Промоция CROSS 2013

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Промоция CROSS 2013

Мнениеот dorbitan » Вто Фев 26, 2013 11:24 pm

PtD написа:И аз се подразних от това, че почти навсякъде са дадени точни цифри, само за предимствата на 27.5" пред 26" са дадени х-, х, х+... И си сметнах колко пък по-плитко ще пропада 27.5" спрямо 26" при дупка, дълга около 35 см. И какво, разликата се оказа 3 (!) мм. А като се сметне в какви разходи се вкарва човек за тия 3 мм, някак си започва да се избистря поредния маркетингов ход на производителите - разделяй и владей.

А можеш ли да сметнеш щом си толкова добър със сметките, като тръгнеш по някое офроуд трасе, средно в колко дупки и неравности попадаш? Средно пак сметни какво ти е забавянето за всяко едно такова препятствие и колко време губиш при всяко едно от тях. Накрая да не вземе да се получи, че си изминал горе долу 1/3 от цялото разстояние в движение нагоре надолу вместо напред поради по-дълбокото ти газене на 26" спрямо 27.5 или 29.
А сега и помисли от гледна точка и на състезател дали тази загуба на време не би ти струвала челно място в класирането в някое състезание.
Само да уточня че нямам никакво желание да се заяждам с теб, просто се опитвам да изтъкна предимствата на тези велосипеди и че не мисля, че всичките тези нововъведения са просто маркетингови простотии.
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот jeku. » Вто Фев 26, 2013 11:29 pm

ByTheWay, този над мен е продавача от магазина на Cross(Ангел Кузманов).
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот dorbitan » Вто Фев 26, 2013 11:33 pm

jeku. написа:ByTheWay, този над мен е продавача от магазина на Cross(Ангел Кузманов).

Хах какво те води на тази мисъл? Звездите ли го говорят?
dorbitan

Мнениеот marsa » Сря Фев 27, 2013 12:17 am

dorbitan написа:А сега и помисли от гледна точка и на състезател дали тази загуба на време не би ти струвала челно място в класирането в някое състезание.
То по тая логика си пусни една люта чушка в клина на старта и няма да имаш равен. Пък и минаваш евтино. Некакси си мисля, че тия дето побеждават го правят основно заради въртенето на педалите, а не на каплите, ако ме разбираш.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот dorbitan » Сря Фев 27, 2013 12:59 am

:offtopic:
marsa написа:Некакси си мисля, че тия дето побеждават го правят основно заради въртенето на педалите, а не на каплите, ако ме разбираш.

Да те нека си въртят педалите, каплите нямат нищо общо даже и с колелото та камо ли с печелене на време. :rofl:
dorbitan

Мнениеот moz » Сря Фев 27, 2013 9:09 am

dorbitan написа:
PtD написа:И аз се подразних от това, че почти навсякъде са дадени точни цифри, само за предимствата на 27.5" пред 26" са дадени х-, х, х+... И си сметнах колко пък по-плитко ще пропада 27.5" спрямо 26" при дупка, дълга около 35 см. И какво, разликата се оказа 3 (!) мм. А като се сметне в какви разходи се вкарва човек за тия 3 мм, някак си започва да се избистря поредния маркетингов ход на производителите - разделяй и владей.

А можеш ли да сметнеш щом си толкова добър със сметките, като тръгнеш по някое офроуд трасе, средно в колко дупки и неравности попадаш?

Най-много дупки, неравноси и въобще "офроуд" има при DH и ендуро състезанията, покажи ми един спечелил или дори участвал с големи колела на такива състезания (като при ендурото голяма част е и въртене). Или тези състезатели са прости, защото не са чели на крос научните постижения и не знаят какво изпускат. Всъщност практиката сочи точно обратното - колкото е по-равно трасето толкова големите колела се представят по-добре, колкото повече дупки и неравности - толкова по-рядко се срещат, защо се получава така - науката мълчи.
moz

Мнениеот Insight » Сря Фев 27, 2013 9:57 am

dorbitan написа:====Накрая да не вземе да се получи, че си изминал горе долу 1/3 от цялото разстояние в движение нагоре надолу вместо напред поради по-дълбокото ти газене на 26" спрямо 27.5 или 29.===

Няма такава опасност, дори да се направи специално трасе със 35 см. достатъчно дълбоки дупки!
Защото при по-плитки и къси дупки, ефекта "пропадане" прогресивно изчезва, а 5% повишено тегло на най-неподходящото място остава.

Само да обърна внимание, че КРОСС далеч не са единствените производители, дето наблягат на този очертаващ се "актуален" ("фиешън" по старому) за сезона стандарт.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот moz » Сря Фев 27, 2013 10:26 am

Разбира се че на само КРОСС, ама нали е за тях темата. Ако трябва да съм по-сериозен - проблемът на "научният подход" към пропадането в дупки според мен е че презумира, че на велоспида се вози чувал с картофи. Не се взема предвид техниката при каране. Добрият планински колоездач като приближи дупка или препятсвие може да: облекчи предница (задница), изпомпи, прескочи, заобиколи .... и в крайна сметка да използва това в своя полза и дори да ускори, вместо да "изминава повече път нагоре надолу" (както чувалът с картофи). Големите колела правят по-трудно прилагането на тези техники и по -лесно газенето, оставяме настрана поведението в завой и много други подробности. Именно затова големите колела са привлекателни за начинаещите и ХС-тата - по бързи, по-лесни, но по-скучни. В крайна сметка нещата не са толкова прости, и всеки трябва да си прецени какво търси.
moz

Мнениеот 4getcredo » Сря Фев 27, 2013 12:28 pm

moz написа:Разбира се че на само КРОСС, ама нали е за тях темата. Ако трябва да съм по-сериозен - проблемът на "научният подход" към пропадането в дупки според мен е че презумира, че на велоспида се вози чувал с картофи. Не се взема предвид техниката при каране. Добрият планински колоездач като приближи дупка или препятсвие може да: облекчи предница (задница), изпомпи, прескочи, заобиколи .... и в крайна сметка да използва това в своя полза и дори да ускори, вместо да "изминава повече път нагоре надолу" (както чувалът с картофи). Големите колела правят по-трудно прилагането на тези техники и по -лесно газенето, оставяме настрана поведението в завой и много други подробности. Именно затова големите колела са привлекателни за начинаещите и ХС-тата - по бързи, по-лесни, но по-скучни. В крайна сметка нещата не са толкова прости, и всеки трябва да си прецени какво търси.

:clap: :clap: :clap: По-добре надали може да се каже/обясни!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Фев 27, 2013 1:26 pm

4getcredo написа:
moz написа:Разбира се че на само КРОСС, ама нали е за тях темата. Ако трябва да съм по-сериозен - проблемът на "научният подход" към пропадането в дупки според мен е че презумира, че на велоспида се вози чувал с картофи. Не се взема предвид техниката при каране. Добрият планински колоездач като приближи дупка или препятсвие може да: облекчи предница (задница), изпомпи, прескочи, заобиколи .... и в крайна сметка да използва това в своя полза и дори да ускори, вместо да "изминава повече път нагоре надолу" (както чувалът с картофи). Големите колела правят по-трудно прилагането на тези техники и по -лесно газенето, оставяме настрана поведението в завой и много други подробности. Именно затова големите колела са привлекателни за начинаещите и ХС-тата - по бързи, по-лесни, но по-скучни. В крайна сметка нещата не са толкова прости, и всеки трябва да си прецени какво търси.

:clap: :clap: :clap: По-добре надали може да се каже/обясни!

Точно тъй.
Мога само да добавя, че точно за това идва и средния вариант...... тегло, поведение, и пестене на енергия ( излишно е да споменавам как всяко забавяне и поклащане води до разход на енергия който се отразява в дългосрочен план ако ще минаваш 30-40 или 60 километрово трасе в състезателен ритъм гонещ рекорд ) опит за подобряване това с което разполагаме.
Не ми се обиждайте но темата малко ми заприлича на неделно разтегляне на локуми около Москвича на Пешо докато той го поправя с подръчни материали.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот unsigner » Сря Фев 27, 2013 1:36 pm

moz написа:Именно затова големите колела са привлекателни за начинаещите и ХС-тата - по бързи, по-лесни, но по-скучни. В крайна сметка нещата не са толкова прости, и всеки трябва да си прецени какво търси.

И моделите на CROSS за евтини и hardtail - тоест точно за начинаещи и XC. Не мисля, че се надяват някой да си хвърли наточената 26" мекица и да скочи на техните нови модели.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот marsa » Сря Фев 27, 2013 2:05 pm

dorbitan написа::offtopic:
marsa написа:Некакси си мисля, че тия дето побеждават го правят основно заради въртенето на педалите, а не на каплите, ако ме разбираш.

Да те нека си въртят педалите, каплите нямат нищо общо даже и с колелото та камо ли с печелене на време. :rofl:
За да съм по-точен: тия дето ще ни бият нас с тебе с по няколко часа ще си ни бият с всички възможни видове капли.
Аватар
marsa

Мнениеот KrK » Сря Фев 27, 2013 3:06 pm

Баси, не е истина какви специалисти ражда България. Да се чуди човек как още не работят в тази сфера, а пишат само по форуми.
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот PtD » Сря Фев 27, 2013 3:10 pm

dorbitan написа:А можеш ли да сметнеш щом си толкова добър със сметките, като тръгнеш по някое офроуд трасе, средно в колко дупки и неравности попадаш? Средно пак сметни какво ти е забавянето за всяко едно такова препятствие и колко време губиш при всяко едно от тях. Накрая да не вземе да се получи, че си изминал горе долу 1/3 от цялото разстояние в движение нагоре надолу вместо напред поради по-дълбокото ти газене на 26" спрямо 27.5 или 29.

Мога да сметна в колко 35-сантиметрови дупки попадам аз... в малко! Просто защото ги прескачам или заобикалям. Трябва да ти хлопа дъската, за да се набухваш сам в такива дупки през цялото време. :wavey:

А мога да ти кажа също и че тези 3мм спокойно се изяждат от едно по-ниско налягане в гумите. Щото в цялата сметка приехме идеалния вариант, че гумата няма деформации. :magnify:

KrK написа:Баси, не е истина какви специалисти ражда България. Да се чуди човек как още не работят в тази сфера, а пишат само по форуми.

Това е, защото работим в по-доходоносни сфери ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот unsigner » Сря Фев 27, 2013 8:38 pm

Изглежда са си ъпдейтнали сайта:

http://www.crosscycle.com/

Моделите са леко променени - Big Foot е "повишен" до оборудването на миналогодишния 26" G30 (SRAM X7 + Rock Shox XC30 + Avid Elixir 3), а на негово място има нов модел Grip 927 (Alivio, Suntour XCM, спирачки Shimano). Цени, за съжаление, още няма :dontknow:
unsigner

Мнениеот irgnet » Пет Мар 01, 2013 9:23 am

Пуснаха и първите 2 модела на промоция:
Grip 924
GRX 8

Прави ми впечатление повишаването на цените спрямо миналата година на модела Grip 924 от 630 лв на 710лв - това за промо цената.
Докато GRX 8 е с по-ниска цена спрямо предишната година - 690лв беше, а сега е 659лв
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот viking_kn » Пет Мар 01, 2013 9:51 am

http://mtb-bg.com/index.php/other/comme ... o-campaign

Супер, започнаха да излизат моделите, но някъде няма ли да ги има всичките,за да се ориентираме какво ще има на промоция като цяло и дали да чакаме следващата "порция" модели на промо цени. Гледам че пише че тези двата модела ще са само от 1 до 15 Март на промо цена.
viking_kn

Рейтинг: 1220

Мнениеот Admin » Пет Мар 01, 2013 6:24 pm

Тъй като темата е за промоционалната кампания на Cross, тази година те решиха информационната част от нея да е изцяло в МТБ-БГ. В тази връзка всеки, който се интересува от актуалните предложения, може да следи рубриката Търговски съобщения в сайта или ето тази платена обява във форума: viewtopic.php?f=57&t=133013
Обявата ще бъде обновявана всеки път, когато се смени модел в кампанията.

viking_kn написа:някъде няма ли да ги има всичките,за да се ориентираме какво ще има на промоция като цяло и дали да чакаме следващата "порция" модели на промо цени.

Каквото ми подават от Cross, това публикувам. Ако искаш им се обади и ги питай, но все пак имай предвид, че подобни промоционални кампании обикновено се правят с определена търговска стратегия и може за производителя да не е изгодно да обявява предварително какво, кога и на каква цена ще предлага.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот zero knowledge » Пон Мар 04, 2013 5:55 pm

dorbitan написа:

А можеш ли да сметнеш щом си толкова добър със сметките, като тръгнеш по някое офроуд трасе, средно в колко дупки и неравности попадаш? Средно пак сметни какво ти е забавянето за всяко едно такова препятствие и колко време губиш при всяко едно от тях. Накрая да не вземе да се получи, че си изминал горе долу 1/3 от цялото разстояние в движение нагоре надолу вместо напред поради по-дълбокото ти газене на 26" спрямо 27.5 или 29.
А сега и помисли от гледна точка и на състезател дали тази загуба на време не би ти струвала челно място в класирането в някое състезание.
Само да уточня че нямам никакво желание да се заяждам с теб, просто се опитвам да изтъкна предимствата на тези велосипеди и че не мисля, че всичките тези нововъведения са просто маркетингови простотии.

Абе гледам, че нещо си на "ти" със сметките ... та как викаш влияе на времето на състезателите всяко ускорение на тези по-големи колела. И от къде идва тази допълнителна енергия? Ама ми го сметни с цифрички, не с "горе-долу 1/3 от цялото разстояние в движение нагоре надолу" - че нещо не уцелваш порядъците на хиперболата. Литературната хипербола.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот PtD » Пон Мар 04, 2013 8:52 pm

zero knowledge написа:... та как викаш влияе на времето на състезателите всяко ускорение на тези по-големи колела...

И забавянето, и забавянето! :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот autosvet » Пон Мар 04, 2013 9:11 pm

Да изчисляваш транспортно средство само по идеализирани геометрични показатели е несериозно, но пък не всеки разбира от динамика.

29-тацитте са си ХС велосипеди не нужно да правиш зверските офроуд спускания с тях в общия случай е редно да се приемат като велосипеди за преходи.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот cdrecordable » Вто Мар 12, 2013 12:45 pm

Вижте при комшиите излезнали новите модели с цени http://www.crossbike.ro/index.php
cdrecordable

Рейтинг: 1282

Мнениеот marsa » Вто Мар 12, 2013 1:15 pm

cdrecordable написа:Вижте при комшиите излезнали новите модели с цени http://www.crossbike.ro/index.php
Интересно. Като съпоставим цените излиза, че е доста по-изгодно да си го вземеш в България и да си го караш в Румъния:
GRX8
У нас:
Нормална цена: 729 лв. с ДДС.
Специална цена Cross Кампания: 659 лв. с ДДС.
В Румъния:
982.87 Bulgarian Lev

---

29er Grip 924
У нас:
Нормална цена: 769 лв с ДДС.
Специална цена Cross Кампания: 699 лв с ДДС.
В Румъния:
1028.01 Bulgarian Lev
Аватар
marsa

Мнениеот Slade » Вто Мар 12, 2013 1:28 pm

Еми румънците са с по-висок стандарт, затова. В крайна сметка сме най-близо до дъното на ЕС и продължаваме с все сила надолу.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот cdrecordable » Вто Мар 12, 2013 1:30 pm

Има нещо такова , но поне вече имат цени и може си каркат новите модели
cdrecordable

Мнениеот unsigner » Вто Мар 12, 2013 1:54 pm

Тоя Big Foot там е тукашния миналогодишен, с Alivio, тук е със SRAM. Не сравнявайте цени.

Тук цени има в сайта на Escadra. Наличност дали има, не знам.
unsigner

Мнениеот marsa » Вто Мар 12, 2013 2:04 pm

unsigner написа:Тоя Big Foot там е тукашния миналогодишен, с Alivio, тук е със SRAM. Не сравнявайте цени.
И в двата случая съм гледал еднаква окомплектовка за моделът: "29er Grip 924".
Аватар
marsa

Мнениеот unsigner » Вто Мар 12, 2013 2:38 pm

А. Сори, пиша преди да чета.

Имаше ревю на румънски сайт на Биг Фут с Аливио, на който му викаха "2013". Интересно ще остане ли тук миналогодишния модел паралелно с новия.
unsigner

Мнениеот cdrecordable » Сря Мар 13, 2013 7:20 am

В румънския има и двата 2012 и 2013/ALIVIO и DEORE/ ,като разликата им е 1000 леи. По- добър вариянт е и двете да се продават,за да имаме избор.
cdrecordable

Мнениеот KrK » Чет Мар 14, 2013 5:58 pm

Euphoria-та я има като мостра в магазина в София вече. Много добре изглежда ;)
KrK

Рейтинг: 1300

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум