Монтиране/Поставяне на Водач за верига

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Монтиране/Поставяне на Водач за верига

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 12:20 am

Имам проблем с Монтирането/Поставянето на Водача си,кой е такъв http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... gory_id=21.
Рамка ми е Драг ц1.
Към водача имам Планка.. Ако някой може да ми обясни точно как се слага ( БЕЗ никъде да дере, стърже или опира).
Спешно е ! ! ! !
ChekinInside

Рейтинг: 978

Re: Монтиране/Поставяне на Водач за верига

Мнениеот spirov92 » Сря Апр 03, 2013 12:32 am

Предполагам под "планка" разбираш преходник от монтаж за средното към ISCG. Тази планка се захваща, като чашката на средното се завинти за нея. Като ти е спешно, опиши какво те затруднява при монтажа, къде опира и т.н. - ще получиш по-адекватен отговор. Или направо го занеси в читав сервиз. ;)
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 12:45 am

spirov92 написа:Предполагам под "планка" разбираш преходник от монтаж за средното към ISCG. Тази планка се захваща, като чашката на средното се завинти за нея. Като ти е спешно, опиши какво те затруднява при монтажа, къде опира и т.н. - ще получиш по-адекватен отговор. Или направо го занеси в читав сервиз. ;)

Ами.. проблема е,че опира от ляво на пластмасата. САМО когато е на 6-та,7-ма и 8-ма скорост не опира,обаче от 5-та до 1-ва опира и то здраво. Всичко е добре затегнато,преходника е сложеш,всичко е настроено,обаче пак дере..
ChekinInside

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 12:12 pm

Никой ли НЯМА мнение..
ChekinInside

Мнениеот Jumpup » Сря Апр 03, 2013 6:08 pm

Хората са казали: ``Три пъти мери, веднъж режи.`` Трябва когато се взимат компоненти (каквито и да са в случая водач) първо добре да проучиш съвместими ли са с рамката, средното и т.н. Ето и тук една тема за поставяне на водач дано ти помогне. viewtopic.php?f=4&t=66397 :beer:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот SectorOMEGA » Сря Апр 03, 2013 6:11 pm

Я кажи имаш ли о-пръстени на средното. Ако да водача трябва да е най-близо до рамката демек от вътрешната страна. И колегата е прав кажи по точно какво те затруднява
SectorOMEGA

Рейтинг: 1218

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 7:57 pm

SectorOMEGA написа:Я кажи имаш ли о-пръстени на средното. Ако да водача трябва да е най-близо до рамката демек от вътрешната страна. И колегата е прав кажи по точно какво те затруднява

Ами.. водача сякаш е изнесеш навън от средното.. идва много напред и дере като се включи от 6та на горе..
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Сря Апр 03, 2013 10:19 pm

Пич чети малко по внимателно. Попитах те имаш ли спейсъри? Ако имаш, по горе ти написах как трябва да е. Защото един спейсър е2.5мм, и така изнасяш навън плочата, а не трябва. И другото е да не си обърнал преходника наопаки.
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 10:35 pm

SectorOMEGA написа:Пич чети малко по внимателно. Попитах те имаш ли спейсъри? Ако имаш, по горе ти написах как трябва да е. Защото един спейсър е2.5мм, и така изнасяш навън плочата, а не трябва. И другото е да не си обърнал преходника наопаки.

Средното ми е на квадрат,така че няма спейсъри. А преходника както и да го обърна все опира ! :dontknow: :dontknow: :dontknow:
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Сря Апр 03, 2013 10:46 pm

Я пусни една две снимки. Да видим монтажа.
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Сря Апр 03, 2013 11:50 pm

Ето снимки..
Изображение

Изображение

Изображение

На последната снимка се вижда как веригата е ''драла'' (опирала) в водача и е оставила видими следи от нея .
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Чет Апр 04, 2013 8:45 am

Хмммм интересно. Аз единствено което бих пробвал, поне това ми на ум де, а ако бъркам нека някой от колегите да ме поправи, е да сложа един спейсър и да изнеса средното навън. Проба грешка :-D. Другото е виж самия водач да не крив. Само в долната част ли опира?
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Чет Апр 04, 2013 9:17 am

SectorOMEGA написа:Хмммм интересно. Аз единствено което бих пробвал, поне това ми на ум де, а ако бъркам нека някой от колегите да ме поправи, е да сложа един спейсър и да изнеса средното навън. Проба грешка :-D. Другото е виж самия водач да не крив. Само в долната част ли опира?

Водача е изнесе доста навън от средното и да,само в долната част опира.. И Водача НЕ Е Крив ! :agree:
ChekinInside

Мнениеот SAN » Чет Апр 04, 2013 4:44 pm

Извинявай, но си дал толкова пари, а не си го занесъл на сервиз да ти го монтират като не можеш? :crazy:
SAN

Рейтинг: 1225

Мнениеот ChekinInside » Чет Апр 04, 2013 7:44 pm

Ами.. защото си имам инструментчетата и сам си монтирам нещата.. В сервиза ми казаха,че ще се изпили и ще се оправи. Но мен ме е страх като се изпили тази пластмаса дали няма да почне да пада веригата.. :crazy: :crazy: :bigeyes: :dontknow: :dontknow: :idea:
ChekinInside

Мнениеот did » Чет Апр 04, 2013 9:46 pm

ChekinInside написа:В сервиза ми казаха,че ще се изпили и ще се оправи.

Кой е този "сервиз"? :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ChekinInside » Чет Апр 04, 2013 10:03 pm

did написа:
ChekinInside написа:В сервиза ми казаха,че ще се изпили и ще се оправи.

Кой е този "сервиз"? :popcorn:

Ем.. Механика на колела ми каза така.
ChekinInside

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 1:57 pm

Никой ли няма отговор как да го оправя.?! :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
ChekinInside

Мнениеот marsa » Пет Апр 05, 2013 2:40 pm

Колега, с наличните части едва ли можеш нещо да промениш. Хвърли едно око на chainline-а - в идеалния случай за твоята сглобка трябва предният венец, ролката на водача и средата на касетата (ако си с 8 предавки това е между 4 и 5) да съвпадат в идеална линия. Тъй като вероятно не е така и има известни отклонения, колкото повече се доближиш до тази линия, толкова по-добре ще е системата - мисли в насока как може да се коригира.

- Касетата ще приемем, че не можеш да я изнесеш (на теория може малко надясно със спейсър).
- Водачът приемаме, че е във възможно най-лява позиция, може да се изнесе надясно с шайби или наляво с модифициране (запилване на преходника).
- Курбелът може да се изнесе с по-дълга или по-къса ос на средното (предполагам, е с възможно най-къса, т.е. вероятно може да се изнесе само надясно).

НЕ поставяй спейсъри на средното, за да го изместиш надясно! Разгледай, помисли и прецени сам какво може да се направи.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 3:42 pm

marsa написа:Колега, с наличните части едва ли можеш нещо да промениш. Хвърли едно око на chainline-а - в идеалния случай за твоята сглобка трябва предният венец, ролката на водача и средата на касетата (ако си с 8 предавки това е между 4 и 5) да съвпадат в идеална линия. Тъй като вероятно не е така и има известни отклонения, колкото повече се доближиш до тази линия, толкова по-добре ще е системата - мисли в насока как може да се коригира.

- Касетата ще приемем, че не можеш да я изнесеш (на теория може малко надясно със спейсър).
- Водачът приемаме, че е във възможно най-лява позиция, може да се изнесе надясно с шайби или наляво с модифициране (запилване на преходника).
- Курбелът може да се изнесе с по-дълга или по-къса ос на средното (предполагам, е с възможно най-къса, т.е. вероятно може да се изнесе само надясно).

НЕ поставяй спейсъри на средното, за да го изместиш надясно! Разгледай, помисли и прецени сам какво може да се направи.

Ами.. водача на нъкде не мога да го местя.
ДА,на най-лява позиция е.
И Курбелът е добре,ама водача не знам как да го изнеса на ЛЯВО ! :dontknow: :dontknow: :dontknow:
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Пет Апр 05, 2013 3:53 pm

Колега явно не си направи труда да се поразтърсиш малко. Днес слагах същия водач и се замислих за правилното положение. Таааа колегите от е13 са направили това: https://www.youtube.com/watch?v=eCSRXxA ... ata_player Кратко точно ясно.
SectorOMEGA

Мнениеот SectorOMEGA » Пет Апр 05, 2013 3:55 pm

И преди да казваш не мога се поразрови. Ако си го купил чисто нов в комплекта ги има тези шайби и са направени за това ;-)
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 4:18 pm

А Някой може ли да ми даде ТОЧНО видео да видя как се монтира точно този водач,понеже НЕ намирам такова видео..
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Пет Апр 05, 2013 4:34 pm

Хахаха лелеееее. Аман вече. Виж не ми се обиждай ама вземи разбъркай бозата в главата. Видеото е част втора. Пич замисли ли се да видиш това http://www.youtube.com/watch?v=98IBgRy8 ... ata_player А аз до колкото мога да чета водача Е твоя.
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 4:41 pm

Водача го слагам АБСОЛЮТНО същото,като от клипа! Обаче моята планка ( преходник) не е вдлъбната като от клипа,а моята е по различна.. Може ли да е от това.. ?
ChekinInside

Мнениеот SectorOMEGA » Пет Апр 05, 2013 4:53 pm

Планката няма абослютно никакво значение( ако говориш за преходника) ами виж ако го слагаш по същия начин НЕ би следвало да има проблем. Гледай, слушай защото момчето обяснява кое как, на какви отстояния трябва да седи
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 4:58 pm

SectorOMEGA написа:Планката няма абослютно никакво значение( ако говориш за преходника) ами виж ако го слагаш по същия начин НЕ би следвало да има проблем. Гледай, слушай защото момчето обяснява кое как, на какви отстояния трябва да седи

НЕ знам дали има значение,но моята планка е ''ЧИСТО РАВНА'',а ето тази е вдлъбната http://screambikes.eu/bg/vodachi-za-ver ... scg05.html и избутва водача накъм средното ( както трябва да стане при мен) ..
ChekinInside

Мнениеот marsa » Пет Апр 05, 2013 5:14 pm

Ако планката е с 2,5мм дебелина, а не повече, няма значение дали е вдлъбната.

Пак ти казвам да провериш какво е изместването на касетата, ролката на водача и предния венец и на база тази разлика да правиш изводи кое трябва да се промени. "Курбелът е добре" само по себе си не значи нищо - добре е спрямо кое? Никой няма да ти снесе свише решение тип "пет краки на Запад, три на Север и копаеш".
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот SectorOMEGA » Пет Апр 05, 2013 5:41 pm

Пич за съжаление колегата е прав. Ето аз от ози сезон съм с водач SS+ на същата фирма. При въртене в посока движение всичко е наред, но в момента в който завъртя назад на празвн ход веригаров пада. И ето сега седя мисля и гледам ко да му майката не му е наред
SectorOMEGA

Мнениеот ChekinInside » Пет Апр 05, 2013 11:06 pm

SectorOMEGA написа:Пич за съжаление колегата е прав. Ето аз от ози сезон съм с водач SS+ на същата фирма. При въртене в посока движение всичко е наред, но в момента в който завъртя назад на празвн ход веригаров пада. И ето сега седя мисля и гледам ко да му майката не му е наред

Ем..При мен всичко е наред,обаче не знам от какво има тва дразнещо дерене.. А може ли да е от обтегача,щото е леко крив или от къса верига ?
ChekinInside

Следваща

Назад към Веломеханик