Моят climber (he is back ;d )

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Моят climber (he is back ;d )

Мнениеот VOLATGE » Пон Фев 04, 2013 7:49 pm

И 96-та да е, очевидно повече ги разбира нещата.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот feniks » Пон Фев 04, 2013 10:05 pm

Явно не ги разбира хич ама и ти си същия кон с капаци, след като казвам какви са фактите.Като не разбирате мълчете си ,че ставате много смешни :lol2:
Изображение
Аватар
feniks

Рейтинг: 1190

Мнениеот control » Пон Фев 04, 2013 10:09 pm

Има доста разлика между железата и алуминия ,който ти заваряваш и алуминиевите рамки за велосипеди. :agree:
Въпреки че и аз съм на същото мнение ,като сцепи заваряваш :agree: ,както казваше великия храсталак. :lol:
control

Рейтинг: 1149

Мнениеот feniks » Пон Фев 04, 2013 10:13 pm

Знам че има разлика и заварявам и 2те без проблем заварявал съм и вело рамки и подсилки съм правил на тях :)
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот Niksancho96 » Пон Фев 04, 2013 10:37 pm

96' Съм, и кфо? :D На 17 съм и имам известен опит със заварки. Баща ми е механик на Тодор Христов (ако знаеш кой е той де). Доста неща ме е научил. Сцепих Climber-а при ухото. Заварих. След това пак го сцепих на същото място. И каква е поуката? Когато алуминий се нагрее, той се разширява. Завариш ли го, той се цепи до заварката. При велосипедите е малко по-различно, от колкото при другите машини. Два пъти аз си я заварявам. Да признавам, първият път не я направих както трябва, но после я направих като хората, сложих подсилка и вече друг член на форума се радва на рамката. Проучи малко свойствата на различните сплави на алуминия, след това спори със хора, тук, където са го правили няколко пъти повече от теб. ;)

p.s. Майка и Татко вече не ме изхранват, ще ме прощаваш много ;)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот feniks » Пон Фев 04, 2013 10:45 pm

Баща ти да си хвърли свидетелството :) ухото на кламбера е от нечист алуминии и не става за заваряване :) Хората си правят на фреза ушите за тези рамки от кована стомана :) П.С. ем щом мама и тати не те хранят по добре не се захващай с някаква механика ,че като те гледам колко разбираш ще вземеш да оплескаш работите :clap: Върви да сервираш някъде на някое барче по ще ти се отдава
Последна промяна feniks на Пон Фев 04, 2013 10:46 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот Niksancho96 » Пон Фев 04, 2013 10:46 pm

Ти казваш, че си заварчик от 3 години, баща ми работи този занаят от 15, че и повече! Но все пак :bowdown: пред логиката ти! Аз спирам да следа тази тема, честито все пак за Ram-чето. :)

p.s. Ти не си точно човекът, който ще ми каже с какво ще се занимавам и с какво не. Колкото до ухото, прочети отново какво съм написал.
Hint: Ухото за спирачката :peace:
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот feniks » Пон Фев 04, 2013 10:48 pm

Като работи от 15 години не видя ли аджеба на тфа ухо че няма как да стане заварката ами сте го аргасвали с амнайси заварки син на заварчик :bowdown: малей ще ме уморите :roll2:
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот slavianko » Пон Фев 04, 2013 10:50 pm

Ще се сцепи на всяко друго място но не и на завареното. Заварил съм хиляди детайли и от алуминий и от всякакви други сплави и имам опит в тия неща повечето от който и да е тук в тоя форум. Мога да се хвана на бас с теб или който и да е друг че няма как това да се случи. Само държа да има снимки и ще черпя всеки който е успял да сцепи рамка пак на същото място където преди това е била заварена
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Мнениеот Niksancho96 » Пон Фев 04, 2013 10:53 pm

Не искам да се заяждам, но може да попитате @Deadmau5, @martiman96 и @FireBird_vr. Като последният член на форума беше свидетел на първото сцепване на ухото. А останалите членове, на второ сцепване (след първата заварка), след втората заварка не мръдна. Карах и на Боровец и на Пампорово :)

Само за справка, @Deadmau5 не е 96' набор :)
Аватар
Niksancho96

Мнениеот feniks » Пон Фев 04, 2013 11:04 pm

ако щеш и на луната карай тия уши са абсолютна брада.Аз пък ще ти събера целия завод където работя от 120 човека да ти потвърдят това което ти казвам ако щеш " за справката" син на заварчик :smash:
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот WhiteBoy » Пон Фев 04, 2013 11:22 pm

Тази тема е направо за раздел веломеханик..
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот slavianko » Пон Фев 04, 2013 11:26 pm

WhiteBoy написа:Тази тема е направо за раздел веломеханик..
Може и за там да е но не е лошо да се знае кое и как за да няма митове и легенди с тия заварки. Защото философи много а такива с практика в тая област съвсем малко но иначе мнения се дават на поразия без покрития.
Аватар
slavianko

Мнениеот gosh6o » Вто Фев 05, 2013 6:51 am

Хайде стига сме плашили момчето :lol: Щом я е купил, значи е решил, че ще държи, а и бомбата му беше варена също :idea: Само едно грундче, че да стане сива заварката и да не бие на очи и е бомба :smash: Дават го сега след като се затопли да завали пак сняг! Защо не удариш няколко снежни снимки? ;)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот VOLATGE » Вто Фев 05, 2013 9:01 am

Като става разбираш ли толкова здраво след като се завари, производителите щяха да си цепят рамките и пак да ги заваряват, щото на същото място няма да се счупи. И да заварката няма, но ще се пукне до нея. Е*аси и всеразбиращите хора има. :smash:
Аватар
VOLATGE

Мнениеот Niksancho96 » Вто Фев 05, 2013 9:26 am

VOLATGE написа:Като става разбираш ли толкова здраво след като се завари, производителите щяха да си цепят рамките и пак да ги заваряват, щото на същото място няма да се счупи. И да заварката няма, но ще се пукне до нея. Е*аси и всеразбиращите хора има. :smash:

Точно това исках да кажа, имаш една бира от мен :)

gosh6o написа:Хайде стига сме плашили момчето :lol: Щом я е купил, значи е решил, че ще държи, а и бомбата му беше варена също :idea: Само едно грундче, че да стане сива заварката и да не бие на очи и е бомба :smash: Дават го сега след като се затопли да завали пак сняг! Защо не удариш няколко снежни снимки? ;)

Гоше, моля те стига със тази твоя фобия от заварки :D
Аватар
Niksancho96

Мнениеот feniks » Вто Фев 05, 2013 10:40 am

Производителите като им пратиш рамката обратно я правят като нова и дават сертификат към завареното място разбирачев поразпитай малко и после говори че ме дразниш вече
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот RAM_HTONE » Вто Фев 05, 2013 10:43 am

Честита Нова Рамка Колега Да нямаш инциденти с нея и спорез мен трябва да сложиш едни елексир 5-ци отпрад и отзад с 203 мм ротори и ще заспи направо :D

п.п. Старите рамки продават ли се ?
Карам един грозен коч :D :D :D
Аватар
RAM_HTONE

Рейтинг: 946

Мнениеот VOLATGE » Вто Фев 05, 2013 10:52 am

feniks написа:Производителите като им пратиш рамката обратно я правят като нова и дават сертификат към завареното място разбирачев поразпитай малко и после говори че ме дразниш вече

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Аз пък що си мислех, че ги сменят с нови?
Аватар
VOLATGE

Мнениеот feniks » Вто Фев 05, 2013 10:59 am

Ами когато рамката тапунгер такъв вече не е гаранционна и си плащаш да ти я заварят .Най много да те бяха сменили тебе в родилното ,че пак говориш без да знаеш :rofl:

Я да си починеш две седмици. PtD.
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот boriss13 » Вто Фев 05, 2013 11:02 am

Мисля, че се прекалява :nono:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Niksancho96 » Вто Фев 05, 2013 11:19 am

Някой май не си знае обноските?
Аватар
Niksancho96

Мнениеот feniks » Вто Фев 05, 2013 11:26 am

Като не разбирате от дума така ще бъде мога да ви го повторя и в очите ако искате не ми е проблем
Изображение
Аватар
feniks

Мнениеот VOLATGE » Вто Фев 05, 2013 11:28 am

И да го повтаряш, като е грешно кво?
Аватар
VOLATGE

Мнениеот Niksancho96 » Вто Фев 05, 2013 11:32 am

Предлагам да го повишим в ранк "Механик" или "Господ на металите" :offtopic:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот did » Вто Фев 05, 2013 11:38 am

feniks написа:Като не разбирате от дума така ще бъде мога да ви го повторя и в очите ако искате не ми е проблем

Ха на бас, че ще ти стане проблем!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот THEZOGGO » Вто Фев 05, 2013 12:28 pm

did написа:
feniks написа:Като не разбирате от дума така ще бъде мога да ви го повторя и в очите ако искате не ми е проблем

Митко, завиждам ти за свободното време което имаш да коментираш поредния Клайм[б]ър.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Вто Фев 05, 2013 1:01 pm

did написа:

Може да събираш печалбата вече. :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот slavianko » Вто Фев 05, 2013 6:00 pm

VOLATGE написа:
feniks написа:Производителите като им пратиш рамката обратно я правят като нова и дават сертификат към завареното място разбирачев поразпитай малко и после говори че ме дразниш вече

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Аз пък що си мислех, че ги сменят с нови?
Ако толкова държиш мога да ти покажа сертификат за заварка от производителя. Веднъж пращах рамка за да я заварят и хората ми върнаха рамката със сертификат за заварката с гаранция че ако там се скъса те ще си берат гайлето. Можех и сам да си я заваря но я пращах само заради такива неверници като повечето тук и за да мога после да я продам на нормална цена.
Аватар
slavianko

Мнениеот humvy » Вто Фев 05, 2013 6:30 pm

Толкова се забавлявам с тази тема,направихте на момчето супер спам за една заварка.Нямам опит с това и се въздържах от комнетрар... :D :rofl: :agree:
Аватар
humvy

Рейтинг: 1215

ПредишнаСледваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)