Magura Julie vs Hayes HFX9 XC?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Magura Julie vs Hayes HFX9 XC?

Мнениеот Gutz » Вто Окт 18, 2005 2:56 pm

Privet na vsi4ki, molq da me izvinite za latanicata, no ne sum v BG.
Predvidil sum okolo 150-170E max za novi spira4ki.....
Koi spira4ki bihte mi preporu4ali?
http://cgi.ebay.de/Magura-Julie-Scheibe ... dZViewItem
ili
http://cgi.ebay.de/05-HAYES-HFX-9-XC-Di ... dZViewItem
kato se ima v predvid su6to, 4e magurata otpred e s 180mm disc.
Spira4kite 6te se polzvat predimno za XC/AM.
Blagodarq predvaritelno
Gutz

Рейтинг: 1202

Мнениеот Shady™ » Вто Окт 18, 2005 4:29 pm

Вземи Hayes-a много по-добър е!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Окт 18, 2005 4:32 pm

хейса е по-добрият избор от 2-те...
но защо не помислиш за някой авид бб7?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Shady™ » Вто Окт 18, 2005 4:36 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

но защо не помислиш за някой [color=red]авид бб7[/color]?
[/quote]

:banghead: :(!: :angfire: :argue: ;) :beer: :D
Аватар
Shady™

Мнениеот caviara » Вто Окт 18, 2005 4:44 pm

@Shady™
Какво не му харесваш на AVID BB7?:(!:
Защо трябва да е просто, като може да е сложно...
caviara

Рейтинг: 1700

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Окт 18, 2005 4:46 pm

[quote="caviara"]

@Shady™
[/quote]

Щот спира повече от MAG-ът му
:)

а за около 170 евро даже може да се купи Juicy 5 без проблем
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Shady™ » Вто Окт 18, 2005 4:50 pm

[quote="caviara"]

@Shady™
[/quote]

Ми не искам да почваме спора хаес/авид или хидро/механика. Просто никога не бих си купил авид. Защо ли ? Защото кове, няма модулация и не ме кефи на дизайн. Защо избирам хаес ? Защотото спира КАКТО ПОЖЕЛАЯ а не както тя иска.Ако искам и като адив ще ми кове ако искам и с 3 пръста няма да спре... модулацията е... Това е ;) Сега не искам отговори за лосчета сд7 или колко греша за модлуцията и че авид-а е по добър.Такъв филм за мене няма ;) Просто 80% от хаесите неспират не защотото са гадни, а защото немогат хората които ги карат да се грижат за тях ;) Това. Плс без повече офтопик а само по темата Жулие/Хаес ;)
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 18, 2005 5:19 pm

Евалата Жулие, евалата Хаес!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Shady™ » Вто Окт 18, 2005 5:23 pm

[quote="TOYAGA"]

Евалата Жулие, евалата Хаес!
[/quote]

:agree:
Аватар
Shady™

Мнениеот Gutz » Вто Окт 18, 2005 6:34 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[/quote]

bb7 e dosta po-skup. Ideqta mi e da si kupq predna i zadna spira4ka. Vidqh juicy 5 185mm za 100E i po4vam da se zamislqm.....a za zadna da vzema ne6to po nepretenciozno, no kakvo?
Gutz

Рейтинг: 1202

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Окт 18, 2005 6:52 pm

[quote="Gutz"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[/quote]

bb7 e dosta po-skup. Ideqta mi e da si kupq predna i zadna spira4ka. Vidqh juicy 5 185mm za 100E i po4vam da se zamislqm.....a za zadna da vzema ne6to po nepretenciozno, no kakvo?
[/quote]

щом j5 е 100 евро. бб7 би трябвало да е по-евтин...
иначе можеш да вземеш j5 и някаква механика за отзаде - примерно бб5/7
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hlebarka » Вто Окт 18, 2005 7:21 pm

@Shady

Keyboard No Hander - 1034-ти неуспешен опит. Не се излагай, де.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот DeMoN » Вто Окт 18, 2005 8:13 pm

hlebarka rulezzzz:hbang2::hbang2::hbang2:
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 18, 2005 8:36 pm

[quote]...a za zadna da vzema ne6to po nepretenciozno, no kakvo?[/quote]

Мое 'а ползУваш на ба'а ти точилката! Малко не'а модулация [size=67](shady не'а я 'ареса)[/size], ама бачка безотказно! Дет' вика 'амстера - кърти и извозва! :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот thebiker » Пон Окт 24, 2005 2:41 pm

@Shady™
Евала копеле тамън щях да се изразя по същия начин ;-)
А и Ейвид ББ7.. са за хора до 60 кг по тежките гризат дървото ;-)
А пък Avid Juicy били само за обезвъздушаване големи проблеми докато се оправи така че най сигурно Hayes a гледах ефтинки нещо по едно време и то не кой и да е ами El Camino.
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот thebiker » Пон Окт 24, 2005 2:45 pm

@Gutz
....

Julie са подобни на Clara и за нея от опит ти казвам че загреят ли а то тва лесно се постига - не спират до упор - не кове а ми се пързаля затова не ме много кефи н за XC става но са тежки и ако можеш си вземи поне този хейс ако не то е ясно кво.
thebiker

Мнениеот PtD » Пон Окт 24, 2005 4:22 pm

[quote="thebiker"]

[/quote]

Уа! Що ми каза чак сега? Изпуснал съм момента да гризна дървото. Ама де да знам че гриза дървото с тоя ББ7.

[quote]
А пък Avid Juicy били само за обезвъздушаване големи проблеми докато се оправи
[/quote]

Ужас! Вътре мехурчетата шепнат: [color=orange]Бамбуча![/color]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот thebiker » Пон Окт 24, 2005 4:49 pm

[quote="PtD"]

[quote][i]Originally posted by thebiker[/i]

[/quote]

Уа! Що ми каза чак сега? Изпуснал съм момента да гризна дървото. Ама де да знам че гриза дървото с тоя ББ7.

Еми последно гледах същия тоз хейс дето пита момчето за цена по ниска от ББ7 с цел един долар на промоцийка де ;-).
Айде стигаси гризал ами си купи :jensonusa.com - a и ми кажи ако се оправи тоз сайт че ме е много яд че са го скапали.
thebiker

Мнениеот thefatcat » Пон Окт 24, 2005 5:23 pm

От вас научих нещо ново, че щом не ти спира спирачката, значи има МОДУЛАЦИЯ, а щом спира значи няма. Аз съм карал 1 година Avid bb7-мици(203мм) и не съм забелязал липса на модулация.:dunno:

@Шади това че си свикнал да не ти спира спирачката и като се качиш на по-спиращи и стиснеш с 2 ръце и се метнеш през курмилото не значи че няма модулация. При авид лосчето се гали а не се стиска с 5 пръста.
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Cocko » Пон Окт 24, 2005 6:39 pm

Ще даде ли някой свястно определение за модулация, че нещо вече взех да се обърквам? И ,моля, без изрази от типа на "ами модулацията е едно такова, дето ъъъ, ами то е едно свързано със спирачките, ма не мога да го формулирам в момента..."
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот C_Mo » Пон Окт 24, 2005 7:15 pm

[quote="Cocko"]

Ще даде ли някой свястно определение за модулация, че нещо вече взех да се обърквам? И ,моля, без изрази от типа на "ами модулацията е едно такова, дето ъъъ, ами то е едно свързано със спирачките, ма не мога да го формулирам в момента..."
[/quote]

Линейността на графиката на намаляването на скоростта на движение спрямо приложената сила върху лостчето... или нещо такова ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот PtD » Пон Окт 24, 2005 7:20 pm

Пенчо бре, чети! (в по-старите теми е разисквано и дефинирано)

@С_Мо - тю, изпревари ме :)

Дефиниция 2 (на Коши): Способността да се променя фино спирачното усилие.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Shady™ » Пон Окт 24, 2005 10:37 pm

...
Аватар
Shady™

Мнениеот Rankor » Вто Окт 25, 2005 2:49 am

[quote]
Линейността на графиката на намаляването на скоростта на движение спрямо приложената сила върху лостчето... или нещо такова ;)
[/quote]

... Направо си е пикало в крачола с тази Модулация...
:eek::splat::xx(:
Best Winds!
Rankor

Рейтинг: 1705

Мнениеот bikerider » Вто Окт 25, 2005 12:41 pm

[quote="C_Mo"]

[/quote]

Демек графиката на спирачната сила спрямо приложената сила с пръста... или нещо такова ;)

@Cocko: демек ако е стръмна (например Avid J7 със червена врътка на макс), спирачката кове защото спирачната сила расте експоненциално спрямо приложената сила с пръста.

Ако пък е равна графиката, то спирачната сила е пропорционална на приложената сила с пръстчето, демек требе ЯКО да стискаш за да спираш яко.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот thebiker » Вто Окт 25, 2005 1:27 pm

[quote="bikerider"]

[quote="C_Mo"]

[/quote]

Демек графиката на спирачната сила спрямо приложената сила с пръста... или нещо такова ;)

@Cocko: демек ако е стръмна (например Avid J7 със червена врътка на макс), спирачката кове защото спирачната сила расте експоненциално спрямо приложената сила с пръста.

Ако пък е равна графиката, то спирачната сила е пропорционална на приложената сила с пръстчето, демек требе ЯКО да стискаш за да спираш яко.
[/quote]

И малко от мен:
Съгласен съм с Байкрайдър.
Значи по принцип с върха на пръста не е добре да ти спира спирачката - щото една малка вибрация или пък малко стискаш ей така от навик - (стискането на пръстите на ръката обикновенно не изключва показалеца )- т.е. ако искаш да стиснеш по здраво кормилото може и да дръпнеш лостчето на спирачката .
Сега за модулацията:
Добре е тя да почва след като си свил най-крайната става на пръста с който спираш - т.е да има в началото малко празен ход - това го имат Магура Клара (Magura Clara) - от опит знам, Avid Juicy 7/5 , и всички Хейсове.
В следващиа момент на дърпане на лостчето трябва да може да забавя почти незабелижимо - е ако карате много бавно и нагоре ще го усетите - и след това както е писал Байкрайдера да се увеличава триенето/спирането до един момент - точно преди кокълчето на другия пръст трябва да закове - е при загряване на диска Кларата не ще но мен не ме бърка щото не спускам а карам XC.
Според достоверни източници Хейс спирачките винаги са работещи и ковът на края - като имат и два вида накладки - четете на сайта им.
Хейс според мен е по-добре най малкото заради по евтините накладки - а и затова че са изпитани много години и в България.
И се надявам да може да се събере от подобни теми едно точно определение за модулациата и да се появи в FAQ.
Предпочитанията за това каква да е графиката на модулациата - линейна или параболична е чисто лично нещо и който както му харесва - и за Ви-брейк може да се говори за модулация.
thebiker

Мнениеот thebiker » Вто Окт 25, 2005 1:38 pm

Остана въпроса защо я изкаме тази модулация?
Значи все уважаващ себи си байкър изка да мозе да взема завоите с минимално забавяне - т.е. с голямя скорост и кеф ;-)
За да стане това е добре да може да модулира/контролира много финно спирането.
Друга причина е при голями скорости рязкото спиране особено при DH кадето наклона е стръмен е много възможно задкормилното устройстжо да прелети на кормилото ;-)) а също и да последва салто на байка по/на/над човека.
Затова е много добре да има добра модулация.
А също е много добре спирачката да спира с малко усилие - т.е. с един пръст и малко сила да се употребява - така че да може по дълго време да кара и да се спира. Това е особено важно за DH и маратонско каране - дългите растояния си казват своето.
thebiker

Мнениеот bikerider » Вто Окт 25, 2005 2:20 pm

Извинявай, но няма Хейс, който да стъпи и на малкия пръст на Avid J7, ЕлКамината включително :D

Хейсовете нямат реглаж на модулацията, имат порядъчен fading, имат и дефект, който се изразява в промяна на позицията на лостчето при каране (напомпванe, arm pump). Чувал съм термини от рода на "on/off" модулация за Хейс и мога да потвърдя от доста години каране с Хейс, че е точно така

но също така мисля, че който и да е Хейс е за предпочитане пред Джули, особено за нанадолни дисциплини
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот thebiker » Вто Окт 25, 2005 4:00 pm

[quote="bikerider"]

Извинявай, но няма Хейс, който да стъпи и на малкия пръст на Avid J7, ЕлКамината включително :D

Хейсовете нямат реглаж на модулацията, имат порядъчен fading, имат и дефект, който се изразява в промяна на позицията на лостчето при каране (напомпванe, arm pump). Чувал съм термини от рода на "on/off" модулация за Хейс и мога да потвърдя от доста години каране с Хейс, че е точно така

но също така мисля, че който и да е Хейс е за предпочитане пред Джули, особено за нанадолни дисциплини

[/quote]

Ааа да може да си прав но специално El Camino се чувства по добре от J7 незнам що така но некак си с много малко усилие стават нещата - незнам може пък да е до настройка.
Е аз точно за J7 знам само, че нещо уж е prebled ама са се оплакали всички че не е обезвъздушена а това вдига цената - е то пак сигурно ще опре до личен избор щото аз за XC спирачка не бих дал 250 долара а по скоро 170 както е сега El Caminoto.
thebiker

Мнениеот thebiker » Вто Окт 25, 2005 4:06 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

Отностно тези "екстри" на Хейса както си писал - мога да е успокоя има ги и при Кларата което е почти сигурно че ги има и в Жулие ;-)
Така че то мозе Джуси да е най да бест ама човека опира до Хейс по скоро.
thebiker

Назад към Архив