ram 4x и zoom

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

ram 4x и zoom

Мнениеот cichlidi » Чет Сеп 29, 2005 9:03 pm

Рамката RAM 4X и амортисьор zoom 110 мм. ход подходящи ли са едно за друго. Достатъчно издръжлива ли е за спускане.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Nazgull » Пет Сеп 30, 2005 7:32 am

Аз никога не бих си взел Зулум, още по-малко да осера рама с него....
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот cichlidi » Пет Сеп 30, 2005 12:01 pm

защо
Аватар
cichlidi

Мнениеот milger » Пет Сеп 30, 2005 1:11 pm

Аз щи кажа що: щото повечето от тия дето си губят времето да пишат във форумите са страшни разбирачи, разбираш ли, непрофесионалните чарколяци са пълни боклуци, а по едно колело всичко требе да е професионално, щото в БГ всички дето карат са просто професионалисти. Тоест всеки който има колело, което струва колкото една кола си изкарва парите с него. Пък и кефът от карането на такова колело е по-голям - просто ти качва адреналина, като знаеш че си пестил 10години
Мене ако питаш - щом те кефи...:hbang:
Аз си хапнем мръвка, ти си бръкнеш в джобчетата...
(народна мъдрост)
milger

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shantav » Пет Сеп 30, 2005 3:58 pm

Моето просто мнение е че "Зулума" няма да е на нивото на което очакваш. Смятам че за малко повече пари ще си вземеш един Suntor XCP 75DJ http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=618
Не само ще имаш повече ход, но и смятам че ще работи по-добре.
Другото ми предложение е да вземеш по- евтина рамка и по- хубава вилка! Но ако имаш кинти за РАМ-а вземи го!
P.S. Винаги можеш да помислиш за вилка 2-ра ръка!
Хакуна Матата....
Shantav

Мнениеот Cocko » Пет Сеп 30, 2005 4:08 pm

А дори Зулума да работи, вероятно бързо ще отвори луфт, а и ще тежи доста повече от рамката.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот Nazgull » Пет Сеп 30, 2005 4:10 pm

Абе 1 Climber ще го оправи:beer::beer:
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Мнениеот cichlidi » Пет Сеп 30, 2005 7:41 pm

а какво ще кажете за РАМ 4Х и RST gila t5
Аватар
cichlidi

Мнениеот Cocko » Пет Сеп 30, 2005 7:50 pm

По- бива, ама що наистина не погледнеш Suntour XCP DJ, около 10 лева повече е, а е по- дълга и няма да се пре*бе челния ъгъл.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот cichlidi » Пет Сеп 30, 2005 9:46 pm

а някакъв амортисюр до към 80-90лв обаче с обикновени спирачки не дискови
Аватар
cichlidi

Мнениеот shaggy86 » Пет Сеп 30, 2005 10:56 pm

за тия пари само дйжея 75 е читав,друго не се сещам ако не намериш про нс втора ръка...
но с диск за 20 кинта от форума и главина за 15 + 4 наплитане ще стане :agree:
едит:тествал съм и двете вилки хцп дж 75 преди 1 час
а с джилата съм въртял поне 30 -40 км,добра вилка за парите си но е за крос кънтри,няма смисъл да я слагаш на рама :agree:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот Admin » Съб Окт 01, 2005 12:08 am

[quote="milger"]

Аз щи кажа що: щото повечето от тия дето си губят времето да пишат във форумите са страшни разбирачи, разбираш ли, непрофесионалните чарколяци са пълни боклуци, а по едно колело всичко требе да е професионално, щото в БГ всички дето карат са просто професионалисти. Тоест всеки който има колело, което струва колкото една кола си изкарва парите с него. Пък и кефът от карането на такова колело е по-голям - просто ти качва адреналина, като знаеш че си пестил 10години
Мене ако питаш - щом те кефи...:hbang:
[/quote]

Моите уважения, но май си малко краен и то за хора, които едва ли познаваш лично ;)
Това, че повечето хора препоръчват хубави продукти вместо лоши не е случайно, а е нормално. За съжаление, вилките на Zoom са скапани (пробвал съм няколко), това е положението! Как да препоръча човек такава вилка, кажи ми? :crazy:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaveUnit » Съб Окт 01, 2005 10:48 am

скапани ? как не си преплете пръстите докато го пишеш това ?!? скапани са повечето, има и не-скапани, мойта бивша приqтелка примерно май това лqто q помпаха на Родопите, по слухове
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот climb » Съб Окт 01, 2005 7:07 pm

[quote="RaveUnit"]

скапани ? как не си преплете пръстите докато го пишеш това ?!? скапани са повечето, има и не-скапани, мойта бивша приqтелка примерно май това лqто q помпаха на Родопите, по слухове
[/quote]

Би ли повторил пак шот нешо не схванах кво искаш да кажеш
Аватар
climb

Мнениеот layne » Съб Окт 01, 2005 11:26 pm

ами значи,че са ебали бившата му приятелка на Родопите,некЪде по чукарите:rofl::rofl::rofl::rofl:
хахахахаха
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот Windstream » Нед Окт 02, 2005 11:42 am

[quote="climb"]

Би ли повторил пак шот нешо не схванах кво искаш да кажеш
[/quote]

Иска да каже че старата му вилка е била точно Zoom (650 ако се не лъжа), видяла е доста зор от неговото каране, и въпреки всичко още си работи що-годе свястно и заради това някой наскоро я е юркал из Родопите.

@layne
Ей, ама че мръсно съзнание бре ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Нед Окт 02, 2005 11:55 am

@ Windstream

Tи що не спиш бе? Алкохолик! :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Windstream » Пон Окт 03, 2005 4:10 am

[quote="TOYAGA"]

Tи що не спиш бе? Алкохолик! :D:D:D
[/quote]

Ха, де това да беше - с едни авери се борихме да оправим на скъпата ми превоза, наложи се целия заден мост да сваляме :xx(: Ама към 4-5 сутринта му надвихме, мамицата му GM-ска, което си беше идеално основание днес цял следобед да се излежаваме на една яхта и да смучем бира зяпайки мацките на плажа :pimp:
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 03, 2005 8:09 am

:beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот milger » Пон Окт 03, 2005 8:55 am

[quote="Admin"]

Моите уважения, но май си малко краен и то за хора, които едва ли познаваш лично ;)
Това, че повечето хора препоръчват хубави продукти вместо лоши не е случайно, а е нормално. За съжаление, вилките на Zoom са скапани (пробвал съм няколко), това е положението! Как да препоръча човек такава вилка, кажи ми? :crazy:
[/quote]

Извинявам се ако съм разбран погрешно и се съгласявам с това, че Zoom не са нищо добро! Но недейте да ги сравнявайте с професионални вилки, които струват 10х повече! За вилки от един и същ клас Зум предлагат наистина по-лошо качество , но и една поне 2,5х по ниска цена. (аз между другото не съм виждал добра вилка на Зума на БГ пазара). Но зависи от карането, пак казвам. Никъв проблем не е за един непретенциозен човек да преебава на 1-2 години вилка и да си я сменя, ако тя е на ниска цена. Но не се заблуждавайте с това, че скъпите неща са вечни!! Нека всеки си прави сметката и нека да не се чувства комплексиран от това, че кара евтино колело. Карал съм и евтино и малко по-скъпо - има разлика в усещането, няма разлика в адреналина. Скапано колело - по-трудно. Добро колело - губи се тръпката от опасността!
И пак SORRY!
Аз си хапнем мръвка, ти си бръкнеш в джобчетата...
(народна мъдрост)
milger

Мнениеот Windstream » Пон Окт 03, 2005 9:25 am

Milger, позволи ми да не се съглася с теб - според мен в случая е важна не толкова цената, колкото здравината на вилката, която пък е директен резултат от общото качество на изпълнението й. По какво съдя - еми момчето се е насочило към не коя да е рамка, а точно 4х, която май си е доста якичка, съответно му трябва вилка с поне близка издържливост. Да не говорим че смята да се сурка надолу с бяйка, при което един Zoom вече директно си става заплаха за здравето му. Иначе си прав донякъде, евтина вилка не е проблем да се сменя веднъж годишно, обаче това повторено 3 пъти ти докарва разход, в който спокойно можеш да вместиш цената на една свястна вилка, която със съответната подръжка ще те изкара поне 5 годни. Да не говорим пък за разходите които ще направиш из болниците и т.н. ако въпросната евтина вилка поддаде някой път, а не забравяй и варианта за невъзстановяване :xx(: Тъй че това за загубата на тръпката не ни го пробутвай - ми вдигаш си малко границата на лудостта и проблема ти се решава веднага ;)
Аватар
Windstream

Мнениеот bikerider » Пон Окт 03, 2005 9:43 am

@milger: ако ти си горд, че си непрофесионалист... еми моля, то се вижда. съжалявам, но бездънната глупост "изберете евтиното" ме сащисва непрекъснато. мога само да ти кажа, че бъркаш хубаво с най-хубаво. дали не е време за позамисляне?

иначе ако искаш да видиш колело за доста пари, с което не се изкарва прехраната - излез на улицата и се огледай. аз лично съм точно такъв случай.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PzNike » Пон Окт 03, 2005 6:00 pm

[quote="cichlidi"]

Рамката RAM 4X и амортисьор zoom 110 мм. ход подходящи ли са едно за друго. Достатъчно издръжлива ли е за спускане.
[/quote]

Ами ще се получи нещо като автомобил BМW с велосипедни гуми. :cartman:
Сериозно - разликата в класите е много голяма - просто се "дебалансира" колелото.
Според мен вилката трябва да е на цена около тази на рамката +- 50% процента (грубо). Разлика в цената от 5-6 пъти вече е много зле, а пък като се има предвид че рамката е и твърдак (макар и доста здрав) става още по-зле.
И Рам и Драг сравнително добре си балансират колелата като качество на частите - а ако нещо не ти харесва можеш да го замениш с подобна част според стила които караш. Според мен по-добре си купи Climber ако ти се събира в бюджета и ако ти допада като геометрия. М-у другото - аз карам с вилка Зоом. Просто не работи.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот cypresseddy » Нед Окт 09, 2005 11:28 am

Пич карам с RST gila 5!Пьрво беше дьрво но като я дадох да я смажат стана перфектна!За парите е много добро решение и може да е по добра от DJ-я!
Didi stay out of my labolatory!
cypresseddy

Назад към Архив