Това е разликата от средния клас и Hi-End компонентите - не може да се обясни с думи, задължително е да се изпробва

PowerSlide написа:Rtor написа:мисля, че за туризъм (основно въртене по асфалт) и внимателно каране по черни пътища няма да имам проблеми с XC.ONE (поне така се надявам).
Абе хора, откъде този страх от счупване на рамкаЗа туризъм по асфалт и леко по черни пътища е достатъчен какъв да е твърдак от 300лв
Защо въобще става дума за състезателна рамка за кроскънтри?
Много си прав. Това го разбирам перфектно и ми се иска да постигна душевен мир и да почна да го прилагам, но за жалост сме в прекалено консуматроско общество и винаги има някакъв идиотски стремеж, да даваш пари за неща които не ти трябвт! Та в някакви подобни дилеми съм зациклилFujitzo написа:Висок клас частите имат прекалено висока надбавка в цената за малко по-добро тегло и функционалност.. цели се в "златната среда"това е от мен.
Благодаря, но ми е малка (висок съм 1.84)dob111 написа:Не го познавам колегата, който продава рамката, но ми се стори подходяща като за теб: viewtopic.php?f=16&t=112327
А за триковете на производителите - целта е винаги да се продава стока, която не удовлетворява клиента, която даже му създава неудобства, за да купи друго по-скъпо. Продават се силно типизирани продукти, които уж да подходящи за нещо конкретно и които се оказват твърде неудобни за по-широка и свободна употреба - каквото и да означава това. Не знам как това се ще приложи във вело индустрията, но в пазара за туристически обувки и други спортни стоки върви с пълна сила.
Fujitzo написа:... по-добре да смениш част, която струва 80лв 3 пъти , отколкото част която струва 450лв 1 път (недай си боже)...
Rtor написа:... Смятам да дам около 2000лв. за всичко...
Rtor написа:Съвсем ориентировъчно съм се насочил към:
Вилка: RockShox Reba RLT.
Колела: Mavic Crossmax SLR или ST
Спирачки: Avid Elixir 7 или 9
Останалите неща: SRAM X7 ~ X9
Rtor написа:Ами очевидно ще дам малко по-голяма сума или просто ще наблегна на X7, защото не си заслужава да карам толкова висок клас колело. Просто поста ми се стори (и още ми се струва) безмислен и изопачаващ .Вече ми беше споменато да си направя по-точно сметката (още не съм смятал, защото не съм сигурен какво искам да си купя).
Изненадах се колко евтини неща се срещат в нета - Reba RLT 600лв (и то в момента, когато не е сезона на покупките). Предполагам може и по-евтино да се намери есента.
argon написа:Както ти споменаха няколко колеги в по-горните постове, да събираш колело само през интеренет в дебнене на оферти, ще ти отнеме много време. Ако искаш тази календарна година да караш колело, купи си цяло и ново от магазина. Така ще може да ти го дадат на разсрочено плащане, и пак да разтеглиш финансовия колапс във времето. Колкото до компонентите, които си набелязал и изброил по-горе, ако можеш да си ги позволиш супер ! Но, велосипед с компоненти от този клас, макар и събиран от оферти в мрежата, трудно ще слезе под 5000лв.
vasoniago написа:http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=2542
10.6 kg за 3000 лв
Plamen_EM написа: ...
Ozzie написа:такива
Plamen_EM написа:Има два модела такава рамка. В челото има разлика.
RastaWarrioR написа:......
RastaWarrioR написа:... купи ли и сглоби ли колело или просто си е чешал пръстите да пише толкоз много?
Plamen_EM написа:7,900 кг. с рамка ХС.1! Измерено.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта