[quote="marshall__"]
Вие го изкарахте, че пушейки трева всичките ви проблеми изчезват. Че по-полезно вещество от него няма и, че е възможно да се замести дори с храната?
Чак допринасяло за медицината. Стига простотии - дейстително се използва морфин за облекчаване на болката - но само толкова (да не говорим за какво количество става въпрос). Дайте тогава профилактично да се друсаме, за да сме "здрави" за напред? Или просто това е поредното извинение, че тревата (някой могат да кажат: "и не само тя") не вредяла. Всякакви постерчета и писания от типа "то е безвредно" могат да бъдат намерени, но какво и да пише, не можете да ме обедите, че по-добре да пушим трева, от колкото да пием вода (било тя чешмяна). То така е и при малките деца, вярващи, че Дядо Мраз съществува.
Имам чувството, че пушачите, и не само, се чувстват горди с действията си, и намирайки и четейки подобни глупости се самоуспокояват. Много добре осъзнават как не е така, но важното е да си мислят, че са в невидение и от там на татък - няма проблеми, всичко е наред защото видиш ли никой не е умрял от това. Важното е за момента да ти добре.
Странното поне за мен е това, че дори давате пари за да си тровите здравето..... Но то както различни Богове и религии, така и различни разбирания и вярвания.
Ми давайте, пушете, дрогирайте се, всичко ще бъде наред, ще живеете вечно, ще се справите с всичките си проблеми. Дори болестите лекува! Това е решението! [u][b][url=http://www.thegooddrugsguide.com/gallery/]ДАВАЙТЕ[/u][/b][/url] - [u][b][url=http://cognews.com/1057343160/index_html]БЕЗВРЕДНО Е![/u][/b][/url]
[/quote]
Ми не, никой не ти е казал такова нещо. Просто се проявяваш като блестящ пример за чернобяла телевизия - щом има терапевтично приложение (можеш да провериш, ако искаш, няма да ти казвам как, ако те интересува и имаш достатъчно акъл просто ще го направиш и ще филтрираш съответната пропаганда и ще си избереш източниците) - дай профилактично да пушим. И за твое сведение пушенето е само един начин за приемане. И никой не ти е казал, че тревата е безвредна. И с чай от мента и мащерка и витамини може да предозираш. Има и доста силни отрови, които в малки дози имат лечебно действие. Казах, че просто е смешно и незряло веществата да се делят на "наркотици" и други, щото и телевизията (която не е вещество) е психоактив и ми се струва мегалицемерно да заклеймиш група удобни на теб вещества като "наркотици", дето като ги видите ще се отровите. Напомня ми на лова на вещици в Средновековието и измислянето на Враг от ония отвъд океана за да има срещу кого да водят война. Пък и дори да са толкоз отровни защо няма закон против тия, дето скачат от покривите и патрулки, дето обикалят високите сгради, примерно. Тъй, де, и те гърла хранят и трябва да "работят".
А, и различните видове хора забраняват различни вещества - например мюсюлманите си пушат хашиш, а алкохола им е забранен, в християнския свят е обратното, индианците ритуално употребяват халюциногени (и не са тръгнали да си забраняват нищо) - примерите в историята са безброй много. "Наркотици" са се използвали отпреди да бъде открит огъня (и за това има сведения) и най-вероятно ще продължат да се използват.
И определено ми се струва тъпо да забраниш на един болен от рак човек да изживее леко последните дни от живота си чрез "наркотици", на които производствената цена е стотинки. Не казвам, че не трябва да има контрол над някои вещества (щото хората са лесноманипулируеми и лесно могат да бъдат зарибени с каквото и да е (както в момента с едни от най-опасните наркотици - тютюн и алкохол)), но все си мисля, че лекарите са по-подходящите хора от властта, която не я интересува точно здравето на хората.
Disclaimer: Ако някой възприеме думите ми за пропаганда - проблемът е в неговия телевизор. Просто излагам мислите си на който се интересува. И също смятам да не пиша по тая тема повече, щото пак надушвам, че ще се получи от типа "за-против", "левски-цска", "черно-бяло", което по мое мнение яко я опорочава.
айде стига съм писал, че и нета ми свършва...