Какво колело да си взема?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво колело да си взема?

Мнениеот Winner4you » Пон Ное 26, 2012 2:32 pm

Така знам че добрите колелета започват от 800 лв нагоре.Особедно тия за ДХ.Та искам да попитам Бюджетът ми е 500-550лв.Искам колело за изграда и за Леки спускания от рода на ДХ или пък за дирт джъмп.Спрял сам се на Кросс Ендуро с двукоронната вилка.И драг Ц1-Про.Кажете мнение за тези колелета или предложете други.Ясно е че на колелото което купувам ще му сложа подобрения.Мерси предварително.! :beer:
Winner4you

Рейтинг: 1200

Re: Какво колело да си взема?

Мнениеот mtbfan1 » Пон Ное 26, 2012 3:05 pm

Според мен C1 ще ти е перфектно, ако го караш така както си написал. Рамката много отдавна се е доказала и е идеална за човек който сега започва да кара и да се учи. Земай C1 хич не го мисли, няма смисъл да се занимаваш с тоя CROSS!! :agree: :beer: (Писал си че бюджетът ти е 500-550, C1 PRO е 675 лева!!) Ако нямаш възможност за PRO съм сигурен че и COMP ще ти върши по-добра работа от crossa така че не се притеснявай . . . вземай драга и не го мисли. . .. :eyebrow: :eyebrow: :beer: Поздрави :peace:
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Мнениеот Winner4you » Пон Ное 26, 2012 5:28 pm

mtbfan1 написа:Според мен C1 ще ти е перфектно, ако го караш така както си написал. Рамката много отдавна се е доказала и е идеална за човек който сега започва да кара и да се учи. Земай C1 хич не го мисли, няма смисъл да се занимаваш с тоя CROSS!! :agree: :beer: (Писал си че бюджетът ти е 500-550, C1 PRO е 675 лева!!) Ако нямаш възможност за PRO съм сигурен че и COMP ще ти върши по-добра работа от crossa така че не се притеснявай . . . вземай драга и не го мисли. . .. :eyebrow: :eyebrow: :beer: Поздрави :peace:

На мен ми трябва за на пролетта.Така че има време да се мисли.Но се чудех за ДХ дали става Ц1 или не.А вилката как е?
Winner4you

Мнениеот mtbfan1 » Пон Ное 26, 2012 6:16 pm

Зависи за какъв DH ако е сериозен НЕ!! но по принцип тази рамка е много здрава и като цяло C1 e едно много добро начало . . . според мене си помисли за колелото сериозно,след време като събереш пари можеш да му направиш модификации и прочие, а за кроса без коментар :nono: според мен няма смисъл да влагаш никакви пари в него. :beer:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот Winner4you » Пон Ное 26, 2012 10:08 pm

Значи аз съм Висок 1.85 тежа 89кг.Колело като Drag C1 дали ще ми е удобно при размер 16' и има ли поголеми размери.А дали ще излезе по добре и изгодно ако сам си сглобя колело с Рамка Fireeye;Вилка Ход 100-130мм;
Winner4you

Мнениеот mtbfan1 » Пон Ное 26, 2012 11:38 pm

Winner4you написа:Значи аз съм Висок 1.85 тежа 89кг.Колело като Drag C1 дали ще ми е удобно при размер 16' и има ли поголеми размери.А дали ще излезе по добре и изгодно ако сам си сглобя колело с Рамка Fireeye;Вилка Ход 100-130мм;

Рамката Drag C1 се предлага само в размерите 14.5 и 16.5. Според мен 16-ката ще ти е удобна, но не мога да кажа със сигурност. :)
Относно втория въпрос . . . нямам си на идея как ще ти е по изгодно цяло или ти да си го сглобиш, а за тази рамка Fireeye лично аз не съм никак запознат така че млъквам до тук :dontknow:
Надявам се да съм бил полезен! :beer: :peace:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот Winner4you » Сря Ное 28, 2012 2:14 pm

Други мнения хайде някои друг ! :D
Winner4you

Мнениеот KrisRide » Сря Ное 28, 2012 7:54 pm

Някой драг, както ти препоръчаха другите, или cross твърдак !
Just enjoy your mountain biking ...
Аватар
KrisRide

Рейтинг: 1080

Мнениеот Winner4you » Съб Дек 01, 2012 1:10 pm

А каква е разликата между двукоронна вилка и еднокоронна.Има ли разлика или е само за газария
Winner4you

Мнениеот TurboDoctor » Съб Дек 01, 2012 9:04 pm

значи тая на cross-a е 2 тръби и пружини, пълен боклук, а вече boxxer-a той е също е двукронен и е най-висок клас 1000 лева и нагоре, той е за истински Downhill, за начало една 100 мм после 120-140 мм ход еднокоронна ще е добре, но съм чувал че на C1 comp вилката спира да работа при дъжд и при кал, и гумите се хлъзгат много и засяда веригата доста често, еми с времето ще го модифицираш и ще стане супер ;) :agree: :beer:
Аватар
TurboDoctor

Рейтинг: 1040

Мнениеот dani320 » Съб Дек 01, 2012 9:19 pm

Аз чесно да ти кажа и двете колела прсто не струват Cross Enduro е неземно дърво особенно с тоя zoom, Ц1 имах около година и половина след това за щастие ми го откраднаха. Трябва да знаеш, че от двете по-добро е Ц1, но аз бих ти препоръчал да следиш пазара (да тъсиш колело 2-ра ръка) изпадат доста хубави модели;) А иначе за теб ИДЕАЛНО е драг Ontario, щом си висок ще ти е удобно, Онтариото има и големи рамки (19 и 21). На скоро (може би около 2 месеца) в пазара имаше едно перфектно Drag ontario team edition (TE) за 600лв жалко че го испусна
PtD написа:А през коя махала минаваш, през Афганистан ли?
Аватар
dani320

Рейтинг: 1110

Мнениеот Winner4you » Нед Дек 02, 2012 12:00 am

dani320 написа:Аз чесно да ти кажа и двете колела прсто не струват Cross Enduro е неземно дърво особенно с тоя zoom, Ц1 имах около година и половина след това за щастие ми го откраднаха. Трябва да знаеш, че от двете по-добро е Ц1, но аз бих ти препоръчал да следиш пазара (да тъсиш колело 2-ра ръка) изпадат доста хубави модели;) А иначе за теб ИДЕАЛНО е драг Ontario, щом си висок ще ти е удобно, Онтариото има и големи рамки (19 и 21). На скоро (може би около 2 месеца) в пазара имаше едно перфектно Drag ontario team edition (TE) за 600лв жалко че го испусна

Никога през живота си не съм си купувал нещо втора ръка.Водя се на принципа че всеки гледа да си продаде боклука колкото и грубо да звучи има доста голяма истина в това.Така че за втора ръка не мисля че ще се справя с принципите си! :D :nono: Мислил съм за Рам ХТ1.!
Winner4you

Мнениеот Winner4you » Нед Дек 02, 2012 12:17 am

Winner4you написа:
dani320 написа:Аз чесно да ти кажа и двете колела прсто не струват Cross Enduro е неземно дърво особенно с тоя zoom, Ц1 имах около година и половина след това за щастие ми го откраднаха. Трябва да знаеш, че от двете по-добро е Ц1, но аз бих ти препоръчал да следиш пазара (да тъсиш колело 2-ра ръка) изпадат доста хубави модели;) А иначе за теб ИДЕАЛНО е драг Ontario, щом си висок ще ти е удобно, Онтариото има и големи рамки (19 и 21). На скоро (може би около 2 месеца) в пазара имаше едно перфектно Drag ontario team edition (TE) за 600лв жалко че го испусна

Никога през живота си не съм си купувал нещо втора ръка.Водя се на принципа че всеки гледа да си продаде боклука колкото и грубо да звучи има доста голяма истина в това.Така че за втора ръка не мисля че ще се справя с принципите си! :D :nono: Мислил съм за Рам ХТ1.!

Драг Онтариоо!Хммм Добро колело но какво е това viewtopic.php?f=3&t=59440
Winner4you

Мнениеот darki » Нед Дек 02, 2012 12:54 pm

Winner4you написа:
......... Та искам да попитам Бюджетът ми е 500-550лв.Искам колело за из града и за Леки спускания от рода на ДХ или пък за дирт джъмп.
......... Мислил съм за Рам ХТ1.!
.........Драг Онтариоо!Хммм Добро колело но какво е това viewtopic.php?f=3&t=59440

Като стана дума за Drag Ontario. моето е го купих чисто ново в момента е на 5224 km. Има поне още 200 km. преди да му сложа велокомпютърчето.
За сега има сменена една външна задна гума, сменена вилка, макар на старата Suntour XCM нищо да и няма (вилката беше сменена с цел по леката и значително по-добре работеща нова вилка) и едно регулиране на декланшора. Велосипеда го ползвам за фитнес корсчета с цел добро сърце, здраве и горене на мазнинки, че не ми трябват и т.н. Проблеми с Ontario-то него нямам, но поради факта,че го карам по предназначение.

Сега по конкретно за бюджета ти - много е малък ако търсиш велосипед "за Леки спускания от рода на ДХ или пък за дирт джъмп". Бюджета ти няма да стигне за вилка за DH или DJ. Между другото вилката за DH е диаметрално различна спрямо тази за DJ, хибрид за сега не е измислен :nono:

РАМ HT1 също не е велосипед за "за Леки спускания от рода на ДХ или пък за дирт джъмп" За града става, за XC става, но с редица условности.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот dani320 » Нед Дек 02, 2012 5:23 pm

За теб най-добре ще е драг онтарио или Ht1, само че при HT1 става дума само за рамка, защото цената надхвърля значително. Ако имаш стар велосипед ще е най-добре да си купиш рамка Ht1 и вилка sr suntor XCR (по твоя преценка кой точно модел) и да наслагаш части от стария ти велосипед. Рамка Хт1 + вилка XCR са ти около 350 лв. Имаш 200лв да слагаш каквито си искаш дреболиики (аз бих те посъветвал за гуми)
PtD написа:А през коя махала минаваш, през Афганистан ли?
Аватар
dani320

Рейтинг: 1110

Мнениеот milestone » Нед Дек 02, 2012 5:54 pm

Winner4you написа:Драг Онтариоо!Хммм Добро колело но какво е това viewtopic.php?f=3&t=59440

Ми това е нещо, което може да се случи и на много по-добри колела. Особено при неправилна експлоатация.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Winner4you » Нед Дек 02, 2012 11:21 pm

dani320 написа:За теб най-добре ще е драг онтарио или Ht1, само че при HT1 става дума само за рамка, защото цената надхвърля значително. Ако имаш стар велосипед ще е най-добре да си купиш рамка Ht1 и вилка sr suntor XCR (по твоя преценка кой точно модел) и да наслагаш части от стария ти велосипед. Рамка Хт1 + вилка XCR са ти около 350 лв. Имаш 200лв да слагаш каквито си искаш дреболиики (аз бих те посъветвал за гуми)

Имам старо колело и то е Leader Ronin.Пълно окачване,ако ще му слагам нова рамка това ще е рамка на Fireeye но На моето колело спирачките са под всякаква критика В-образни са при тях проблема е че постояно този стопер горе на командите на спирачките който ограничава хода на жилото постоянно се износват и трябва да ги сменям на всеки 1 месец.Гумите от старото ми колело добри и са на 2 месеца Маххел са с дълбок грайфер 56 лв едната.Каплите така и не можах ги изкривя,скоростите също не са добри да не говорим пък за командите.Просто в моя случай май е по добре да се вземе ново колело поне като ще е гарга да е рошава.Нали така ?!
Winner4you

Мнениеот diabo » Пет Дек 14, 2012 6:01 pm

Drag C1 е по-добрия вариант и ще ти върши по-добра работа ,а и е леко за разлика от ендурото :beer:
diabo

Рейтинг: 1173

Мнениеот johnie123 » Нед Дек 16, 2012 9:27 pm

Взимай ц1 16.5 сигурен съм че ще останеш доволен .Това е единственото колело за което се сещам и да може да се кара dj и лек dh с времето ще почнеш да сменяш чарколяци и може да стане едно прилично бойно твърдаче .Хубаво е обаче първо да уточниш какъв ти е точно стила защото c1 със domain 318 примерно става за лек dh но след време ако разбереш че вече примерно dj не те влече и като си му сложил хубави чаркуляци само сменяш рамката с мека и си готов ...Но като за начало c1 е много добър избор ..С CROSS и тем подобни просто не трябва да се занимаваш ..А иначе htone не е за dj нито за dj а за xc :D :beer: :beer: :beer:
johnie123

Рейтинг: 963

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти