4getcredo написа:Аз пък не мога да си представя как така ще намаляш/променяш налягането във въздушната камера и вилката ще продължава да си прави 1/3 - 1/2 от хода само?
rarekin написа:4getcredo написа:Аз пък не мога да си представя как така ще намаляш/променяш налягането във въздушната камера и вилката ще продължава да си прави 1/3 - 1/2 от хода само?
Ако не греша, при намаляване на въздушното налягане, вилката наистина ще си прави целия ход, но саг-а ще ти стане значително по-голям, което всъщност може и да означава още по-малко ход. И все това предното пак зависи от това каква е вилката (Single air, Dual air и пр.)
outfaced написа:На новата вилка махнах фабричното уплътнение и дунапрена и сложих един възможно най прост O-пръстен от хубата (какъвто си слагах едно време и на пайка). До сега към 200км каране и 2 месеца седене при това с най обикновено масло 15w - всичко изглежда ОК.
codename47 написа:Аа и фабричните прахови уплътнения протекоха при мен адски бързо - сега съм със SKF които вършат страхотна работа и май намаляват триенето защото не усещам насичане като преди (преди да започнат да текат)..
outfaced написа:outfaced написа:На новата вилка махнах фабричното уплътнение и дунапрена и сложих един възможно най прост O-пръстен от хубата (какъвто си слагах едно време и на пайка). До сега към 200км каране и 2 месеца седене при това с най обикновено масло 15w - всичко изглежда ОК.
Хммм ... малък проблем ... тоя път маслото е изтекло в ботуша (най вероятно де, не съм проверил)Всъщност доста ми е трудно да си го представя, понеже налягане не се е губило, обаче факт ... от 7ml не беше останало нищо във въздушната камера.
Все пак експеримента продължава.
4getcredo написа:Нашенските представители на SKF имат ли такива работи или си ги поръча от чужбина?
Capoeira написа:Малко "общ въпрос"
Кой в България може да запълни, IFP камерата на FLOAT шок по-фабричния начин с азот и при 300-400PSI.
Отговорите до тук са ми доста притеснителни:
Дани Суха Река няма игла, гумата тапа която се сменя при всяко пълнене и масло за FOX.
Остава и Пацо да ме отбичи и вече наистина започвам да не разбирам, как хората въбще се навиват да си вземат такъв шок от БГ или колело с такъв шок.
П.С. готов съм да преглътна Азота, но не и ако се налага да се приспособяват разни винтили за това място и при всяка профилакика на въздушната камера да трябва да го развивам и навивам отново.
outfaced написа:А преди правеше ли го целия ход. Щот при мен го има същия проблем, ама си е просто поради голямата прогресия и непасващ шок за тая рамка.
Инак не се сещам какво друго да е.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта