spirov92 написа:Предполагам под "планка" разбираш преходник от монтаж за средното към ISCG. Тази планка се захваща, като чашката на средното се завинти за нея. Като ти е спешно, опиши какво те затруднява при монтажа, къде опира и т.н. - ще получиш по-адекватен отговор. Или направо го занеси в читав сервиз.
SectorOMEGA написа:Я кажи имаш ли о-пръстени на средното. Ако да водача трябва да е най-близо до рамката демек от вътрешната страна. И колегата е прав кажи по точно какво те затруднява
SectorOMEGA написа:Пич чети малко по внимателно. Попитах те имаш ли спейсъри? Ако имаш, по горе ти написах как трябва да е. Защото един спейсър е2.5мм, и така изнасяш навън плочата, а не трябва. И другото е да не си обърнал преходника наопаки.
SectorOMEGA написа:Хмммм интересно. Аз единствено което бих пробвал, поне това ми на ум де, а ако бъркам нека някой от колегите да ме поправи, е да сложа един спейсър и да изнеса средното навън. Проба грешка :-D. Другото е виж самия водач да не крив. Само в долната част ли опира?
ChekinInside написа:В сервиза ми казаха,че ще се изпили и ще се оправи.
did написа:ChekinInside написа:В сервиза ми казаха,че ще се изпили и ще се оправи.
Кой е този "сервиз"?
marsa написа:Колега, с наличните части едва ли можеш нещо да промениш. Хвърли едно око на chainline-а - в идеалния случай за твоята сглобка трябва предният венец, ролката на водача и средата на касетата (ако си с 8 предавки това е между 4 и 5) да съвпадат в идеална линия. Тъй като вероятно не е така и има известни отклонения, колкото повече се доближиш до тази линия, толкова по-добре ще е системата - мисли в насока как може да се коригира.
- Касетата ще приемем, че не можеш да я изнесеш (на теория може малко надясно със спейсър).
- Водачът приемаме, че е във възможно най-лява позиция, може да се изнесе надясно с шайби или наляво с модифициране (запилване на преходника).
- Курбелът може да се изнесе с по-дълга или по-къса ос на средното (предполагам, е с възможно най-къса, т.е. вероятно може да се изнесе само надясно).
НЕ поставяй спейсъри на средното, за да го изместиш надясно! Разгледай, помисли и прецени сам какво може да се направи.
SectorOMEGA написа:Планката няма абослютно никакво значение( ако говориш за преходника) ами виж ако го слагаш по същия начин НЕ би следвало да има проблем. Гледай, слушай защото момчето обяснява кое как, на какви отстояния трябва да седи
SectorOMEGA написа:Пич за съжаление колегата е прав. Ето аз от ози сезон съм с водач SS+ на същата фирма. При въртене в посока движение всичко е наред, но в момента в който завъртя назад на празвн ход веригаров пада. И ето сега седя мисля и гледам ко да му майката не му е наред
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта