Как да се предпазим от кражба на велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как да се предпазим от кражба на велосипед

Мнениеот krach » Нед Мар 10, 2013 12:53 pm

puleto написа:
veskoz написа:
krach написа:Спрей...както писах по - горе. Спрея може да го дадеш и на малко дете и на слабо девойче и на някой здравеняк. Резултата винаги е добър. Няма опасност да затриеш грешките на природата (циганите) и да ги лежиш като хора, в същото време оставят в безпомощно състояние в което може да си ги пориташ :(!: :peace:

:agree:

Хипотетично със спрей пет човека не мисля че ще омагьосаш. Ако само са искали колелото и напръскаш в най- добрия случай трима, то другите двама ще те спукат от бой. Лошото да те спукат от бой на пусто място е че ще те докарат до безсъзнание и ти миришеш на кръв и после те дояждат кучетата. Ако не дай си боже ослепиш трайно някой от нападателите, те веднага ще докажат със свидетелстване в съда, че си блъснал единия от петимата с колелото, те са се развикали и ти си ги нападнал. От там не ти мърдат решетки и плащане на кръвнина на слепеца. Спрея е готин, ако ти скочи здрав пияница който не можеш да го набиеш. Пръскаш и изчезваш, ама моментално. Въобще не го наритваш за да не те видят. Също помага и за кучета ама за две три. Ако ти скочат шест по- добре се напръскай ти със с прея за да не те боли много.

Не знам някой дали изобщо от тук пишещите е виждал подобен спрей, но това не е биологично оръжие забранено от ООН. Такъв спрей да ослепиш ТРАЙНО някой ще трябва да изпръскаш цял флакон от 1 см в окото без той да мига. Аз съм имал такъв спрей, и не точно са ме пръскали ами след като пръсках песове по ръката ми остана вещество и с целия си акъл си напипах очите. Е не е приятно но не съм сляп. Вярно е че не е директно попадение но това само скъси времето през което ми беше гадно.

Наистина ако те нападнат 5 човека шанса да се спасиш благополучно намалява, но по тази логика ако те нападнат 10 да си носим гранати?! Със спрей можеш спокойно да обгазиш цяла компания (нали при хипотетично подходящи атмосферни условия - а именно вятъра да не е срещу тебе) спрея прави голям облак, и със сигурност ще им е гадно. А относно това кръвнини и прочее съмнява ме 5 циганина или крими лица да седнат да подават жалба срещу тебе. Най - малкото със сигурност са познати в местното РПУ.

Така че не мислете спрея за нещо ТОЛКОВА ОПАСНО...Гадно е факт но не и така както го описвате.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот puleto » Нед Мар 10, 2013 8:17 pm

Всъщност не налагам мнение. Това е гледна точка. Крадците си четат форума докато ние си чешем зъбите и знаят всякакви номера с откачени спирачки, включване на тежки скорости и т. н.
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот Stefan_trekkie » Нед Мар 10, 2013 8:57 pm

На градския си велосипед имам фабричен лок, които заключва задната капла между спиците. Много стабилна изработка, заварена за тръбите, а самия болт е с много голямо Фи и е плътен. Много сполучлива работа..

Изображение
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот puleto » Нед Мар 10, 2013 10:06 pm

Stefan_trekkie написа:На градския си велосипед имам фабричен лок, които заключва задната капла между спиците. Много стабилна изработка, заварена за тръбите, а самия болт е с много голямо Фи и е плътен. Много сполучлива работа..

http://store.picbg.net/pubpic/76/5B/31a ... 47765b.PNG

Най- после прочетох нещо смислено.
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот Stefan_trekkie » Нед Мар 10, 2013 10:20 pm

Чак по 8 часа, не. Оставял съм го по 2-3 от време на време от около 2 години /от тогава го имам/ .. До магазини почти всеки ден лятото, по центъра също, пред кауфланд... Това не са 'пресилени' данни, които споделям в момента. Голям + е че велосипеда изглежда по-неугледно и с лоша боя, нарочно не го правя на вид.

Insight написа:Ако Stefan_trekkie беше добавил нещо от сорта "...и с този фабричен лок го оставям по 8 часа на ден, без надзор на обществено място и вече 2 години не са ми го задигнали" щях и аз да видя смисъла.

Винаги с него и с вързалка към дърво, стълб и т.н... Така защитата поне е двойна... Нали затова е темата, какво сте изперкали и се държите като пубери :crazy: :crazy:

От много време ти чета хейтърските изявления... :peace:
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот Slade » Пон Мар 11, 2013 11:42 am

Stefan_trekkie написа:...
От много време ти чета хейтърските изявления... :peace:

Когато човек няма какво по-добро да напише - хейти :D
Аз никога, нищо полезно не съм прочел от него, само хипер досадно мрънкяне.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот hakama » Чет Мар 14, 2013 9:33 pm

Понеже сега си търся оръжие за самозащита, за начало се оглеждам за спрей, спрях се на SABRE, пише че дори не причиняват и алергична реакция, някаква специална формула, извлек... така че едва ли некой ще ослепее от подобен спрей, пък и не бих го жалил... предпочитам личната безопасност пред чуждата - спрея е най-безобидния вариант, гледах и тийзъри, но като нищо може някой да получи удар от такова нещо!?
Другият вариант е телескопична палка или газов/въздушен пистолет. :smash: Но и за двете си трябва сериозна подготовка, а палката е забранена по принцип.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот PtD » Чет Мар 14, 2013 11:24 pm

hakama написа:а палката е забранена по принцип.

Toва би било много странно, понеже за ножове няма забрана, а палката в никой случай не е по-опасна от джобно ножче.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sartor » Пет Мар 15, 2013 8:53 am

hakama написа:Другият вариант е телескопична палка или газов/въздушен пистолет. :smash: Но и за двете си трябва сериозна подготовка, а палката е забранена по принцип.

Лично аз съм се сдобил с телескопична палка - нося я на колана, докато карам до работа с байка. Бих казал, че е удобна, знаеш как да я използваш и добре си знаеш възможностите, би могъл да оставиш безпомощен някой без да му вкараш щети, заради които да те съди. От личен опит е пробвана за нагледци, но понеже форума е публично място ще си спестя детайлите. :evil:

Ако не си сигурен или нямаш опит в ползването на такова нещо, по-добре си карай със спрей - защото да не постигнеш обратния ефект - да си тръргнеш с палката в дупето. :blush:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот krach » Пет Мар 15, 2013 9:00 am

С палка трудно може да пребориш повечко, един - двама ОК но после да не ти я напъхат, където не искаш, ако са повече.
За газов пистолет е безумие, вземе извадиш газов другия да ти извади истински - на престрелка с нож. Да не говорим че от глупост (която е повсеместна) може да осакатиш някой и за разлика от спрея който НЯМА КАК ДА ТЕ ОСЛЕПИ...(както се пропагандира тук), с газов спокойно може да оставиш някой без очи.

По - добре да не се агитира носенето на огнестрелно оръжие, дори и газово.
krach

Мнениеот PtD » Пет Мар 15, 2013 10:46 am

krach написа:За газов пистолет е безумие, вземе извадиш газов другия да ти извади истински - на престрелка с нож.

Да, а освен това после може и да го оправдаят в съда...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот 5L » Нед Мар 17, 2013 6:53 am

Sartor написа:
hakama написа:Другият вариант е телескопична палка или газов/въздушен пистолет. :smash: Но и за двете си трябва сериозна подготовка, а палката е забранена по принцип.

Лично аз съм се сдобил с телескопична палка - нося я на колана, докато карам до работа с байка. Бих казал, че е удобна, знаеш как да я използваш и добре си знаеш възможностите, би могъл да оставиш безпомощен някой без да му вкараш щети, заради които да те съди. От личен опит е пробвана за нагледци, но понеже форума е публично място ще си спестя детайлите. :evil:

Ако не си сигурен или нямаш опит в ползването на такова нещо, по-добре си карай със спрей - защото да не постигнеш обратния ефект - да си тръргнеш с палката в дупето. :blush:

Младежите ги разбирам, че искат да карат с РПГ и подобни, вдъхващи кураж джаджи, но ти не си ли по-възрастен: кой ти е пресичал пътя по начин, заслужаващ палкуване? Все си мисля, че да се кара велосипед в града не е толкова натоварващо и опасно.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот krach » Нед Мар 17, 2013 9:42 am

@5L

Спред зависи къде и кога караш. В някои крайни квартали (а и не толкова крайни ) през деня си е опасно, пък какво остава за тъмните часове. В темата за откраднати велосипеди имаше не един и два ГРАБЕЖА. Също така когато са числено превъзходство дали си пубер на 15 или мъж на 45 шанса не е на твоя страна. Но пак с хардуерни неща ако не знаеш как и кога да ги използваш става лошо за тебе. Понеже бандюгата е тръгнал с идея да те ограби, но види ли заплаха за тебе може и да те прехаби.
Имаше една приказка, извадиш ли пистолет, трябва да го използваш. Същото е с палката, чука, наковалнята, крако от маса-табуретка. И други битови предмети.
krach

Мнениеот 5L » Нед Мар 17, 2013 5:36 pm

Карам по всяко време, но не съм се замислял за опасности от грабеж. Както писах по-горе, по-рисково е при младежите. А ако някои все пак са свръхмотивирани да ми отнемат колелото, едва ли ще ги спра с палка или друго и в този смисъл за мен е неудобство.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот GoingDownTheHill » Нед Мар 17, 2013 7:42 pm

В Англия ловят крадците така - http://www.youtube.com/watch?v=xi6XtthI2F0 . Тоя едва ли пак ще опита да краде :D
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот xcrider » Нед Мар 17, 2013 8:03 pm

Само дето е Америка.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот GoingDownTheHill » Нед Мар 17, 2013 8:43 pm

xcrider написа:Само дето е Америка.

Прав си, грешката е моя.. :D
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот konopr » Чет Мар 21, 2013 5:58 pm

http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=1858160 - няма лабаво, 100% това би предотвратило намеренията за доста кражби. Тука това не е възможно, но поне един здрав бой може да се нанесе, като почнат масово да ги пребиват като кучета ще бъдат по-малко дръзки - и така чрез боя може да се намали броя на кражбите.
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот skipper » Пон Мар 25, 2013 11:02 am

Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот THEZOGGO » Вто Мар 26, 2013 2:04 pm

Да предложите силен спрей?

Нещо интересно:

http://samootbrana.start.bg/%D0%A1%D1%8 ... lover-7047

Спрей под формата на пяна:

http://isd-bg.com/Sprei-liutiv-MACE-Tak ... -CS-FOGGER - Кажете си мнението?
http://isd-bg.com/Liutiv-sprei-gel-MACE ... -Gel-Large
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот skipper » Сря Мар 27, 2013 1:28 pm

Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот hyankov » Чет Мар 28, 2013 2:28 pm

Изображение
Откраднаха ми велосипеда:
Sprint Apolon 2011, бяло/зелено/черно, черни платформени педали, помпа на рамката. Награда ако някой го намери.
Аватар
hyankov

Рейтинг: 1240

Мнениеот OXUS » Пон Апр 01, 2013 1:00 pm

Препоръчайте ми от къде да си закупя заключващ U-lock механизъм? Поканен съм да участвам в една вело академия 4 дни в Будапещ, като единственото изискване е да нося такова.
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот unsigner » Пон Апр 01, 2013 1:21 pm

OXUS написа:Препоръчайте ми от къде да си закупя заключващ U-lock механизъм? Поканен съм да участвам в една вело академия 4 дни в Будапещ, като единственото изискване е да нося такова.

В магазина на Макском вчера видях. Криптонит, 45 лв.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Vel0-Mania » Нед Апр 07, 2013 2:05 pm

Днеска случайно попаднах на това предаване :)

http://www.absurdi.bntplovdiv.com/conte ... avania/103
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот OXUS » Чет Апр 11, 2013 11:23 am

Привет колеги, има ли от по-евтините заключващи модели конкурентно на тези U-lock механизми по сигурност? Струва ми се абсурдно за един ден ползване да дам 45 лв. .
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот Rayko » Пон Апр 22, 2013 3:36 pm

В петък бях свидетел по делото на мангала, който се опита да ми свие поредното колело. Дадоха му 8 месеца. От тях, той вече си е излежал приблизително 2 месеца в следствения арест, така че му остават максимум 6, след което отново ще дебне да гепи нещо, този път по-добре обучен от престоя си в академията.
Не че не съм доволен от присъдата - 8 месеца ефективна присъда за опит за кражба на колело си е постижение според мен.
Но, ако трябва да сме реалисти - след няколко месеца Славчо Володиев Стоянов от отбора на затвора пак ще дебне, по-отчаян и дързък отпреди.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот hyankov » Пон Апр 22, 2013 3:53 pm

Rayko написа:Не че не съм доволен от присъдата - 8 месеца ефективна присъда за опит за кражба на колело си е постижение според мен.
Но, ако трябва да сме реалисти - след няколко месеца Славчо Володиев Стоянов от отбора на затвора пак ще дебне, по-отчаян и дързък отпреди.

Значи има светлина в тунела, за Българското правосъдие. До тук много добре. Следващата стъпка е ако го хванат пак (след като излезе), да се осъди за рецидив и да лежи още по-дълго.

Иначе по света много критикуват Щатите, защото видиш ли, голям процент от населението било в затворите. За мен пък това е свидетелство че не само има закони, ами се и изпълняват. И тук трябва да бъде така.
Откраднаха ми велосипеда:
Sprint Apolon 2011, бяло/зелено/черно, черни платформени педали, помпа на рамката. Награда ако някой го намери.
Аватар
hyankov

Рейтинг: 1240

Мнениеот Rayko » Пон Апр 22, 2013 4:00 pm

Колега, мангала получи 8 месеца, щото е рецидивист, хванат на местопрестъплението, пред свидетели и запис от 2 камери и защото е беден и не може да си позволи друго, освен служебна защита, която му се полага като на мангал (едно от научните доказателства по тезата, че и мангалите са хора).
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот 7.62 » Вто Апр 23, 2013 6:59 pm

:) значи излиза, че ако се стремим да караме и притежаваме велосипеди не надвишаващи 50 лв. - да речем, от Славчо с неговата страст към двуколесните, би излязъл един чудесен Веломеханик на същите тия возила, които сега го увличат към рецидив:)...
Ти ме държиш за десницата
Аватар
7.62

Рейтинг: 1263

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум