Здравейте. Дощяла ми се е напоследък лека ХС мекица. Работата е там, че не ми се ще да е хардкор състезателна машина, супер лека, с голям челен ъгъл и т.н. По-скоро търся нещо от сорта на RAM Nduro или Iron Horse MKIII - тоест рамка достатъчно лека, но и достатъчно здрава, с по-малък челен ъгъл, която да ми дава повече стабилност в спусканията. И сега финалния проблем - разполагам с около хиляда кинта за всичко, което евентуално ще се наложи покрай рамката, тоест евентуално друг преден дерайльор, шок естествено, чашки и т.н., сещате се. Самото ендуро го давам само като пример, далеч извън предвидения бюджет е, което трябва да ви говори, че не държа непременно рамката да е чисто нова. От известно време следя какво се появява в ибей и пазаруването от чужбина (като изключим САЩ) не е проблем за мен. Просто ви моля да дадете още идеи за модели рамки с горните ограничения и добре работещо окачване откъм педалиране, защото обичам да въртя май повече отколкото е здравословно

Останалите компоненти, с които мисля да сглабям новото конче са взети от сегашното твърдаче:
- вилка - SR Suntour Epicon LOD с ход 120мм.
- курбел Деоре направен на 2х9 с 22-36 венци и башгард
- касета Sram PG-990
- сравнително леки капли със свестни главини (тегло колкото на най-евтиния Кросрайд)
Това е май като цяло. Ако имам пропуски в разсъжденията - казвайте

Благодарен съм за всякакви предложения.
Забравих да напиша що за каране ще вижда рамката - ами не много аграрно, по класификацията на МТБ-БГ пътеки със средна степен на техничност ще е максимума

Редно е да отбележа, че съм доста лек и карам внимателно, поне доколкото ми е възможно