skipper написа:С какво вилките с обърната арка са по-добри? Разбирам за двойната арка, но не ми е ясно какво е предимството на обърнатата...
skipper написа:С какво вилките с обърната арка са по-добри? Разбирам за двойната арка, но не ми е ясно какво е предимството на обърнатата...
nick7120 написа:Здравейте колебая се между тези две вилки:
Първата е http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... te-26.html
Втората е http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... te-26.html
Разликата която виждам е че по-скъпата има дистанционна команда на кормилото за lockoutа a другата няма такава струва ли си да дам 20 лева повече само за тази команда..Мерси предварително

WhiteBoy написа:Според вас двукоронните или еднокоронните вилки товарят челото ? От 2 месеца спорим с msniki и той ми твърди, че еднокоронните вилки товарели повече челото.. Какво ви е мнението по въпроса ?
damadzhana написа:Че и двата вида товарят - това е ясно. Въпроса е кой вид повече, кой по-малко...
Според мен двукоронните товарят по малко по оста на челото (да набиват нагоре), а перпендикулярно на оста - и двата вида еднакво (но при еднокоронните се товари основата на стержена-там, където се свързва с короната). Надявам се си разбрал какво имам в предвид.
Това са мойте 5 стотинки по въпроса
ПП: А каква е твоята теза?
msniki написа:damadzhana написа:Че и двата вида товарят - това е ясно. Въпроса е кой вид повече, кой по-малко...
Според мен двукоронните товарят по малко по оста на челото (да набиват нагоре), а перпендикулярно на оста - и двата вида еднакво (но при еднокоронните се товари основата на стержена-там, където се свързва с короната). Надявам се си разбрал какво имам в предвид.
Това са мойте 5 стотинки по въпроса
ПП: А каква е твоята теза?
Аз съм на твоето мнение, ама не ме слушат въпреки че обяснявам с прости думи.
Мерси за отговора !
, колелото си
.damadzhana написа:Като се позамислих, тука ''двукоронните товарят по малко по оста на челото (да набиват нагоре)'' греша - не би трябвало да има разлика.
Посока на силата (тук може да бъркам с термина...) при еднокоронни: корона->стержен->лапа (и респективно кормило)
При двукоронни: долна корона->стержен и стеншъни->горна корона и лапа (и респективно кормило)
И в двата случая челото си остава константа (при една и съща сили приложена на вилката отдолу-нагоре)
При което следва, че има промяна както did каза, при самите вилки (при двукоронните страничното натоварване при свръзката ''долна корона-стержен'' почти отсъства)
И все пак не е ли вярно, че еднокоронната вилка (пак казвам - в рамките на теоретичното) е по-поддатлива на деформация, а двукоронната по-корава (заради стеншъните, които се явяват като подсилка в случая) в това направление:did написа:Не се излагай бе, приятелю. Как една такава еластична деформация се предава на рамка... а има ли я въобще (всъщност - не).
?
, колелото си
.Съмнявам се на ботушите на вилката да пише, най-много да пише максималното налягане, което за тази вилка е 180 psi (12.4 bar).nick7120 написа:Здравейте искам да попитам на какво налягане трябва да си напомпя вилката аз тежа 72 кг.Вилката ми е Epicon x2 lo r lite sf12Благодаря предварително!
, колелото си
.Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 195 госта