от golftd » Чет Яну 31, 2013 1:56 am
колеги , от известно време се каня да взема нещо екзотично и доста остаряло , спрях се на един немски велосипед "Диамант" много стар вероятно от края на 40-те , началото на 50-те години , с 2 лостови спирачки със софийски регистрационен номер. Повечето такива колела , които се виждат все още са с една лостова спирачка (предна) и контра. Та въпроса ми е, дали е възможно оригиналните капли да са алуминиеви с борд , ако някой знае кога навлизат алуминиевите капли ще ми е полезно , за да си отговоря на този въпрос, при антиките е много важно да е всичко оригинално , особено за такива важни детайли като капли, парите не са малко , така , че се съмнявам че ще се набутам ако все пак реша да го купя, иначе си има гресьорка на главината , свободно движение е без контра , но все пак нищо не пречи да се наплетат спиците върху нов алуминиев обръч, така че ако някой има представа нека каже.За информация - всички диаманти , които съм виждал са с черни капли в цвета на рамата , но при тях каплите по никакъв начин не са зависими от спирачките. та обобщено - алуминиеви капли при колело на възраст над половин век?