halcor написа:1. вътрешни със силикон/боза/etc fluid тежат по 100 кила - точно там, където най-много се усеща
2. пробвай да караш с това налягане и с вътрешна гума върху камъни/чакъл/терен с ръбове малко по-грубо - давам ти 10 минути преди да ти се случи snake bite
3. липсата на вътрешна гума позволява на външната да се деформира по-лесно (един пласт по-малко) и "лепи" много приятно по терена. Е тая "лепкавост" се регулира с налягането на гумите.
От скоро съм на безкамерни, но определено съм им фен
Ми може, но и аз си карам по камънаци, даже старият ми байк, дето е на 23 години е без амортисори и пак си джитка добре, а съм си към 100 кила. Само за гъза (извинявам се за думата) си взех седалка с ресор, че иначе все едно са ме подгонили (и предполагам стигнали - нямам впечатления от първа, втора, н-та ръка) турски тираджии след първите 15 км. в продължение на седмица някъде...
Колко точно сваляш от теглото на байка с тази манипулация? Под един килограм. Ми не пий вода сутринта преди да тръгнеш да караш и не си пълни шишето - така ще спестиш литър и половина, а ако и шишето не вземеш - към 1,7 кг, почти двойно повече, отколкото да правиш разни безкамерни дивотии. За мен безкамерна гума е смислено да слагаш само, ако си с лети капли, от ония сладурските с по три спици - като тегло са съизмерими с тези с по 36 спици, а и нямат нужда от бандажи и тем подобни...