Ozzie написа:усещането си е доста твърдичко.
Axle to crown (mm)- 26er: 440, 29er: 470
MacLeod написа:Какво точно е маншон ? Не беше ли някаква гума, която покрива жълтите ( в моя случай ) тръби на вилката ? Може и да помогне ако е това.
pascoff написа:мека вилка - повече комфорт, особено при движение през неравности (дупки, алеи, павета и тн.)
MacLeod написа:От една страна искам да си сложа твърда карбонова вилка, защото колелото се търкаля основно в града или хц.
MacLeod написа:Поради тази причина малко съм на кръстопът. Да взимам ли твърдата вилка от по - горния линк ? Ще се прецакам ли ? Е такива въпроси ми се въртят.
PtD написа:MacLeod написа:От една страна искам да си сложа твърда карбонова вилка, защото колелото се търкаля основно в града или хц.
Чакай малко сега, по-горе каза "градско", а сега излиза че и ХС? Ако ще стъпва извън асфалта, по-добре амортисьорна вилка. Ако ще е само по асфалт/паваж/тротоар - по-добре твърда.
pascoff написа:Съответно зависи и какъв ти е обичайния всекидневен маршрут.
bio написа:имам пълен твърдак ...
bio написа:твърдака за мен е задължително закопчан.
bio написа:Лично аз се замислям за една лека късоходова вилка или твърда с по-голяма височина (А2С).
pascoff написа:Привет,
преди време и аз направих същата процедура на градското си колело - смених меката вилка с твърда. Колелото беше драг гранд каньон 28" с амортесьорна вилка 60мм ход. Не съм мерил а2с разстоянието и разликата (на око беше не по-малко от 60-70мм) с твърдата вилка, която сложих, но резултата беше ужасен. Предницата падна много ниско и цялата позиция върху байка отиде по-напред, тежеста на тялото падна на ръцете основно. По-големия проблем обаче беше височината на средното - на няколко пъти щах да се пребия, защото педала ми се удряше в земята при завой или в някоя издатина по пътя. Другия недостатък беше wheelbase-a - стана много къс, все едно карах детско колело. Разбира се имаше и плюсове но те не са важни в момента.
С 2 думи, не си променяй а2с разстоянито за да си нямаш главоболия. За тест мога да ти дам въпросната твърда вилка - алуминиева е, има уши само за v-brake, но е за 28" колела. Мога да и измеря а2с разстоянието ако се интересуваш.
Иначе и аз преди време минах на изцяло твърдо колело и още не мога да свикна, особено ръцете ми. Но предимствата за града са много и не бих се върнал на мека вилка
MacLeod написа:60, 70 мм да забиеш предницата си е много. Аз се колебая между вилки с a2c 440 и a2c 470, като в момента меката ми вилка е с a2c 470 и 100 мм ход. Четох из интернет - препоръчват 100мм ходова вилка да се замени с твърда с а2c 440, за да се вземе под внимание сага на меката, но аз все пак се колебая. Доста често съм карал вилката си заключена и геометрията ми беше екстра. От друга страна си мисля, че ако сложа твърда вилка със същата дължина, това би натоварило чашките и челото прекалено много. При препятствия амортисьорната вилка би се свила, тук няма свиване. Пък аз имам навика да скачам от разни бордюри в града.
Все пак ми е интересно твоята твърда вилка, с която си свалил толкова много предницата колко а2c има ?
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта