Pakroid написа:От доста време съм на кръстопът за велосипед като целта е велосипед до 1000-1200лв. Разгледал сам сигурно почти всички марки които предлагат велосипеди в този ценови клас, но някои неща не ми се връзват. Да речем примерно фирмите които са на българския пазар като Drag, Ram, Cross и ги съпоставя с някои фирми като Cube, Specialized, Ghost, Radon, забелязвам, че има доста голяма разлика в окомплектовката между едните и другите. На Българския пазар като че ли се предлагат по-високо оборудване спрямо този в Европа и се чудя откъде идва толкова разликата, качеството на рамките ли е по-голямо, че за дадената сума не си позволяват по-добри компоненти или се плаща повече за марката на велосипеда. Очевидно е, че за тези пари неможе да се закупи перфектния велосипед и всичко зависи от стила на каране, но несъответсвието в монтажа ми е странно. Някой има ли някаква теория по въпроса до колко е разумно да се доверя примерно на фирмите на българският пазар и до колко на пазара в Европа?
budha написа:аз живея от 10 години в Германия
budha написа:....
budha написа:когато влезеш в истински magazin а не виртуален в истинската Европа от Унгария и Хърватска на Запад и от Румъния на Север и от Гърция посока Юг,тогава въпроса ти ще намери отговор.аз живея от 10 години в Германия и за себе си го знам отговора,но ако го кажа публично ще ме баннатв българия може да е евтина работната ръка,но качеcmвото на работната сила е ниско.може да са ниски данъците но администрацията,правото и корупцията са ужасяващи.икономиката на българия е най енергоемка на целия континент ако за производството на един продукт в Германия се изразходват условно 10 единици енергия в българия за същия продукт се изразходват 100 единици енергия.машините и технологиите които се исползват в българия са на много ниско технологично ниво.и онова което се произвежда да речем от един завод в българия в Германия същата продукция може да се произведе от един цех.това е в най общ план...има още много де
budha написа:.... кажете на някой да ви донесе една бутилка Кока Кола от Федерална Република Германия..... !
budha написа:казах нещо което ви тежи на вас но до като ви е на гърба няма как да го видите.за да могат и по бавно зацепващите да зацепят кажете на някой да ви донесе една бутилка Кока Кола от Федерална Република Германия и после си купете една бутилка от България за да откриете ра3ликата между тяхната и нашата Кола...и така е за всичко не само за безалкохолнитезнам че на българите не им е приятно(тежи им) да чуват истината...но когато човек е свободен е свободен във всичко в това число и да се изразява свободно
Zum beispiel Честита Баба Марта бъдете диви и здрави !
milestone написа:Не един и двама човека живеещи в България са споделяли в този форум колко ги радват велосипедите им купени от чужбина, така че сигурно има и изключения от правилото, че местното "производство" е с по-добро отношение качество-цена.
Те със сигурност са следили пазара преди да купуват, но защо никой от тях не се изказва тук не знам, може след първоначалната еуфория да са си направили пак сметката и да се е оказало, че са се минали
Pakroid написа:====
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта