоша механична, че не всички окачвания са еднакви и не е все едно дали отзад имаш проста пружина или сложен хидравличен амортисьор. Но "едно време" това не се знаеше. И трябваше да бъде казано, дискутирано, прието за даденост... Днес никой няма да седне да го обсъжда на сериозно отново.

За мен лично най-ценното в този форум не са нито разказите, нито геополитическите легендарни спорове, нито пък техническите теми. Най-ценното са приятелствата, които този форум създаде за тези 10 години. Най-добрите ми приятели са оттук (да, дори аз имам приятели). А вярвам - и не само моите. Оттам нататък всякакви дискусии относно качеството на форума, било в миналото, настоящето или бъдещето, са излишни. Постовете се появяват и забравят, но приятелите не. Хубавите карания - също.

Накрая искам да поздравя Admin за всеотдайната му работа през тези 10 години. Поздравявам и всички потребители - минали, настоящи, бъдещи. Вярвам, че всеки един потребител е като нишка, свързана на кълбо с останалите. Не знаеш коя нишка до какво е довела, какво е отключила, по какви неведоми пътища те е свързала с друга нишка. Успех на всички.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Re: 10 години mtb-bg/forum

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 10, 2012 6:13 am

Ами, честит РД на форума. Интересно, че аз го следях доста преди да се регистрирам тук, когато още вида му беше един такъв странен. :D Хич и не съм си мислел тогава, че МТБ-то ще ми стане сериозно хоби за доста години и че ще прекарам толкова време тук. Абе кво съм се раздрънкал сълзливи сантименти рано сутрин.
:beer: на всички познати и непознати и специални поздрави за Любо Ботушаров, който е една толерантна и обединяваща личност, без която форума нямаше да е този.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот boriss13 » Съб Ное 10, 2012 9:16 am

Ех...страхотно!!!Harka го е казал много точно! :agree: :wavey:
А навремето какви ЕПИЧНИ спорове имаше....и найтулф 13,14,15...63,64... и тема за асоциации.... :rofl: :bawling:
В архива някъде имам скриншот от предишния облик на форума, дано го намеря... :praying:
Имаше и TOYAGA... :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот joropc » Съб Ное 10, 2012 9:31 am

Конграчюлейшън!
:beer: :beer:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот gosh6o » Съб Ное 10, 2012 9:45 am

Ей много се радвам, че набарах тоя форум лятото!!! :agree: Хайде да ни е честито РДто на форума :) Само за в бъдеще може би малко теми да се добавят към него, за да не е това дървено синьо! Но нека не забравяме, че и блога на форума е прекрасен :smash:
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот Insight » Съб Ное 10, 2012 9:51 am

:beer:
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот tisho » Съб Ное 10, 2012 9:52 am

Поздравления за труда и постоянството на Любо и всички знайни и незнайни воини,
които доведоха форума дотук!
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот PtD » Съб Ное 10, 2012 10:16 am

Сега остава въпросът кой ще черпи :deal:

:love:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот outfaced » Съб Ное 10, 2012 11:11 am

юбреее :beer:
Екстра си е форумчето и много хубава работа върши. Да е все така и за напред :smash:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот boriss13 » Съб Ное 10, 2012 11:17 am

PtD написа:Сега остава въпросът кой ще черпи :deal:

Ти!
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот X_NRG » Съб Ное 10, 2012 11:21 am

Още поне толкова години! :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот codename47 » Съб Ное 10, 2012 11:23 am

:beer: :beer:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот pascoff » Съб Ное 10, 2012 12:25 pm

Ей Юли, ти направо ме върна в 1-ви клас :) Радвам се, че съм един от учениците, които успяха да изкласят до 10ти клас в това училище :) Но най-вече съм благодарен, че чрез този форум и аз намерих не един и двама истински приятели ... даже не мога да си представя колко много са те. Да не говорим пък за преживяванията, които са ми се случили благодарение на този форум и хората около него.

Да ни е жив и здрав и все така да ни създава емоции, дали от каране, дали от спомени ... :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот PtD » Съб Ное 10, 2012 2:00 pm

boriss13 написа:
PtD написа:Сега остава въпросът кой ще черпи :deal:

Ти!

Moooже! :eyebrow:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот ACID BURN » Съб Ное 10, 2012 3:11 pm

Честито! Още много години да съществува.

Аз си спомням времето, в което форума беше доста по-пуст. Беше пълно с теми за карания, красиви приключения, пътеки, съвети отностно колелото чисто механически, съвети за части и прочие и прочие. Мисля, че в това отношение форума се е развил, макарче аз много слабо го наблюдавам в последните 2-3 години. Влизам само да видя за карания нещо и от време на време радост за окото, други и бла-бла в общи линии на вентилаторна система.

Не ми харесва това, че стана адски пълен с всякакви излишни неща... В крайна сметка форума в моите представи и като идея едно време беше да помага на нас планинските колоездачи отностно всякаква информация свързано със света на планинското колоездене. Може и да бъркам. :dontknow:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот 4getcredo » Съб Ное 10, 2012 3:46 pm

Алелуя! :angel: :love: МТБ и аз ви обичаме! :praying:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Ное 10, 2012 4:29 pm

Едно място, което промени живота ми в доста положителна посока!
:beer: :beer: :beer:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Съб Ное 10, 2012 5:02 pm

Ами.. тя мойта работа към форума напоследък не е толкова всеотдайна, все не остава време за него. За което се извинявам, но няма как - за мен основният ангажимент в професионално отношение винаги е бил сайтът, а форумът пък винаги е бил място, което да бъде в някакъв смисъл общо за всички нас. Така че той винаги е зависел в огромна степен от хората, които пишат в него и го смятат за важна част от ежедневието си. От самото си създаване форумът не е мое дело - през всичките години за него реално са се грижели и в техническо отношение, а и във всяко друго, много приятели, така че в случая наистина отказвам да приемам еднолично каквито и да е поздрави. Списъкът е твърде дълъг - на хората, към които трябва да се отправят - но те си знаят кои са и аз съм им благодарен, че приеха форума като нещо достатъчно важно и достатъчно свое, за да подпомагат развитието му.
Юли достатъчно добре е изразил нещата в началния пост на тази тема, и много други след него също, така че се надявам всички да сме здрави и заредени с енергия за каране още дълго време, и да срещаме тук още много приятели! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот xcII » Съб Ное 10, 2012 8:21 pm

странен Форум.. странни хора.. :8D:

Ч.Р.Д.!!! :) :beer:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот skipper » Съб Ное 10, 2012 9:08 pm

Четейки поста на Harka, се чувствах все едно слушам президента, минути преди да настъпи новата година.
За мен форума винаги е бил мястото, където съм успявал да открия нужната информация, само с помощта на търсачката, а един ден живот и здраве може да задам и недискутиран въпрос! Място, от което без да съм имал досег с различни компоненти, съм научил много за тяхната работа. Място пълно с хора, обичащи велосипеда. Място, посещавано от много хора, поради много причини. Социалната мрежа на българските байкъри!
Нека новата ... така де, за много години съфорумници! :beer:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот gasUNDbremse » Съб Ное 10, 2012 9:20 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Едно място, което промени живота ми в доста положителна посока!
:beer: :beer: :beer:

За мен едно място,което все още не е променило живота ми, но място, в което много информация и неща научих за малкото време от когато го посещавам.
Честит юбилей на форума и от мен ! :beer:

(Абе дарения под формата на музика приемате ли ? Аз като музикант с финанси не мо'а ви помогна,ама со другото с удоволствие.Сериозно се замислям дали това лято като се прибирам да не пусна отворена покана за концерт за колоездачи меломани в форума ...)
цитат от Тема за Любими байк фрази :
" неправилно посадено дърво ... "
:D :D :D :D :D
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=31428#p341465
Аватар
gasUNDbremse

Рейтинг: 1375

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Ное 10, 2012 10:31 pm

4 години досад и спам от мен! Благодаря Ви за търпението!

Поздравления за екипа, който дълго време се бори с мишки и клавиатури за съществуването на форума! :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот STAFF » Съб Ное 10, 2012 11:09 pm

Ми... Да сте живи и здрави! :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Ное 10, 2012 11:17 pm

Harka написа: ...Най-ценното са приятелствата, които този форум създаде за тези 10 години. Най-добрите ми приятели са оттук (да, дори аз имам приятели). А вярвам - и не само моите. Оттам нататък всякакви дискусии относно качеството на форума, било в миналото, настоящето или бъдещето, са излишни. Постовете се появяват и забравят, но приятелите не. Хубавите карания - също....

Отлично казано!

Благодарности от мен към виновниците : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот rarekin » Нед Ное 11, 2012 12:46 am

Честит Юбилей!

Благодаря на всички, които са допринесли за развитието на форума като среда за изграждане на по-добра МТБ култура!

Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот zpaz » Нед Ное 11, 2012 7:22 pm

Честито и от мен!
Всеки ден прекарвам половин-един час във форума и сайта ,и вече не мога да си представя какво щеше да е ,ако го няма. Искам да поздравя целият екип на МТВ-BG за това , че създадоха с много любов най-подреденият и изчерпателен сайт и форум в България.
:clap: :clap: :clap:
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пон Ное 12, 2012 8:18 am

[quote="skipper"]Четейки поста на Harka, се чувствах все едно слушам президента, минути преди да настъпи новата година.

...лошо ли ще бъде ,ако Харка стане президент? Умувайте - остават още 4 години и ...песента на дует Ритон - " И ТОВА ЩЕ СТАНЕ!" :beer: Поздрави на всички!!

И едно откровение: MTB-BG-действа като наркотик-няма отърване!
За многая лета!!! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот RedHawk » Пон Ное 12, 2012 10:32 am

Първите две съм ги изпуснал, следващата съм бил читател и наблюдател, а изцяло съм вътре от 7 години.
И за тези години все хубави неща съм видял, изживял и научил покрай форума. А най-важното беше казано
в началото - запознах се и се сприятелих с много и все хубави, забавни и интересни хора.

Честит юбилей на целия екип!
И благодаря, че се грижите да съществува това кътче от мрежата, където да си прекарваме добре част от
времето, да научаваме нови неща, да се забавляваме и събираме за интересни събития.

Наздраве! :beer: :beer: :beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот tanya » Пон Ное 12, 2012 11:05 am

Честит юбилей и от мен.
И за мен най-ценното на форума са многото приятелства, които до голяма степен завързах благодарение на него.
Остават спомените за епични карания и мечтите за предстоящи такива.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Анелия » Пон Ное 12, 2012 1:33 pm

Harka много хубаво е написал всичко и ми е трудно да добавя нещо смислено отдолу.
Честит юбилей :beer:
Аватар
Анелия

Следваща

Назад към Общ форум